Кварц - значение и свойства
Quartz - Meaning and Properties
Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кварц - значение и свойства

Кварц - значение и свойства

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k875
Кварц
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Кварцът е известен със своите силни магически свойства, които лечители и гадатели са използвали още от древността. Кварцът с вградени златни нишки е много силен талисман.

Той се познава по това, че като се вгледате на светлината в него, в средата му сякаш минават златни тънки нишки. Според древна легенда богинята на любовта Венера, изпуснала кичур от златните си коси в кристалните води на планински ручей и те застинали навеки.

Камъкът Венерина коса се бори със самотата, той е талисман, който усилва любовта и творческата енергия. Бижу с този камък се подарява на любим човек, с надежда да запази старата любов или да се възпламени нова. Кварцът, носен на гърдите, пази от разочарование в любовта.

Кварцът влияе положително на дишането и белите дробове. Смята се, че ако си носи изделие от кварц, малко парченце или кристал от кварц, това значително облекчава простудни заболявания. Кварцът може да се носи като накит или да го носите в джоба си.

Зодиакални камъни

В народната медицина с голяма популярност се ползва кварцовата вода, която се приготвя в домашни условия. Тя се получава, като кварцът престои 12 часа във вода или чрез филтриране на вода през специална смес от различни видове кварц.

Кварцовата вода притежава целебни свойства и влияе много добре върху човешкия организъм. Тя е биологично активна и е полезна при профилактика на различни заболявания, за стимулиране и подмладяване на организма.

Кварцовата вода се използва и за козметични цели. При продължителен период, през който тя се използва за миене на лице, ефектът е невероятен - по-еластична, гладка и здрава кожа, заличаване на бръчки и подмладяване на лицето.

Кварцовата вода се използва и за овлажняване на кожата, при компреси за лечение на травми, изгаряния, кожни възпаления и дълбоки порязвания.

Кварцът, освен всичките си целебни свойства, притежава свойството да привлича любов, късмет, успех и материалното благосъстояние. Също така развива въображението и спомага активизирането на мисловните процеси.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest