sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Душата на човек е в неговата кръв

Душата на човек е в неговата кръв

Антония Р.Антония Р.
Джедай
2k942
Човешка кръв
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Ученът Рудолф Щайнер установи, че кръвта е преносител на информация, както за самия организъм, така и за заобикалящия го свят. Кръвните пластинки, носещи се към сърцето, показват човешката същност.

В някои секти се забранява преливането на кръв, дори от това да зависи човешки живот. Причината е, че тези хора са твърдо убедени, че душата на човек е отпечатана в неговата кръв.

Душата е тясно свързана с централната нервна система. Тя може да живее едновременно в двата свята – материалния и духовния. Сърцето може да е индикатор за случващи се приятни и неприятни събития. Например - сърцебиенето е показател за силно вълнение.

Душата

Но възможно ли е кръвта да възпроизвежда и да съхранява мисли?

Експериментите на Щайнер доказват, че еритроцитите (червените кръвни телца) имат свойството да събират информация за дейността на вътрешните органи.

Прочутия учен стига до заключението, че информацията в мозъка, постъпила от външни обекти, е еквивалентна на информацията в сърцето.

Сърце

Теорията, че сърдечния мускул е хранилище за информация, се потвърждава и от академика Валери Шумаков. Според него невроните връзки играят ролята на проводници между мозъка и сърцето и запазват информацията до смъртта на човек.

Мирзакарим Норбеков напомня, че кръвните процеси са свързани с възможността на кръвта да се възстановява благодарение на адаптацията си към емоции.

Резултати от проведена наскоро анкета показаха, че голяма част от обществото са съгласни с твърдението, че душата на човек е отпечатана в неговата кръв. Хората посочват като интересно доказателство пълната синонимия на фразите – „човек с богата душевност“ и „сърдечен човек“.

Според библейски текстове само душата на животните се предава в кръвта им. Но много теолози посочват схващането, че човек се състои от плът и кръв. Те подкрепят вероятността човешката душа да е еквивалентна на човешката кръв.

Този научен феномен е използван отдавна в кино продукциите. В много филми на ужасите се появяват чудовища, хранещи се с кръвта на своите жертви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
54
43
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоян
Стоян
08.10.2014 17:23
В Библията е дадено послание - Не яжте вътрешности и кръв-Кръвта е дух
2
0
Monny Monsterr
Monny Monsterr
01.03.2014 00:45
Аз вярвам в съществуването на душата, но не мога да кажа дали подкрепям или отхвърлям тезата, че тя се намира в кръвта. Сякаш.. имам нужда от повече информация по въпроса. Но иначе доста хора, които в миналото са се страхували от вампири, то не е било просто защото вампирът ще им изпие кръвта, а защото наистина са вярвали, че така ще им изпие душата. Но засега съм по-скоро на отрицателно мнение, че душата е в кръвта.
6
0