Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Изплащане на кармичен дълг

Изплащане на кармичен дълг

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k884
Изплащане на кармичен дълг

Всеки човек се появява на този свят с натрупан кармичен дълг. Страданията на хората в този живот са неизбежно следствие от грешки, допускани в предишни прераждания.

Всеки човек има възможността да изплати кармичния си дълг в този живот, но също така е възможно да допусне и нови грешки и да натрупа още кармичен дълг, който ще трябва да плаща по време на следващото си прераждане.

Съществува и понятието моментална карма – това е бързо възмездие за извършена злина, която човек направи в този живот.

Като цяло душата помни голяма част от това, което ѝ се е случило в предишните животи, но тя самата потиска тези спомени, защото ще ѝ пречат да продължи да се усъвършенства.

След като се прероди достатъчно пъти и плати дълговете си докрай, душата вече не се преражда. Живот, в който помагате на хората и не им причинявате нарочно злини, ще ви помогне да изкупите греховете от предишния си живот.

Кармичен дълг

Ако в този живот не можете да срещнете подходящ за вас човек, напълно възможно е в предишен живот да сте направили голяма грешка в отношенията си с любими хора.

Не погасите ли кармичния си дълг в този живот, в следващия ще се натрупат и грешките ви от този живот, които няма как да не допуснете. Няма как да не сте излъгали някого, да не сте подвели някого или да не сте наранили някого.

Дори най-малките провинения спрямо останалите се натрупват на кармичната ви сметка и в следващия си живот ще трябва да изплащате много повече.

Всяко прераждане на душата има за цел да премине тя през уроци, които трябва да усвои, през пречки, които трябва да я направят по-съвършена.

Опитайте се да бъдете добри с хората, не правете интриги и не се отдавайте на клюки и ще видите как животът ви ще потръгне в положителна посока. Не вредете на хората около вас, само защото можете да го направите, и не бъдете отмъстителни - това води до огромни кармични дългове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
512
48
38
25
10
Дай твоята оценка:

Коментари (17)

Изпрати
MARYANN ALFREDO
MARYANN ALFREDO
27.02.2017 18:55
Били ли сте били отказали от банки и други финансови агенции? Имате нужда от консолидация или ипотечен кредит? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всичките си финансови проблеми в миналото. Ние заемане на средства за хора, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнес в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да информирам, че ние осигуряваме надеждна помощ и бенефициент и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща до: ()
0
1
Виракоча
Виракоча
18.03.2015 23:00
Теорията един Бог е много тъпа като вярващите в нея. Човешкия мозък има огромни възможностти, може да се свърже с растенията и да извлича информация (те са живи като нас и знаят много за нашия свят). Ние сме същества от светлина, живота тук е изпит по ориентиране за пътя към нашата еволюция. Колкото до преражданията, тук има индивиди дето не са помръднали и малко напред, буксуват в един ограничен кръговрат на едни и същи животи и отказват да излязат от АДА тук им било хубаво...
9
6
Анжел
Анжел
16.06.2014 15:55
Няма прераждане и кармичен дълг ,всички се раждаме с еднакъв шанс,след този живот отиваме в рая или ада...
3
26
Пепа
Пепа
28.09.2014 12:55
брях, рече и отсече....ти да видиш,а
14
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
18.02.2014 19:47
Разглеждаме всичко като мислещи създания.Но нека да приемем,че сме статуи, направени от кал, след което Бог е вдъхнал жизнено дихание.Плътта взаимодейства с плът, Духа взаимодейства с Дух. Тука липсва второто- Духа с който Дух взаимодейства т.е. още едно Божие създание. Това създание аз бих нарекла Ангел. Само така може да се затвори веригата на възпроизводство т.е. кръговрата във вселената.
2
3
дон Дамян
дон Дамян
13.11.2013 05:21
Здравейте, искам да си дам своя коментар от мойта гледна точка, че се начетох на всякакви глупости по долу ...
Живота който живеем е не само материален но и духовен, щом се учим цял живот и все сме ненаучени значи не са токова прости нещата за да ги докажат нашите неразвили се мозаци. За този въпрос в темата няма и никога няма да има точен отговор защото не можем да асимилираме, разберем и запомним толкова информация която ни е непозната на всички. Може би след хиляди години някои хора могат да намерят отговора на този и на други въпроси но с тези темпове с който си развиваме капацитета на нашия мозък и като сме сметне как народа затъпява не би се случило близките няколко хиляди години. Та да се върна на акцента върху темата вярвам в тези неща, защото като се замисля върху живота от по друг ъгъл има огромен смисъл в тези думи, Нютон го е доказал всяко дейтвие си има своето последствие, демек правили сме нещо идва последствието. Замислете се и вие по по различен начин от който мислите като сте заобиколени от материалния свят и сами ще стигнете до много отговори. Целия живот е навързан във една система която е безкрайна.
Много пъти съм се замислял какъв е "смисъла на живота" и всеки път си разширявам отгвора на този въпрос със продължение на безкрайни асоциации ...
А за въпроса с религите това е строго определено обяснение на смисъла на живота за всяка религия, която информация е поставена в много рамки и това е една манипулация за мен със всичките тези религи ... Има само един Бог и е без значение как го наричаме за мен си остава Всевишния. Не е важно как го наричаш а дали вярваш в нещо, християнин съм по религия и си ходя по празници във църква само поради оважението което изпитвам че съм с тази религия, а не като много други хора от суета. Ако беше истина това за религията щяха ли тези попове да правят дакива далавери със служебното си положение, това го е измислил някои свръхинтелигентен човек за да манипулира съзнанието на хората както и много други институции.
25
2
Topato
Topato
05.11.2013 21:13
Ако сте чели, "Тибетската книга на мъртвите" или множество други книги, ще знаете, че кармата и прераждането са неща за които древните народи са говорили още преди стотици години.

