Предсказания за България

Царевец

Един известен пророк, оставил неминуемо интригуващо послание към българите за истинската стойност на кармичния ни път, е Доростолският епископ Петър Осоговски.

В “Книга за звездите и за съдбата на народите” той описва, че на всеки народ е присъдена специална мисия в световния еволюционен цикъл. Докато за повечето страни в предсказанието се предвиждат събития, които да ги изправят пред опасността да не просъществуват исторически дълго, то за България Осоговски посочва, че тя никога няма да бъде поставена пред безвъзвратно фатално изпитание.

„И превратна бе участта на Египет, умряха двата народа-близнаци на Междуречието, изгоря Елада, погина Юдея, разсипа се Рим, само Византия и България останаха...Но този, що се вслушва в пророчески вещания, знае твърдо, че неповолни бранни дни ще разсипят и Византия навсегда, а България като Огнена птица ще се възражда из собствената си пепел, та докрай на вековете ще пребъде...”.

За достоверността на тези автентични редове от пророчествата на епископ Осоговски се прикрепят много реално случили се вече факти, които я потвърждават. Криволичещият път на България я е довеждал до времена на тъмно и безнадеждно съществуване - два пъти губи своята държавна независимост, през които периоди народът ни изживява значителна демографска криза: както заради асимилационната политика и многото погърчени или потурчени българи, но така и заради преселилите се в други краища на Европа наши прадеди.

Въпреки това днес ние съществуваме под името „българи” и България е отново независима. Често пъти много изследователи на историята на страната свързват този необясним развой на възкресение на държавността й точно с образа на птицата Феникс.

Пророчествата на епископ Осоговски само могат да ни накарат да отбележим учудено, че точно такова сравнение е било направено още през 10-ти век, а доказаните му послания показват колко неумолими и трансцедентални закони направляват съдбините на цели народи.

Ванга е другият, далеч по-познат ни, пророк, който е правил безброй предсказания, съхранявани със стойността на значими завети. Тя неколкократно е заявявала, че не е случайно родена тук и че България е земен път за особено развити еволюционно души. Приживе предрича, че у нас ще се родят и живеят много пророци, осенени с нейната дарба и че те ще изиграят важна роля в развитието на духовното познание на цялото човечество.

Паметни са нейните думи, че българите ще станат духовни водачи, защото най-умело и истински са съхранили високи морални добродетели и че не след дълго светът ще разбере важността на мисията ни като народ през целия период от създаването на нашата държавност до сега. Ванга дава и съвет как можем да претворим в реалност възложените ни задачи като българи. Тя зарича, че трябва да вярваме в един Бог и да имаме един силен обединител - владетел.

Паралелни светове

Едно от простичките й, особено силно положителни послания гласи: „Деца, в България ке стане добре... Ке се живее добре! ”. Ванга винаги е подчертавала, че страната ни ще се въздигне и ще пребъдем като единен народ. Предсказанието й се допълва от други изказвания, направени пред нейни посетители и интервюиращи. В тях те говори, че българите отново ще получим уважението на другите народи, което през смутните исторически превратности сме губели. Според нея дори държавите, които ни подпомагат и с които сме в съюзни отношения, че бъдат възнаградени свише.

Интересен момент в припокриването на предсказанията между Ванга и Доростолския епископ Петър Осоговски може да се открие при сравнителен прочит. Осоговски казва, че над всеки народ бди по една планета: „Слънцето разпери криле над Египет, Вечерницата се спря над Елада, Звездата на Посланника покри Юдея, Звездата на Бранника - Рим, а Звездата на Отшелника - Византия.”- а над българските съдбини се простира закрилата на целия Млечен път според него.

Ванга използва почти сходно описание и продължава нишката на тази мисъл със своите думи: „Всеки народ си има звезда, която го зарежда със светлинна енергия, но има и изключения. Някои народи нямат звезда, а планета. Един ден тези народи няма да могат да оцелеят. В необикновената за тях атмосфера ще се задушат. Народ, който има планета, вместо звезда, ще угасне като свещ при силен вятър. България има не само звезда, а цяло съзвездие.”.

В беседите на Петър Дънов също голямо място заемат предсказанията конкретно за живота на българите и особено благословената съдба на страната ни. Той казва: „България е единствената страна на Балканския полуостров, която има представител в Божествения свят. Това е необикновена привилегия, но и голямо задължение. Ето защо българинът трябва да бъде крайно внимателен - на първо място в отношението си с Божествения свят, след това - към народите и след това към своя собствен народ.”.

