sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Краят на Света»Краят на света идва след 1 милиард години

Краят на света идва след 1 милиард години

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Край на Света
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Краят на света, който бе обявен за 21 декември 2012 година, се размина, но изследователи от Великобритания са открили кога ще се случи наистина това трагично събитие.

За радост на всички, които се готвеха по какви ли не начини за оцеляване след 21 декември, краят на света няма да настъпи и през декември 2013 година. Има още доста време до истинския край на планетата ни и ние няма да успеем да го видим.

Това ужасно събитие ще се случи след около 1 милиард години. Според изследването гибелта на Земята ще настъпи, защото Слънцето ще започне да свети по-силно. От това температурата ще се покачи.

Земя

Освен това в атмосферата на планетата ни ще има малко въглероден диоксид. Заради жегата ще има изпарения и реакции в дъждовната вода, което ще доведе до гибелта на много растителни видове, а след това на хора и на животни.

Без растенията няма как да съществуват нито животинските видове, нито човешкият вид. Според изследователите животът на планетата ни след милиард години ще е много по-различен от този, който познаваме.

Умиращата биосфера, която ще се състои само от няколко оцелели без растения видове, ще изхвърля в атмосферата определени газове.

Апокалипсис

Те ще са предимно азот и малко въглероден диоксид. Метанът ще е единственият признак на активен живот на Земята, смятат изследователите.

Изследователският екип дори е направил симулация на умираща биосфера, за да определи какви точно видове газове ще бъдат изхвърляни в атмосферата.

Все още не е ясно кои точно видове ще могат да оцелеят при наближаването на края на света, тъй като дотогава ще са изчезнали голяма част от съществуващите в момента животински видове.

Но е сигурно, че човешкият вид няма да може да се приспособи към все по-силното Слънце, тъй като няма как да издържи на подобни температури.

Липсата на растения ще доведе до липса на кислород на планетата, което също свежда възможността на хората за оцеляване до минимум.

Според сценария на някои от изследователите дотогава е възможно хората да се преместят на други планети или да изградят специални бункери с инсталации, които да произвеждат кислород.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest