sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Предсказанията на Блаватска

Предсказанията на Блаватска

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Предсказанията на Блаватска
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Излязлата от печат през 1888 година „Тайната доктрина” на Елена Блаватска заема абсолютно уникално място в историята на човешката мисъл. Отхвърлена от официалната наука на деветнадесети век, тя я е надживяла.

В „Тайната доктрина” се описва съществуването на човешки раси гиганти, чийто ръст постепенно е намалявал по време на еволюцията. Първите хора са били истински циклопи по сегашните мерки, те са достигали височина до 18 метра.

Как иначе да се обясни произходът на такива мегалитични съоръжения, като статуите на остров Пасха, архитектурните паметници в Южна Америка – Тиауанако, легендарния Стоунхендж и много други.

В книгата на Блаватска могат да се намерят провиденчески твърдения относно приближаването на ден, в който ще се наложат реформи в съвремените методи на науката, от самите учени.

Предсказанията на Блаватска

Такава реформа е отказът от концепцията за съществуването само на физични закони, управляващи света. Прогресът в науката неизбежно ще накара изследователите да се обърнат към езотеричното учение, за изясняване на природата на анормалните явления.

Блаватска нарушила традиционната представа за празнотата, категорично заявявайки, че няма празнота в природата. Едва в средата на двадесети век това парадоксално твърдение получило научно потвърждение: вакуумът е виртуално съсредоточаване на колосални енергии.

В „Тайната доктрина” Блаватска описва появата на нов тип хора – хората от Шестата раса. Според Блаватска тази раса ще се появи, след като катаклизми разрушат част от Европа и цялата арийски раса, а също така много от земите, свързани с границите на континента.

Новият тип хора, които ще се различават от сегашните по физически и умствени данни, ще е в пъти повече от съвременния тип хора, които ще доизживяват дните си на малки групи. Блаватска е била убедена, че първите представители на Шестата раса ще се появят в Америка, като продукт на смесването на гените на много нации.

Блаватска е предсказала също така, че предстои преминаването на Вселената през четири ери, по време на които ще изчезне учението на Буда такова, каквото го познаваме. Предстои нова златна епоха при преминаването на Вселената през новите ери.

Елена Блаватска е писала в „Тайната доктрина”: „Луната е доста по-стара от Земята, и именно на нея Земята дължи своето битие, въпреки всички противоположни обяснения на този факт от астрономи и геолози.”

Това твърдение било научно доказано едва през двадесети век с откриването на метода за радиовъглеродно определяне на възрастта на минералите и след доставянето на лунни проби от американските астронавти.

Блаватска знаела за еквивалентността на енергията и масата, което по-късно Айнщайн показал със знаменитата си формула E=mc2. Тя знаела и за фактора за изразяване на скоростта на светлината в квадрата на това уравнение. Тя предсказала фотона, който открил Айнщайн, обяснявайки явлението на фотоелектрическия ефект.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
514
412
33
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Расистът
Расистът
07.06.2015 00:13
Мисля че етнически е Еврейка , от там нататък имали смисъл .
5
11
AA
AA
20.02.2014 01:13
Остават три дни до началото на края.
4
14
Ангелина Петрова
Ангелина Петрова
31.10.2013 14:07
Много трудна за четене книга.Това е изключително четиво-бих казала претендира за история на сътворението и пророчество за бъдещето.Сега съм по-подготвена и ще я прочета отново и като се има предвид невероятната съдба на Блаватска вероятно ще ми се открехне познание което ми е убягнало първия път.
25
4
ххх
ххх
21.10.2012 11:45
Колкото и да се предсказват едни или други неща от КОЙТО и да е било...., за всеки човек си има определено бъдеще, независимо от всичките глобални предсказания. Никой...абсолютно никой не може да предскаже индивидуалната съдба на даден човек, всичко е просто догадки.
25
8
мищо
мищо
10.08.2012 21:40
това е една от най-трудните книги за четене.В нея има непонятни за нас индийски термини, но след второто, а може и третото прочитане разбираш колко много е получила от познанието на индийските и тибетски жреци. Всеки, който е проповядвал някакво учение е получавал знания от Тибет. Това не е случайно...
29
0