Хиромантия: Значение на пръстите за пръстените
Palmistry - Fingers and Rings
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия»Хиромантия: Значение на пръстите за пръстените

Хиромантия: Значение на пръстите за пръстените

AdminAdmin
Администратор
658318
Хиромантия: Значение на пръстите за пръстените
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Днес виждаме деца и тийнейджъри, носещи обеци на всички видове места и пръстени на всички пръсти, дори палеца. А някога задавали ли сте си въпроса какво значение има всеки пръст за пръстените, които слагаме на него?

Носенето на пръстен често има някакво послание към някой и към света. Тъй като лявото полукълбо в мозъка отговаря за логиката и контролира дясната ръка, основателно е да смятаме, че носенето на пръстен на дясната ръка е съзнателно и логично, както и желание за контрол на живота и действията. Тъй като дясното полукълбо, контролира лявата ръка и творческите способности, пръстените на лявата страна символизират вярвания, творчество и нагласи. Носенето на пръстен на конкретен пръст обикновено е свързано с желанието за увеличаване на силата, асоциирана с този пръст.

Палец: Сила на волята – палеца представлява логиката и силата на волята, които контролират нашите действия. Палеца е независим от останалите пръсти и е най-важния пръст, когато работи заедно с останалата част от ръката. Той символизира силата, независимото мислене и свободата.

Показалец: Власт и амбиция - този пръст е символ на нуждата да повдигнем нашето его и да установим власт и сила. Той също се свързва с лидерството и амбицията. Царе, свещеници и лечители носят пръстени на показалеца, защото се вярва, че този пръст има особена мощ. Хората често носят пръстен на показалеца, за да демонстрират властта си.

Среден пръст: Идентичност и материализъм – бидейки най-високия пръст , средния пръст се свързва с нашата цел в живота. Той също е в центъра на ръката и представлява нашата идентичност и нещата, които са най-важни за нас. Хората, които носят пръстен на средния пръст, често искат да бъдат център на вниманието.

Безименен пръст: Емоции, творчество и сърце – носенето на пръстен на безименния пръст означава връзка със сърцето, тъй като той е свързан с артерия, която отива до сърцето. Той е свързан с нашите чувства на обич и любов. Също така е показател за нашата креативност и артистичност. Носенето на пръстен на този пръст върху лявата ръка, показва годеж и обещание за вечна вярност на този, който го е подарил. Ако пръстенът е закупен от този, който го носи, това показва, че човека обича себе си и се цени, както и че вярва в таланта си.

Кутре: Връзки – пръстен на кутрето е знак за доверие в бизнеса и личните взаимоотношения. Символ е на нашата връзка с останалите хора. Този пръст е противоположен на пръста на независимостта, той се свързва с нашето отношение към другите, интимността и материалния свят. Той също така изразява отношението на човек към самия себе си. Носенето на пръстен е знак за чест, но носенето на няколко пръстена обикновено е знак за човек, който има ниска самооценка и въпреки това иска да привлече вниманието върху себе си.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Средния Пръст
Показалеца
Възли на пръстите
Структура на ръката
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest