sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Светената вода е заплаха за здравето

Светената вода е заплаха за здравето

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k963
Вода
3D куб Ubik за деца и възрастни-18%
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
14.00 лв.
Виж ››

Учени от Медицинския университет във Виена разкриха, че светената вода няма целебни свойства и е опасна за здравето.

Изследователският екип, под ръководството на микробиолога Александър Киршнер, поведе микробиологически и химически анализ на проби от светена вода, взети от 21 „осветени“ източника от 18 черковни купела в Австрия.

Резултатите от проучването показали, че само при 14% от „осветените“ източници водата съответства на националните стандарти.

Светена Вода

В по-голямата част от водните проби са открити ентерококи и други бактерии, съдържащи се обикновено във фекалиите. Концентрацията на болестотворните бактерии стига до 62 млн. в 1 милилитра вода.

В светената вода са открити селскостопански нитрати в недопустими дози. Това може да доведе до появата не сериозни заболявания.

Нитратите са особено опасни за кърмачетата, ненавършили 6-месечна възраст. В християнската религия се проповядва идеята, че божията благословия може да се получи само чрез светената вода.

Светена вода може да се нарича само онази вода, която е осветена в църква. Употребата ѝ в християнските църкви започва през II в. Традицията е свързана с кръщаването на Исус Христос във водите на река Йордан, както и със старозаветни обреди.

Исус

Водата се осветява от свещеник или епископ и се използва при кръщение или благословия. Отслужващият литургията отец потапя метличка в светената вода, след което я разпръсква над главите на присъстващите в църквата.

На входа на католическите църкви обикновено има съд със светена вода. Вярващите потапят пръстите на ръката си в нея, след което се кръстят преди да влязат в божия храм. В християнската религия водата е символ на измиване на греховете.

Ритуалите със светена вода показват, че водата е подвластна на Христос. С нея той прави първото чудо на сватба в Кана Галилейска. Когато виното свършва, Исус накарал слугите на напълнят каните с вода, която той превърнал във вино.

Свещениците твърдят, че силата не светената вода е неизчерпаема. Други смятат, че с времето въздействието ѝ отслабва.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (12)

Изпрати
адамас
адамас
04.07.2015 10:09
Водата, както става ясно, е податлива на енергийно въздействие. Т.е. какво се случва с водата м/у вземането ѝ и изследванията е съществено. Което следва да покаже, че е по- важно как човек възприема водата, отколкото това, каква е била преди това... Много примери има, как волята влияе на материята. В долен коментар се казва, че електромагнитното поле въздейства на водата.

Едно време човек отишъл на бръснар. Като поговорили споменал човека за Бог. Бръснарят казал: "Аз не вярвам в Бог. Ако имаше Бог щеше ли да има в света толкова войни, болести и страдание?". Човекът замълчал. На излизане обаче извикал: "Аз не вярвам в бръснарите. Ако имаше бръснари, щеше ли да има такива хора като този отвън, които са небръснати и неподстригани поне от 10 години?".
Бръснарят тогава рекъл, че не е проблемът в бръснарите, а в хората, които не отиват при тях. И човекът му казал, че проблемът не е в Бог, а в хората, които не отиват при Бог.

Съжалявам за несгодите на "един човек", но ние не знаем защо всяко едно нещо се случва в живота ни. Ако се погледне в перспективата на вечния живот, страданията ни тук са нищо. Само дето е трудно да гледаме на тях по този начин, когато са ни на главата..
3
0
Гери
Гери
26.12.2014 06:50
Поредната дивотия,която сте измислили!!!!!!!!
4
1
паунов
паунов
24.11.2014 17:44
Абе вие луди ли сте?
1
1
стефо
стефо
13.04.2014 05:09
това е ВОДА- не може да ти се налее....
3
2
Бултериер
Бултериер
05.03.2014 10:25
Православни скотове!
Не че католиците са нещо по-различно, де!
1
4
ЛЮДМИЛА ПЕТРОВА
ЛЮДМИЛА ПЕТРОВА
04.01.2014 11:17
Истинската светена вода, осветена в православен храм, е лековита и благодатна!
10
4
Никола Йорданов
Никола Йорданов
17.10.2013 21:31
Водата може да се освети единствено и само в православен ритуал. Това е просто още едно доказателство че другите "християнски" вероизповедания са просто секти отпаднали от Божия благодат!
9
8
един човек
един човек
28.09.2013 13:00
Значи .. среброто не чисти водата от замърсители, а малко я йонизира. Йонизираната вода действа като антиоксидант в тялото и премахва някои токсини. Но вода която вече е замърсена с някакви биологични или други съставки не може да се очисти със сребро. Опитите на Масару Емото са отдавна разкритикувани от научната общност, поради неправилно проведените експерименти, в които се наслагват много електромагнитни шумове от съседна апаратура. При повторение на същите опити в правилна експериментална среда, се е оказало, че чрез промяна на електромагнитното поле можеш да си направиш каквато искаш структра на кристала. Даже има лаборатория която е направила изкуство от това - да си създава различни кристални форми :) Но - нищо общо с молитва или музика или добри или лоши думи. Относно вярата :) Мога да разбера тези които вярват в Дядо Коледа и Дядо Господ. Залъгват ги с подаръчета или наказания зада са послушни :) Но къде е логиката да вярваш само в дядо господ? .. единственото логично обяснение е синдрома на стадото .. ако си попаднал в среда на вярващи, няма да искаш да се 'цепиш от колектива'. Другото логично обяснение е че някои хора ги е страх да оставят детската вяра и я заменят с друга, също толкова абсурдна .. и живеят в заблуда цял живот .. гледат как 'дядо господ' убива близките им с болести или катастрофи и се надяват че понеже са били послушни, за тях има отредено само най-доброто. Пък да ви кажа .. аз .. бях от най-вярващите само до преди 10 години. Тогава се случиха някои неща .. и в последствие реших да си направя експеримент. Казах си - ако вярата ми е толкова важно и основно нещо, би трябвало да усетя целия ми свят да рухне, ако дори и за ден опитам да живея като атеист. Нищо лошо не се случи този ден .. :) продължих .. стана седмица .. месец .. вече 10 години :) Експериментът ми продължава :) без мъгла и заблуда :) Опитайте .. не боли ! :)
10
7