Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Космическата атракция на века идва до 2 седмици

Космическата атракция на века идва до 2 седмици

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k721
Комета ISON

Според изчисленията на руския астроном Генадий Борисов от Кримската астрофизическа обсерватория само след 2 седмици ще можем да наблюдаваме с невъоръжено око преминаването на кометата ISON.

В момента кометата приближава Слънцето, а яркостта ѝ рязко е нараснала с 2 звезди величини, което може да е свързано с изхвърлянето на вещества от космическото тяло.

Това се случи, след като на 14 ноември кометата внезапно избухна и повиши няколко пъти блясъка си в рамките на 48 часа.

Това беше изненада за астрономите заради факта, че в последно време кометата увеличаваше яркостта си много бавно.

Комета

Повишаването на яркостта ѝ беше потвърдено и от астрономите в обсерваторията La Silla в Чили, които измериха рязко увеличаване на отделянето на водни молекули, което продължава и в момента.

Според оценките на учените сега яркостта на кометата е достигнала пета звезда величина, което я прави с една единица по-ярка от най-слабите звезди, които могат да се наблюдават с невъоръжено око.

Избухването на кометата се случи само 14 дни преди тя да достигне предвидения максимум на яркостта си, за която се смята, че ще е равна на лунния блясък.

Под въпрос е и дали космическото тяло няма да се разпадне при приближаването си до Слънцето, където температурите ще достигат 2 700 градуса, а ядрото ще бъде под силно гравитационно взаимодействие.

Звезди

Небесното тяло ще достигне Слънцето на 28 ноември, а в началото на декември ще се появи от другата страна на звездата.

Според прогнозите кометата ще премине през съзвездието Дева и ще може да се наблюдава с невъоръжено око от България около 6 часа сутринта, а опашката ѝ ще покрива почти цялото небе.

Очаква се ISON да свети по-силно от Луната, а скоростта ѝ да достигне 377 км/сек.

Това галактическо шоу ще съперничи на Великата комета от 1680 г., която е била толкова ярка, че се е виждала и през деня.

Комета C/2012 S1 (ISON) е открита през септември 2012 г. от двама руски астрономи любители – Артьом Новичонок и неговия беларуски колега Виталий Невски.

Тя произхожда от облака на Оорт, който е на милиарди километри от Слънцето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
44
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
vesela
vesela
25.11.2013 13:46
Перспективна работа от дома!!!! Здравейте,
Ще ви предоставя информация, как и по какъв начин можете да печелите допълнителни доходи от интернет без никаква финансова инвестиция. Става въпрос за рекламни, PTC сайтове, които плащат на хора за да гледат реклами в тях, а те съответно да правят печалби от тези, които рекламират. Седейки вкъщи Вие може да печелите пари. Това е един вид надомна работа защото ви позволява да работите от вкъщи пред компютъра и сами да определяте кога и по колко време да отделяте. Разликата обаче е, че парите не са толкова лесни и ще трябва да се потрудите малко преди да успеете да правите един приличен доход. Лично аз в момента тегля всеки месец суми от около 150$ до 200$, но за това се потрудих няколко месеца. 200$ x 1.48( курс на долара спрямо лева) = 296 лева – това е една минимална работна заплата в България.

Или ще ви го обясня по-разбераемо по следния начин:
Дадена компания рекламира в такъв PTC сайт и дава по 2 цента на сайта когато някой човек разгледа рекламата. Следователно PTC сайта дава на хората, които са се регистрирали в него и разглеждат реклами по 1 цент. От което рекламодатеря, ПТЦ сайта и Вие сте в изгодна позиция.

Хубавото при тези сайтове е, че Ви позволяват да каните приятели да се регистрират чрез Ваш индивидуален линк и по този начин Вие да печелите от разгледаните от тях реклами, без те да губят нищо.Ако те не се регистрират чрез ваш линк ще бъдат отдадени под наем на някой си от друга държава, което хич не е приятно за тях самите.Другото хубаво нещо е, че не ви се налага да правите каквато и да е инвестиция, а просто да се регистрирате в PTC сайтове и да разглеждате реклами.
Преди всичко искам да Ви предупредя, че трябва да сте наистина сериозни и търпеливи за да започнете да печелите добри пари.
Работила съм с доста сайтове и съм отсяла най-добрите!
Копирайте линка в браузера.
0
3