Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Зли сили и енергия»Пречистване на дома от зли сили

Пречистване на дома от зли сили

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Пречистване на дома

Обект на лошо влияние стават най-личните и съкровени неща за човек. А какво по-лично за него от собствения дом. Поради това, дори профилактично, трябва да се прилагат методи и ритуали за пречистване, които да осигурят нужния мир и спокойствие.

Пречистване на дома се прави задължително и когато в него се е случило нещастие. Чрез силата и енергетиката си това пречистване защитава от вредните влияния, които могат да ви настигнат.

Първата стъпка е цялостното и прецизно почистване на дома – дори и на най-скритите кътчета. Дори най-малкото петънце по прозорците, огледалата, кухнята може да замърси домашната енергетика. Това трябва да стане навик и да се прави всяка седмица. На дневен ред трябва да останат нещата, които са наистина нужни.

Мръсните и стари вещи трябва да се държат затворени – в шкаф или кошница. Идеята е, нечистите енергии да не изтичат навън. Когато миете огледалата, прозорците, вратите и стените пък е добре да добавите светена вода. Разбира се, най-добре е да изхвърлите всичко непотребно, скъсано и счупено.

След почистването вземете в ръка свещ и я запалете. Обиколете с нея цялото жилище без да пропускате дори банята и тоалетната - по часовниковата стрелка. Всеки ъгъл, легло, прозорци и т.н. трябва да се поръси три пъти.

През цялото време гледайте пламъка и си мислете колко прекрасен е вашият дом. Как в него цари мир, любов и щастие. И как никой с лоши намерение не може да влезе в него. Добрите мисли и намерения неутрализират злите сили.

Чистене

Помещенията се пречистват добре и с ароматни пръчици. Те стимулират чакрите да заработят.

В дома текат определени енергии и потоци. За да бъдат неутрализирани отрицателните, трябва да прочистите антрето, тъй като те се събират там. В него поставете ваза с широко гърло. В нея сипете ситен пресят чист пясък, а в него забодете свещ, която палете от време на време.

Целта е колкото може по-голяма част от повърхността на пясъка да е открита. Той има способността да събира в себе си и неутрализира всички отрицателни потоци. Подобна вазичка може да се постави и на масата.

За организиране на правилен и положителен поток от енергия в дома най-добре се обърнете към съветите на фън шуй.

Пречистването на дома от зли сили със сол е доста позната техника. Смята се, че солта има силата да привлича негативната енергия и да пази от зли сили. Поставете по 1-2 щипки сол в ъглите на стаите в дома. Оставете да престоят 2 дни (48 часа) и почистете с прахосмукачка или както намерите за добре.

Друг интересен начин за почистване на дома със сол е като всеки последен ден от месеца, след залез и преди полунощ, изхвърляте 3 щипки сол през прозореца на всяка стая или през входната врата.

Доверете се на силата кристалите и естествените камъни за предпазване и пречистване както на дома, така и на вас самите. В частност за защита на дома от негативна енергия ще ви помогне черният турмалин. Намерете начин да го включите в интериора на стаите, поставяйки го в ъглите. Той ще създаде невидимо енергийно поле, което ще пречисти негативното и ще зареди помещенията с позитивна енергия. Този камък действа облекчаващо на нервната система и освобождава съзнанието от натрупания стрес. Може да го поставите в близост до леглото си за спокоен сън.

Каквито и кристали да използвате, важно е да ги пречистване на поне 10 дни. Преварете вода, сипете я подходящ съд, поставете кристалите в нея и ги оставете на слънце за няколко часа.

Докато сме на тази тема, освен кристали, може да пречистите дома си и с пеещи купи или чаши, камбанка или звънче. Звукът е мощен проводник на енергия. Обиколете стаите с предмета, който сте избрали, обръщайте специално внимание на ъглите. По този начин ще настроите енергията на позитивна чистота.

Добре познат начин да пречистване на дома е с прекадяване с тамян. Запалете го, минете през всички стаи, може да отправите и молитва за здраве и благополучие наум.

Прекадяване с тамяна за пречистване на дома

Освен тамян, има някои билки, които също се ползват за пречистване от зли сили. Градинският чай е най-мощната сред тях. Използва се за прогонване на тежката енергия от емоционални травми и тежки преживявания. Пелинът пък изчиства от натрапчиви негативни мисли и спомени. Прекадяването с пелин служи за прогонване на недоброжелателни сили от дома. Може да поставите и клонче пелин в близост до входната врата за защита.

От неприятната енергия на хора, мисли, минали събития и обстоятелства може да ви предпази и пречисти и жълтият кантарион. Смята се, че билката може да помогне при магии и натрупана негативна енергия. Тя променя напълно вибрациите на дома в положителна посока. За освежаване на въздуха и пречистване на енергията може да прекадите и с хвойна. Билката е позната като мощен дезинфектант от дълбока древност.

Ако имате домашен любимец и по-точно котка, вие сте щастливци, защото котките усещат негативната енергия в дома. Те имат естествена способност да се борят с нея, да защитават стопанина и дома от зли сили. Ще ви бранят от всичко негативно и ще внасят положително настроение в дома или навсякъде около вас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest