Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Доброто образование спомага за добро здраве

Доброто образование спомага за добро здраве

AdminAdmin
Администратор
658318
Доброто образование спомага за добро здраве
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Мащабно проучване проведено в САЩ показва, че образованите хора се радват на по-добро здраве. 174 000 души между 25 до 74 години са взели участие в проучването. Фондацията „Робърт Ууд Джонсън", направила проучването, е анализирала данните от изследвания за периода 2005-2007 г.

Резултатите на комисията към фондацията показват, че образованието е предпоставка за по-добро здраве, без да го гарантира само по себе си.

Почти половината от анкетираните смятат, че здравето им е по-лошо от много добро. Любопитно е, че колкото по-добро образование има човек, като толкова по-здрав се определя той. Два пъти повече хора, завършили висше, са определили своето здраве като много добро в сравнение със завършилите само средно образование.

Образованието създава хоризонт от възможности, кото могат да окажат благоприятно влияние върху здравете на хората. Ограниченият избор на работа, по-ниското заплащане и по-големият стрес при хората довеждат до редица заболявания. От своя страна това ще доведе до ограничени на шансовете на дадено семейство да живее в хубав дом и децата да ходят в хубаво училище. Това ще увеличи риска от вредни въздействия, съответно и от редица заболявания.

На противоположната страна, добре образованият човек е по-вероятно да си намери по-добра работа, която да върши с удоволстие и която го напряга по малко. Така той ще може да си позволи по-хубав дом и ще може да има повече време да обърне внимание на здравето и семейството си. Според проучването доброто образование е основа на здравословния живот.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
42
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ани
Ани
11.04.2011 07:29
Точно така, напълно съм съгласна с теб.
0
0
Куку
Куку
10.04.2011 10:40
Представете си, че всички 100 процента са образовани и седнат по бюрата, кой ще сее и ще обработва земята ? Кой ще гледа крави, телета, прасета и т.н. ? В западните общества има по-голямо уважение към обикновения трудов човек, който произвежда благата, в малките селски стопанства всеки селяните използват компютър за счетоводство и специални програми, свързани със селскостопанската дейност (съвети и план за работа, наторяване и т.н.), на него му е дадена възможност да живее добре от труда си и да има високо самочувствие и висок жизнен стандарт, докато в България никой не ще да се размърда от бюрата и да работи истински и да произвежда нещо, маса народ се крие от истинска работа по бюрата и под бюрата даже.
0
0