Sanovnik.bg»Статии»Загадки на древността»Градът на боговете в Тибет

Градът на боговете в Тибет

AdminAdmin
Администратор
658326
Градът на боговете в Тибет

През август-октомври 1999 г. група учени заминава за Тибет в търсене на легендарния “Град на Боговете”. Ето каква казва ръководителя на експедицията проф. Мулдашев.

Смятате ли, че комплексът от пирамиди, които открихте в Тибет, е всъщност легендарният “Град на Боговете”?

Древните тибетски легенди разказват, че в далечни времена, още преди Потопа, когато Северният полюс е бил другаде, на Земята се появили “Синовете на Боговете”, които с помощта на силите на петте елемента построили град, който оказвал огромно въздействие на земния живот.

Ние вървяхме по следите на тази легенда, събирайки сведения и стараейки се да локализираме местоположението на хипотетическия “Град на Боговете”. В източните религии и при Елена Блаватска намерихме сведения, че преди Потопа, Северният полюс се е намирал в района на Тибет и Хималаите, а също така и че Северният полюс се е смятал за мястото, където са живели “Синовете на Боговете”.

По време на хималайската експедиция от 1998 г. Един от индийските монаси ни показа снимка на свещенната планина Кайлас, разположена в Тибет. Тогава възкликнах: “Това не е планина, това е огромна пирамида” Толкова голяма беше приликата. Така предположихме, че легендарният “Град на Боговете” е разположен в този район. Освен това, непалските и тибетските лами ни разказаха, че по тези места има зона, в която действат т.нар тантрически сили и, че достъпът в тази зона е разрешен само на “просветени” хора. Там се намира и т.нар. Долина на смъртта.

Посетихте ли Долината на смъртта?

Градът на боговете в Тибет

Да. Минахме през нея. Тя се намира на височина 5680 м., но ние не сме се отклонявали нито на крачка от пътя, който ни посочиха ламите.

На Земята не останаха “бели петна”. Сигурно и в района на Тибет, където сте били, вече са стъпвали хора. Защо тогава никой не е виждал пирамидите, до вашето отиване там?

Районът на свещенната планина Кайлас, независимо от отдалечеността и високопланинските условия, се посещава достатъчно често от поклонници от Индия, Непал, Бутан и даже някои европейски страни. Някои отиват просто да се полюбуват на свещенната планина, други се стараят да я обиколят в кръг, трети (които са по-силни) - се стараят да пропълзят този кръг, чиято дължина е 60 км. Представителите на индийската и будистката религии имат право да преминат този кръг по часовниковата страна, представителите на древната религия Бонпо - обратно на часовниковата стрелка. Смята се, че човек, който измине този кръг, се освобождава от греховете си, а ако направи това 108 пъти - става светец.

Поклонниците имат особена психология, в основата на която лежи самовглъбяването в самия теб при среща с каквото и да е свещенно нещо. Тези хора, преодолявайки лишения и трудности, се стараят да достигнат свещенни места, за да могат, заедно с божественото, да се отдадат на медитация. Научното осъзнаване на действителността за тях е чуждо и неприемливо. Още повече, че в източните страни се смята, че именно Кайлас е най-свещенното място в света. За това можете да си представите състоянието на поклонниците.

Сведения за други научни експедиции в този район не сме намерили. Николай Рьорих се е стремял да достигне района на планината Кайлас, но така и не е успял. Между другото, ние самите много трудно се сдобихме с разрешение за провеждане на научна експедиция от китайските власти.

Градът на боговете в Тибет

Но дори в този район да са били и други хора, склонни към научни анализи, то лошите високо планински условия и прашните бури, биха оказали своето влияние. Самите ние преминахме през сериозна предварителна аклиматизация в Хималаите.

Какво е написано за свещенната планина Кайлас в знаменитите тибетски текстове? Имахте ли възможност да ги изучите?

С голямо усилие ни разрешиха да изучим някои от тях. В тях е написано, че планината Кайлас и обкръжаващите я планини са били построени с помощта на силите на петте елемента. Бонпо-лама, с който се срещнахме, ни обясни, че силата на петте елемента (въздух, вода, земя, вятър, огън) трябва да се разбира като психическа енергия.

Известно е, че хора, които са се изкачвали на върха на Хеопсовата пирамида са изпитвали странни усещания съпоставими с дълбок психологически транс. В същото време плоските, като че ли отрязани върхове на мексиканските пирамиди се посещават от много хора, които не усещат нищо. Вие не се ли опитахте да се качите на върха поне на една пирамида?

