sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Петър Дънов»Петър Дънов за водата

Петър Дънов за водата

Пламена M.Пламена M.
Джедай
983488
Петър Дънов за водата
Луксозна кутия за бижута и часовници-28%
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
39.00 лв.
Виж ››

Петър Дънов - Учителят, е известен с простите си съвети за живота. Те са лесно приложим и доста популярни. Съветите му за хранене, дишане начин на живот са подобрили живота на не един човек по света и у нас. Тук ще се спрем върху съветите, които дава за водата и лечението посредством нея.

Човешкият организъм е прозорец и съвкупност от милиарди прозорци, през които да прониква жизнената енергия и да го обновява. Тези прозорци винаги трябва да са чисти и отворени, за да става обмяна от вътре навън и обратно. Водата, като основна съставка в организма е много важна. Която приемаме такава, било за пиене или като лекарство, тя винаги трябва да е Абсолютно чиста.

Първият съвет на Учителя е срещу треска - пият се три чаши гореща вода, без човека да се храни. Така, казва той, се лекува и хрема.

Който иска да поддържа тялото си живо с напредване на годините, трябва да запази подвижността му. За целта е необходимо човек да не преяжда и да пие гореща вода. Тя помага за разтваряне на утайките, образувани от храната. Също така, горещата вода примесена с рициново масло ви помага да се справите със затруднението - запечен стомах.

Има съвет отнесен към цялостното разположение. Правенето на топла баня спомага за укрепването му, тъй като действа магнетично върху организма. При възбуда и нервност обаче, съвета е за вземането на студен душ. Водата освобождава гнева от човешкия организъм. За много гневните хора се препоръчват шест студени душа годишно - това ще уравновеси силите в тялото им.

изворна вода

Солената вода пък е идеалният лечител при хрема. Няколко затоплени капки вода с малко сол в носа, няколко поредни пъти пресичат хремата моментално.

За страдащите от безсъние, съвета е да изтрият тялото си с кърпа, потопена в топла вода и тогава да легнат. Така се изтрива негативното, което е пречило на заспиването.

Дъждовната вода също е много утилитарна. От май до половината на юли най-вече. Полезно е да седите да ви понамокри когато вали, след което като се приберете вкъщи ще изтриете тялото си с чисти кърпи. Желателно за максимален резултат да изпиете 1- 2 чаши вода.

Измиването на която и да е част от тялото води до психични промени в мозъка. Можете да ползвате водата за лечение, както практически, така и мисловно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
517
410
38
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Ивайло
Ивайло
24.11.2013 12:52
Знание от Извора
2
0
skd
skd
04.11.2013 23:36
водата е най-важна за всички.
3
0
Георги Димитров- Ampera,bg
Георги Димитров- Ampera,bg
22.03.2013 09:49
Одобрявам инициативата, защото това ще действа възпитателно и ще намали неприятните случаи във водоемите. Но има нещо по- глобално и то е за запазване на водата, защото тя е живот.
Тъй като имам отношение към водата, аз съм чел и други статии от Петър Дънов, които одобрявам. Особено ми е интересно да се ползва промишлена вода за санитарните възли, вместо питейна. След обработка тя става вече твърда скъпа, с ограничени количества и се прахосва нецелесъобразно със сега предлаганите на пазара технически средства- тоалетни казанчета, които консумират 30 % от питейната вода. А това е огромен процент.
За съжаление световните фирми и търговците в бранша наложиха една грешна глобална концепция за тоалетните казанчета с така наречените- монблокови, и тези за долен монтаж, които работят в противовес на физическите закони, което е знаково, неприемливо от техническа гледна точка и няма да е пресилено ако се каже, че е престъпно към енергийните източници.
Затова приканвам БЧК да организира национален конкурс, а защо не и световен за технически средства с цел намаляване ползването на питейна вода вместо промишлена, специално за санитарните възли с предлагане на нов тип тоалетни казанчета и WC- комплекси .
Изисквания :
1. Да са по-икономични от сега предлаганите на пазара.
2. Да работят в съответствие с физическите закони , за ползване потенциалната сила на водата, за доставянето на която е вложена много електроенергия, която в тази ниша от крайното техническо средство- моноблоковите и тоалетните казанчета за долен монтаж се ползва нецелесъобразно.
3. Да се изработват с 99 % отпадъчни материали и рециклирани пластмаси.
4. Да могат да се вграждат лесно зад паравани със съвсем прости окачалки, без никакви допълнителни метални конструкции т. е да са и самоносещи се.
5. Да работят успешно и с промишлени води като се започне със солената от морета, от реки, езера, сондажи, дъждовна, която автоматично допълнително да се обеззаразява и ароматизира преди да се изпусне към тоалетната чиния.
6. Да се премахне сегашния дискримиционен елемент при управлението им от хора с физически увреждания на крайниците, защото това е невъзможно да се осъществи без допълнително изработени приспособления от тях.
7. Да отговарят на всички безопасни, естетически и санитарно-хигиенни изисквания към тоалетните казанчета.
8. Да има възможност с предлаганите казанчета да се изработват WC- комплекси за: детски градини, всякакъв вид общежития, хотели, на места с голямо човешко присъствие, в страни и региони с ограничени водни запаси, които основно да работят с промишлена вода, а питейната да е резервна.
Всичко това е както екологично, така и икономическо издържано и отговаря на призива на Европейския съюз за намаляване с 30 % потреблението на питейна вода.
Това може да стане през есента на 2013 г на Световния ден на тоалетните - 18 ноември. Аз правя първата заявка за участие с техническо средство отразено в : три пъти дубъл в, точка, ампера3,точка,хит,точка,бг , а също и с двойка, но написани на латиница.

С уважение: Георги Димитров- Ампера.бг
0878 72 45 80

1
1
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
23.11.2012 20:28
Водата е в основата на живота!
3
1
мишо
мишо
23.11.2012 17:24
Абсолютно е вярно!изпитал съм го.Много е мъдър големият Дънов.Трябва да го четат и управниците, за да научат нещата от и за живота!
4
0