sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Езика на тялото: Значение на веждите

Езика на тялото: Значение на веждите

DesislavaDesislava
Джедай
3868
Езика на тялото: Значение на веждите

Веждите са част от лицето, която изглежда незначителна, но с промяната им може да постигнете коренна разлика във външния си вид. Те са отличителна черта на нашата индивидуалност и най-често чрез тях човек изразява своите емоции и настроения. Е, оказва се, че те не са толкова незначителни. Какво е значението на веждите?

Самостоятелно или съвместно с други лицеви движения, промяна на ъгъла, височината, както и извивката на веждите може да промени драстично емоционалния израз на лицето и може да изиграе съществена роля в невербалната комуникация.

Ако веждите се спуснат надолу и покрият очите до известна степен, особено с наведена глава, то това много често може да означава опит за измама или лъжа. Понижаването на веждите може също да означава и раздразнение.

Когато един човек е изненадан, той много често повдига веждите си. Това обикновено се случва, когато отворите широко очи, може би за да видите какво се случва. А когато зададете въпрос и повдигнете веждите си след това, то това е ясна покана за отговор. Повдигането само на едната вежда е нещо, което само някои хора могат да направят и много често означава „Сигурен ли си? ”.

Средно повдигнатите вежди с наклон навън и изпъване на челото, може да означава облекчение или да издават чувство на тревожност. Докато пък, средното снижаване на веждите с наклон навътре може да означава, че човека е ядосан или разочарован, а в някои случаи да говорят за силна концентрация.

Когато видим някой, който познаваме ние светкавично раздвижваме веждите си нагоре-надолу, като с това движение ние несъзнателно отправяме поздрав към човека срещу себе си. Интересното е, че това е често срещан сигнал при всички примати, включително горили и маймуни. Бързото повдигане на веждите нагоре-надолу може да е сигнал, който казва „Ами какво ще кажеш за това тогава? ”.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest