Арабската Магия

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Арабската Магия
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

При арабските магии изпъкват три вида: ономатомантия - тълкуване на букви, думи и имена от Корана; рапсодомантия -тълкуване значението на самия текст; тамима - използване на сури на Корана в качеството на талисмани.

В първите два случая, задачата на магическата процедура е тълкуване на смисъла, който може да служи за човека като предзнаменование.

Талисманите работят сами по себе си, независимо от уменията на човека за прочитане на нанесения върху тях текст. Лицето, извършващо магичните действия, трябва да се намира в състояние на ритуална чистота.

За най-подходящ ден от седмицата за извършване на магически ритуали се смята петък. Магическите действия изискват повторения между три и седем пъти.

При извършване на магическите действия аятите и сурите се четат на глас, като трябва четецът да е обърнат с лице към Мека и това, което той чете, да се записва от някого.

Арабската Магия

За целта в древността са се използвали най-различни материали: хартия, коприна, парче дреха, сребро, злато, камилски кости, конска кожа, части от погребален саван. Вместо мастило са се използвали мускус, шафран, розова вода, ябълков или гроздов сок.

За да разбере мъжът, какво тежи на сърцето на жена му, трябва в понеделник през нощта да напише върху дясната си длан със змийска кръв аят 41 от сура 4 и после да сложи тази ръка на гърдите на спящата жена. След това тя ще започне да му споделя всичко и вече няма да има тайни от него.

Съществуват огромен брой сури и отделни аяти, които се използват за предпазване от нощни кошмари, болести, щети, за привличане на възлюбена, намиране на съкровища. Често тези сури са записвани в магични квадрати, заедно с магични цифри.

Съществуват специални гадателски таблици, в които думите, буквите и цифрите са систематизирани, а тяхното съчетаване дава определен смисъл.

Най-простото гадаене се прави по текст от Корана. Избираш сура и аят или страница и абзац, отваряш книгата – и ето, това е отговорът на житейските ти въпроси.

(Превод от английски)

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
55
44
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
елица
елица
08.11.2012 12:27
хайде направете нещо без пари пълни глупости
5
6