Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Най-силните талисмани за дома

Най-силните талисмани за дома

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983372
Най-силните талисмани за дома

Домът е мястото, където човек гради живота си. Заради това всеки се стреми да го съхранява сигурен и спокоен. Едно от средствата за това са талисманите и амулетите за дома, които не само че красят жилището, но и го пазят.

Някои от изброените неща са предмети, които до сега не сте и предполагали, че всъщност играят ролята на мощни талисмани и амулети. Поставянето на вази, саксии и други керамични съдове в дома например датира още от древни времена. Смята се, че това сплотява семейството, а тези съдове държат къщата пълна. По правило те никога не бива да се оставят празни.

Най-подходящи талисмани за дома са живите растения. Освен свежестта, която се носи от тях, зеленият им цвят излъчва положителна енергия – така необходима на всеки дом. Като най-силни за дома се препоръчват дървото на парите, дървото на щастието и бамбукът. Цветята, традиционни за български дом, са здравец, мушкато и индрише. Те имат хубава и силна енергия, която пречиства и предпазва дома.

Добър талисман, който можете да поставите на видно място в жилището си, е фигурката на слонче. Смята се, че то пази обичта на близки и роднини, като гарантира за тяхната вярност.

Друга подходяща фигурка, е тази на дракона. Драконът е древен китайски символ на дълголетието. Пази дома от зли сили и врагове. От египетската традиция пък се е запазило вярването, че изображения или фигурки на котки, поставени в жилището, съхраняват семейния уют.

Балансът в дома се държи и от огледала и камбанки. Огледалата обаче не трябва да са поставени едно срещу друго. Също така се смята, че всяка ръчно изработена вещ е носител на позитивна енергия.

Други практики, които можете да практикувате, за да поддържате хармонията в дома и семейството си, са:

Столовете трябва да са четен брой. Той е символ на успех, докато нечетният брой – на самота.

Леглото в спалнята ви не трябва да е поставено под прозорец, а долният край не трябва да е разположен срещу врата. В спалнята трябва да е светло.

Амулети за спалня

Мебелите трябва да са нови и удобни, а не стари – носят отрицателна енергия.

Течащите кранове символизират изтичане на пари от дома ви.

Поддържайте прозорците си чисти. Това води до повече яснота в живота ви.

Вратите трябва да се отварят лесно и широко, за да може позитивната енергия да проникне лесно в дома ви.

Пречистете дома си със запалена църковна свещ. Ако усетите, че ви се случват негативни неща или подобни мисли са обзели съзнанието ви, обиколете всички стаи със запалената свещ. Пламъкът ѝ ще пречисти лошата енергия.

Декорация от жълъди би предпазила дома ви от лоши събития и отрицателна енергия. В миналото викингите са ги използвали с надеждата, че ще предпазят дома си от гръмотевици. Смята ли са и че по този начин взимат силата на вековните дъбови дървета. Може да поставите бурканче с жълъди на видно място - за късмет и красива декорация.

Страхотен начин да разчупите дизайн на дома и да внесете позитивна енергия са триъгълниците. Тези елементи символизират Светата Троица, както и етапите от живота - раждане, зрялост, смърт. Освен това, триъгълник се смята за знак, засилващ връзката между родителите и детето със своите непрекъснати страни.

Добре познатото синьо око на Назар, което може би носите като украшение върху себе си, може да бъде поставете и в дома, за да неутрализира лоши очи или не толкова позитивна енергия на хората, които ви посещава. Поставете го на подходящо място срещу входната врата. Друг талисман за късмет у дома, поставен до, пред или над входната врата, е Ръката на Фатима. Изключително силен символ за защита, късмет и любов.

Друг талисман за защита на дома, а и на вас самите, е капанът за сънища. Поставете го в спалнята, за да ви предпази от кошмарите и лошата енергия. Има изключително красиви и модерни украшения, чийто дизайн би се превърнал в ефектен акцент у дома.

Няма как да пропуснем и конската подкова за късмет. Хората са я използвали за привличане на благополучие в миналото, използват я и до днес. Древните хора са считали, че ако дяволът реши да дойде в дома ви, но вие сте сложили подкова на вратата, той влиза в нея и не може да излезе, защото тя се заплита около врата му. Вярването в позитивната енергия на подкова е запазено и до днес.

Сложете пари у дома - може да си направите касичка, да сложите символична банкнота или монети на видно място. По този начин ще привлечете пари и благополучие в дома.

Може да поставите икона на светец в дома си - малка или голяма. Смята се, че това е най-силният талисман за здраве и благополучие, на който хората са разчитали още от древността. Икона на светец в дома пази от неразбирателства, лоша енергия и лош късмет.

Нещо вкусно, но и трайно, което ще привлече любов в дома ви, е медът. Съхранявайки бурканче с мен, гостите ще възприемат дома на уютен и топъл, а поднасяйки го на любим човек, му засвидетелствате любов и грижа. Дом, в който има мед, е богат дом.

Медът е мощен талисман

Фигурка на кученце би донесла хармония, уют и обич в дома. За да привлечете късмета у дома, сложете в югоизточната част на хола или спалнята. За хармония и благополучие, поставете кученце в източната част на хола. За по-малко стрес и по-голяма продуктивност, поставете такава фигурка навсякъде у дома или в офиса. Фигурка на костенурка също се смята на предвестник на късмета у дома.

Фигурна на усмихнат Буда в дома е талисман за щастие. Може да си вземете по-голяма или по-малка, според мястото, което можете да му отделите. Смята се, че Буда се радва, защото вижда как проблемите изчезват и щастието се настанява на тяхно място. Ако потъркате Буда по корема, ще привлечете късмета в живота си.

Една или няколко фигурки на прасенца у дома ще привлекат финансовия просперитет и късмета. Неслучайно повечето касички са с техния лик. А и са доста забавни. Вземете си талисман прасенце за усмивки, късмет и финансово благополучие.

Снабдете се с ароматни клечки с различни миризми, които да ви допадат, разбира се. Смята се, че запалени, клечките гонят застоялата и лоша енергия. Освен това създават една уникална атмосфера, подходяща за постигане на душевна хармония, медитация или просто релаксиране у дома.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
55
48
34
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Измислици
Измислици
22.08.2013 12:52
Фен шуй е една комерсиална измислица. Човек се освобождава след като пренебрегне и стане независим от тези суеверия.
1
0
КОТКАТА
КОТКАТА
04.06.2013 10:51
попреписано е оттук-оттам от Фен Шуй....
1
0
нана
нана
03.05.2013 21:22
дрън-дрън та пляс пълни глупости са тези измишльотини
1
0
Bullshit
Bullshit
03.05.2013 00:03
БулШит :D
1
0