За тях, духовната наука е както за нас биологията или математиката. Ние на запад дори си нямаме понятие за какво става дума.

Това са неща, които дори не могат да се опишат. Някои хора са прекарвали целия си живот в медитации и развитие на душата. Как такива хора биха могли да обяснат или опишат своите виждания или менталитет?
19
2
Таома
Таома
18.10.2013 09:27
Здравейте и от мен, включвам се не толкова заради статията, колкото от коментарите и най-вече от предизвикателството от Ина и единствено съм съгласен, че никой нищо не знае... Но това, което твърди Ина е същото написано в статията, но казано с други думи, а смисълът е един и същ, просто интерпретацията е различна. Единственото доказано, е че енергията не се губи-фак-т! Тялото умира енергията се отделя и след това е въпрос на мироглед-карма, прераждане, извънземна форма.. и друго нещо от физиката за това, как би работила кармата.. всяко действие има противодействие..(даваш-получаваш или с други думи-плащаш или ти плащат)Това е смисъла на баланса, равновесието.
Това което пък аз бих казал срещу кармата е:
-няма добро и зло, има решения и последствия... Това което е добро за един е лошо за друг дори и да не са пряко свързани.. за това лесно се прави избор, трудно се живее с него. Това е просто опит да отговоря на Ина хаха.. не твърдя, че съм прав.
9
1
чудеща се
чудеща се
05.09.2013 18:39
Да, и аз като Ина бих искала да знам има ли научни доказателства за прераждането. Защото всичко в теорията за кармата звучи много логично, но има и други теории, които звучат логично, например тази, че всичко е абсолютна случайност и ние сме просто евоюлирала материя, а съзнанието е функция на мозъка и умира заедно с него; или пък хипотезата на някои квантови физици, че всеки от нас съществува паралелно в няколко измерения, както квантовите частици, за които има доказателства, че съществуват едновременно на хиляди километри разстояние. А напоследък ми се върти в главата идеята дали ние самите не сме изкуствен интелект...
Та с две думи, от едната крайносто - всичко е случайно, до другата - всичко е предопределено, се разполагат още куп логични обяснения на "що е то всичко" и ние не знаем коя от всичките ще се окажа вярна.
10
1