Според Дънов България се е грижила, самопожертвувайки се, за добруването на другите страни. Тя е поела една тежка държавно-житейска карма, за да съхрани, подкрепи и преведе през вековете европейските народи към кулминацията на разцвета им и всестранното им развитие. Това ще бъде правдиво овъзмездено и България ще се събуди в „нов ден”, който ще трае столетия, а благоденствието и откупеният духовно, заслужен подем ще бъдат неотменима реалност. Това недалечно бъдеще той нарича „златен век” за българите, когато Божественото провидение ще закриля страната ни.

Земя

Дънов често е споменавал, че България е „черният дроб” на света. В тези думи той влага обяснение за специалното излъчване на разположението на страната ни и насочва какви са строго отговорните задачи пред народа ни. Според него българите трябва да асимилираме с много трудности висши и сложно обясними постулатни истини и да ги предадем в по-ясен и възможно достъпен вариант на останалото човечество, за да подпомогнем духовното му еволюционно пътуване. Също така обяснява, че България е незаменим „орган” и е важна за съществуването на всички други страни, което означава, че тя ще пребъдва, въпреки нелеките изпитания, произтичащи от отредената й роля.

Станалата след смъртта си широко известна българска ясновидка Слава Севрюкова твърди, че България излиза от своята близо еднохилядолетна злощастна карма през 21-ви век. Тогава страната ни я очаква небивал подем и неограничени възможности за развитие в различни аспекти. Думата „българин” ще звучи гордо, а България ще бъде заслужено уважавана в международните отношения.

Всички тези предсказания ни помагат да разберем, че България е благословена страна, а ние като българи имаме привилегирована отговорност да следваме отправените й свише предначертания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
529
431
313
29
10
Дай твоята оценка:

Коментари (35)

Изпрати
Иван
Иван
13.03.2015 20:22
България е държава на циганите българите там сме малцинство. Това са пълни глупости бг никога не е била нещо и няма да бъде. За 26г. българското робство се оказа по страшно от турското. Унищожиха България и българина. Аз не желая да съм българин и всеки ден се моля внуците ми да не се раждат в скапаната циганска бг.
13
43
П>Д>
П>Д>
28.08.2015 15:20
ЗА това защото е по лесно да избягаш от трудностите ,пред това да ги посрещнеш. Този който живее сред трудности стига до истината а тези които бягат от тях никога нищо няма да видяти ще си останат на тъмно с луксозните си вещи!
20
2
Мими
Мими
06.06.2015 16:14
Заради такива като тебе, дето се отказват от националността си сме в това положение, Иване!
22
5
кой да е
кой да е
13.03.2015 11:32
Хм...ако питаш мене България е единствената страна на балканският полуостров без небесна закрила. Дънов не е учител, а лъжеучител. Ванга е феномен с прикрито демоничен характер. Източната мистика е безплодно усилие на духовността. А именно тези неща са заели централно място в духовната картина на нашето съвремие у нас. Църквата е забравена, а само там българите могат да изпросят милост за себе си. Нищо друго няма да помогне.
16
34
П>Д>
П>Д>
28.08.2015 15:28
А сега си помисли над друга тема! Защо българите винаги са били по умните и по мъдрите от другите нации. Този човек, който не е минал през трудностите той няма да види нищо! Този който е минал знае най-добре какво е човещина! Отиди на село при необременените хора ,които знаят как да живеят и погледни тези в града, които се чудят само как да премахнат малката драскотина от колата си , как да наругаят Жоро,който се опитва да им разруши бизнеса и как да се изфукат с последния модел "маркови" дрехи или телевизор! Това ли за теб е живота и най-важното на света? Казвам го,защото никой от тук не го е написал толкова директно,затова и вие не го осъзнавате! А сега помисли защо другите народи се чудят на изобретателността на българите? Защото се интересуват кой модел кола най- ще им ходи или защото това им е последната грижа ?
21
3
Aliya Osho
Aliya Osho
14.12.2014 20:04
Да, трудно ни е. Бедни сме, но само на притежания. На себе си сме богати. Все още пеем песните си, макар и през сълзи понякога, все още играем хората си, женим децата си, пеем на внучетата си.
Да, мнозина се изгубиха, отчаяха, самоосъдиха, но душата на Българина е все още жива. И винаги ще бъде. От трудностите ще се изправим по/силни, вярата ни ще се закали в мъката, защото страданието отваря очите.

