Кармичните уроци

Кармичните уроци
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Уроците, с които отделната душа идва на земята, са както строго индивидуални, така и общовалидни, общозначими за всички във фаза на развитие и трупане на житейски опит.

Запознаването ни с определен човек, независимо дали ще играе ролята на наш любовник, враг, приятел, сродна душа, е проява на нуждата от развиване на определен тип качества при сблъсъка с характера му и винаги е съдбоносно.

Кармичен урок 1 - Няма случайни срещи

Те са случайни само ако не са се случили. Определено това до колко един човек ще оказва някакво влияние върху живота ни, не зависи от това дали прекарва дълго време с нас. Понякога уроците на кармата не са лесни и ни сблъскват с истинските предизвикателства, извикващи на повърхността на нашия аз взрив от различни и силни като вибрации емоции - това са нашите врагове.

Те влияят изключително моделиращо, чрез начина, по който ги възприемаме, на нашата бъдеща карма. Ако не успеем да се примирим, с това което са ни направили, или, още по-лошо, започнем да си отмъщаваме, то тогава трупаме, метафорично казано, един архив от записи върху нашите ученически грешки, който после се връща под формата на живот, в който трябва да се опитаме да ги намалим или напълно поправим. Ако нямахме врагове, нямаше да имаме толкова силен тласък за развиване на качества. Много от отрицателните чувства нямаше да ни бъдат познати, разбрани и овладени.

Кармични уроци като заболявания

Карма

Кармичните уроци, проявени като заболявания, също имат рязко и силно въздействие върху начина, по който развиваме познанието си през животите. Болестта е път в обратна посока, но и чрез който пак стигаме своята цел. Едновременно тя е отклонение от нормалността и хармоничността, но е и възможност за придвижване отново напред към тях. През самото пътуване, наречено преживяване на болестта, човек преоткрива себе си и развива силни качества. Това са воля, вяра, упование на другите, състрадание.

Как ако силно не ни боли, ще извикаме в сърцата си молбата към Бог и хората за някакво изцеление и утеха? Как ако никога не сме чувствали какво е да бъдеш разкъсван от много въпроси, страх за бъдещето и плахи надежди, ще може да се поставим на мястото на друга душа, в която трептят сходни вълнения?

Болестта идва и като наказание за сторено зло на ближния. В даден живот човек получава да изтърпи страданието в тяло, което той самият преди това е причинил на друг. Така душата прозрява какво е сторила. Болката на другия става и негова собствена и по този начин дългът се изплаща.

Кармичен урок под формата на неувереност

Уроци на Кармата

Кармичните уроци могат да бъдат свързани и със страдания, които са относими към емоционалната ни същност изцяло. Възможно е през редица превъплъщения една душа да не се чувства уверена в себе си, да не може да се еманципира в кръга от роли, които са разпределени в семейството ѝ.

Урокът е да бъде силна, да прояви независимост и да постигне всичко сама. Затова може да среща затруднения; липса на съдействие и апатия у своите близки; да се сблъсква с хора, които често се отмятат от думата си и я оставят напълно сама в тежък момент. Те не са толкова лоши, както на пръв поглед изглеждат. Могат да бъдат оприличени на родителя, който за момент пуска сина си сам да кара колело, въпреки възклицанията и недоволството на детето, че още не се е научило. Вероятно душа, натоварена с кармата, да научи какво представлява независимостта и проявата на характер, ще бъде склонна да търси всякакъв познат ѝ от миналото начин да постигне нещо чрез действията и възможностите на други хора. Ще бъде неуверена и боязлива. Ако тази душа често се е превъплъщавала като жена, което допълнително е възпрепятствало изявяването на лидерски качества и самостоятелност, то тогава може в следващ живот, или в поредица от животи, да се ражда като мъж.

Кармата и отношението към парите

Кармата и парите

Правилното ни отношението към парите е една от най-трудните задачи, с които слизаме на земята, тъй като цялото ни съществуване на нея е свързано с материалността, дори само заради простия факт, че имаме физическо тяло през цялото превъплъщение. Парите са разменна монета, способ, чрез който осигуряваме своите нужди от храна и подслон. Ако винаги ги използваме по предназначение, разумно и отчитайки нуждите и на другите, тогава няма да трупаме карма, която да показва, че имаме проблем в интегрирането на въпроса с алчността и споделянето.

На нивото на развитие на човечеството сега, обаче си проличава колко души слизат с неовладян урок по печеленето на пари и тяхното правилно управление. Ако сме неглижирали продължително време и силно тенденциозно нуждата от пари на другите, ако сме били стиснати и пресметливи и сме гледали да осигурим добрия социален живот на себе си и на своите най-близки с цената на всичко, тогава ще бъдем приучени какво е да нямаш добри финансови възможности в следващ живот. Ще живеем по-скромно, дори бедно, и често ще срещаме неразбирането и презрението, когато поискаме помощ.

Дори фактът, че се раждаме в по-бедна страна с по-малко социални програми и лоши условия за развитие на финансово благополучие, е показателен, че изучаваме урок, свързан с лишението от пари.

За да преодолеем по-лесно такава карма или възможността да ни се случи в друг живот, трябва да заделяме един десятък за своите ближни. Да помагаме на хора в беда, които не могат да покрият своите елементарни нужди. Възможно е те поради затрудненото си положение да са лишени от пари заради злоупотреба с тях в миналото, но помагайки им, ние научаваме не само себе си на това какво е да даваш, но и тях. Често примерът е решаващо важен и бедни хора, които не са се научили да дават от себе си, биват повлияни и трогнати силно от жест на съпричастие към тях, като това така ги променя, че те също стават по-щедри и съответно научават кармичния урок да даваш и споделяш, който не са овладели в миналото.

Кармичния урок на известността

Карма

Възприемането и изживяването на чувството да бъдеш известен, също е кармичен урок. Хора, които са прочути, трябва добре да осъзнаят своята отговорност за това, че чрез своя статут могат да моделират отношението на маса от хора към определен въпрос. Славата се дава, за да кажеш, да провъзгласиш важно откритие, мисъл, идея на другите и винаги трябва да бъде използвана с цел да помогне на повече хора.

В днешно време има много известни личности, чийто живот по никакъв начин не е модел за подражание, но имайки популярност, могат да последват истински вярно някаква кауза и по този начин също да проявят с положителен заряд и резултат своя кармичен урок. Злоупотребата със слава може да доведе душата до високо самомнение, егоизъм, чувство за незаменимост и превъзходство. Тогава може да ни очаква живот, през който ще се чувстваме незаслужено пренебрегнати, незачитани в семейството си, без "глас".

Вижте още:

- Как си докарваме лоша карма с изречените лоши думи;

- Как да изчистим лошата родова карма;

- Как да се освободим от лошата карма

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
56
48
36
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Калина
Калина
16.11.2014 14:12
Ако прочетеш книгите на Едгар Кейси ще разбереш,че прераждането е съществувало като точка от библията,но е било премахнато за да се държат хората в страх и подчинение,а Кейси е бил велик пророк на когото може да се вярва абсолютно
2
0
Искра Койчева
Искра Койчева
14.05.2013 15:54
Прераждането не е по Библията, но пък иначе има логика в тези твърдения, а и действат смиряващо и призовават към доброта и морал.
0
0