Тибетските лами настоятелно ни препоръчаха да не се отклоняваме от пътеката, описваща свещенния кръг, обяснявайки ни, че в противен случай ще попаднем в зоната на тантрически сили. Да си признаем, от време на време се отклонявахме от пътеката ту нагоре, ту надолу, рисувайки пирамидите. Даже бяхме в подножието на две от тях, но принципно спазвахме заръките на ламите. На върховете на пирамидите не сме се качвали.

Освен това разполагахме със сведения за странната смърт на четирима алпинисти, катерещи се по едно от възвишенията в района на Кайлас. Всички те починали от различни болести (при това стареейки бързо) в разстояние на 1-2 години след това.

Сега се радваме, че послушахме ламите. След обработката на всички материали разбрахме, че тибетските пирамиди са преплетени с огромни каменни “огледала”, чието действие, по наше мнение, е свързано с изменение на характеристиките на времето.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.2
57
44
34
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
алекс
алекс
21.09.2014 12:51
Тази история ми се струва малко филмирана. Наистина се говори за изгубен град в планината Кайлас, ама.... Името на този град е Шамбала. И кои ги е завел до тази пътека след като местното население отказва да съпроводи който и да било по тези места. Само в този сайт има информация за този град, мирише ми на жълтинки
1
3
Филип
Филип
30.01.2014 12:05
Никой не ви кара да го харесвате. Проблемът е, че всички виждания на днешното население е замъглено.Вижда се само материалното. Ето там ви е проблема. Помислете над това!
8
0
ааа!
ааа!
19.09.2013 07:29
Пирамиди има навсякъде по света, само че просто в Египет се виждат най-добре, защото е пустиня и няма растителност която да ги покрие. Аз живея в Лас Вегас и тук има поне 3, а също има и във Флагстаф, Аризона и в Седона, Аризона. Всичките съм си снимала и ги имам. Няма как да ги сбъркаш като ги видиш, просто са обрасли но са с абсолютно правилна форма и са различни големини.
4
0
sorry
sorry
05.07.2013 08:19
Много наивно! Събудете се, 21ви век е. Ако имаше нещо реално досега да е открито. А Мулдашев пише фантасмагории. Трябва да си много прост или фантазиращ тийнейджър за да мислиш че в книгите му има някаква истина.
1
14
Марто
Марто
09.11.2012 10:28
Неговите книги, както и тези на Блаватска са пълни с неясни и понякога противоречиви сведения. Не могат и не трябва да се възприемат непосредствено за истина, тъй като това са авторски виждания и разсъждения върху текстове и източни легенди от преди хиляди години. Дори знаменитият Рьорих исказва съмнения относно локализацията и съществуването на тайнствена страна в планините на Тибет. И, за разлика от Атлантида, за която има само едно сведение на един автор, то за тайнствена земя в Тибет или някъде наоколо има легенди поне от няколко религий и култури от районите на Хималайте и Тян- Шан ( дори от Хинду- Куш и Алтай ).
Аз лично доста пътувам на изток и мога да каже, че веднъж човек озове ли се в този вълшебен свят на планини и якове е трудно да не повярваш, че някъде там, извън границите на собственото си безгранично въображение, съществува нещо още по- грандиозно и свръхестествено, сила неподвластна на човешките възприятия и копнежи.

Поздрави
М.
3
1
Мудашев
Мудашев
05.04.2012 23:09
Книгите на Мулдашев за истински кагебарски бълвоч, не си губете времето с тях. Пълбен смешник!!!
1
8
Lenzi R-T
Lenzi R-T
20.10.2011 18:35
Прочете книгата на Мулдашев "От кого сме произлезли" и може би ще разберете кои са строителите на пирамидите и тибетските храмове, коя е цивилизацията, която ни е оставила това наследство. Мулдашев според мен е единственият учен, който по пътя на логистичната философия дава най - вярното обяснение за произхода на живота на планетата ни. До сега никой друг учен в света не се е постарал да обясни, освен него, ролята на хората в състояние на сомати. В книгата си той по много логичен начин доказва, че тези хора са живият генофонд на човечеството и благодарение на тях нашата раса я има днес. Мисля, че Мулдашев е един от великите умове на нашето време.
10
0
диди
диди
24.07.2011 12:45
Замислете се приятели и след това ми кажете, че всичко това е направено от хората за същите тези хора, които дори след хилядите години от построяването на пирамидите не знаем и не можем дори да предположим как и за какво са построени те. И после нямало извънземен разум. Ние сме толкова неосъзнати и ще си останем такива още дълго време, че просто няма начин да няма друг разумен живот, освен нашия и то като приемем, че ние не сме най-добрите и разумните същества във вселената.
7
1