И тогава отново ще си припомним онова, което винаги сме знаели:
Можеш да имаш целия свят, но ако себе си нямаш, нищо нямаш!

А ние, Българите, имаме себе си!
57
3
П>Д>
П>Д>
28.08.2015 15:30
Много добре го написа! Щеше да е хубаво да го видя преди да напиша коментара си към "кои да е"!
3
0
инж.Надежда Михайлова
инж.Надежда Михайлова
13.12.2014 11:04
Такъв какъвто е станал сега българинът съвсем не вдъхва увереност,че тези предсказания за много добро ще се сбъднат.
13
7
П>Д>
П>Д>
28.08.2015 15:33
За това българина ще бъде подложен на изпитания и само в изпитанията човек може да се промени!Ако не промени на тези изпитания ще бъде подложен на още по тежки! Това ли искате всички? За това и се губим и когато станем малцинство да проумеем истината! Аз ще се радвам да я проумеем преди да сме станали това малцинство.
5
0
Надя
Надя
27.06.2014 10:51
Ако всеки втори българин не заминаваше в чужбина, може би, би било възможно. Изобщо останали някой тук, за да можем да направим така, че държавата ни да се развие към добро и да просперира. То и кой разумен човек няма да види значителната разлика между стандарта на живот в чужбина и този в България. Гениите в България са на изчерпване, в чужбина е преобладаващия български народ, в България липсват условия за развитие на българите, а само на циганите, следователно остава да се надяваме на чудо да се случи, за да е възможно да се преобърне всичко,но много сили в момента(корумпирани) ще направят най-големите капани за опиталите се.
32
1
Марин
Марин
01.04.2014 16:43
Докато не се обърнем към Бога с душите и сърцата си и не заработим заедно и здраво няма да я бъде България. Необходимо е да се променим. Да подменим елита на нацията със способни, умни, работливи и богобоязливи хора. Всички видяхме последните 25 години докъде ни доведоха сегашните управници.Всичките им приказки за просперитет,демокрация и развитие са ала - бала. за 25 години от 9 станахме 7 милиона и през войните не е било така.Хората нямат надежда. Не виждат възможност за развитие. Нямат сигурно бъдеще.Нямат правила в играта. За какво безсмъртие се говори в статията.Народът намалява.Вижте колко деца се родиха през миналата година а колко българи умряха и колко избягаха. Проста аритметика, ако нищо не се промени до 20 години просто ще бъдем само в историята.С две думи нужна е нова ценностна система. Управници с морал. Ред и дисциплина. Национализъм и вяра. Тези неща обаче ги няма в Европейския съюз а толкова години вече не го разбрахме.
55
4
А
А
23.06.2014 16:58
Най-тъмно е преди зазоряване е казала баба Ванга....
47
0
Йорданка
Йорданка
20.03.2014 11:41
Всичко което се пише и говори е вярно,но ние къде сме като народ във България какво правим как мислим,и как се продаваме за жълти стотинки всичко това явно не го обмисляме добре а само негодуваме и говорим небивалици.
Първо трябва да се измием много добре от калта която е полепнала по нас и след това да облечем чисти дрехи за да продължим към масата със храната.Колко простичко природата е подредила всичко което ни заобикаля стига само да можем да го видим за да го разберем.Трябва да се върнем към корените си и обикновените неща да почистим домовете си хубаво,да видим себе си във огледалото защото няма нищо случайно във нашия живот и когато всеки от нас си направи равносметката ще разберем истината че вярата добрината светлината и любовта е Бог.И нека да оставим дълбока бразда след себе си както са го направили нашите деди за да я продължат нашите деца за да ни има на света България.
43
0
Христо
Христо
11.02.2014 14:09
Много държави са се опитвали през годините да унищожат България. Правят го и сега в момента, но цялата тази злоба и омраза няма да им донесе нищо хубаво. По закона на кармата - ПОЛУЧАВАШ ТОВА КОЕТО ДАВАШ, НО МНОГОКРАТНО УМНОЖЕНО. Който се опитва да поднесе тайно отрова на някой, устата му ще бъде натъпкана с нея. Нещата така ще се извъртят, че като бумеранг ще се извърти и ще ги удари по главте им пълни с мръсотия.
61
2