sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Фън-Шуй»Символите на фън шуй

Символите на фън шуй

Символите на фън шуй
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Предметите, които служат на фън шуй се изработват от естествени материали - дърво, камък, за да носят позитивна енергия.

Бамбук – бамбуковите пръчки притежават изключителни защитни свойства, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете над прага или на корниза на прозореца бамбукови чанове и те ще ви помогнат да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

Драконът е традиционен пазител на съкровища, символ на мъдрост и дълголетие. Той се използва като талисман срещу врагове. Драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Вътре в помещението драконът се разполага така, че в никакъв случай да не се намира по-високо от главата ви. В този случай ще започне да доминира и да потиска вашата воля.

Хищните животни като лъв, тигър, пума, могат да внесат в живота ви допълнителна увереност и сила, ако сте плахи и мнителни.

Лъвът олицетворява с целия си вид сила и власт, непобедимост. Символ е на Слънцето и огъня. Открай време лъвовете символизират стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум.

Тигърът е надеждна защита в личния ви живот и бизнеса. Ако не ви достига хладнокръвие, дръжте около бюрото си фигурка или изображение на това благородно животно.

Слонът е символ на сила и мъдрост. Фигурки и изображения на слон носят късмет и укрепват духа. Много ефективен талисман за бизнеса, слонът обича да се съветват с него и често да го галят по хобота, особено в онези моменти, когато ви предстои да вземете трудно решение. Слонът осигурява защитата на своя стопанин. Най-ефикасни са статуетки от бронз, камък и дърво.

Маймуната е същество с богато въображение и изобретателен ум, затова може да служи като прекрасен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки имате в колекцията си, толкова повече късмет ви очаква.

Конят е символ на свобода и неукротима воля, на безстрашие, военна доблест и слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота. Закрепете към гърба му или към копитото монета и тогава конят ще ви донесе заедно със славата и пари.

Кучето е символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му - с процъфтяване.

Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли. Червеният петел пази дома от пожар, а белия - от привидения.

Бикът олицетворява надеждност и спокойна сила. Той е символ на дълголетие и плодотворен труд, символ на стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие. Полезно е да се държи у дома, за да бъдат доходите стабилни и постоянни.

Котката носи късмет на къщата. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

Символите на фън шуй

Костенурката е символ на дълголетие, успех, здраве, търпение, постоянство и мъдрост. Символ на космическия ред. Според фън шуй мястото на костенурката е в северната част на дома. Смята се за добър семеен подарък, а за възрастни хора - талисман, поддържащ тяхното здраве.

Риби – фигурки и изображения на риби са най-популярният талисман във фън шуй - те символизират успех във финансовата сфера. Рибата е символ на философията и мълчанието, но и символ на изпълнението на желанията, носещ изобилие и късмет, символ на справедливостта и получаването по заслуги. Фигурка на риба на бюрото спомага за успех в работата и учението.

Жабата е популярен символ на голям късмет с пари. Поставете под фигурката на жабата монета и талисманът ще е още по-ефикасен.

Орелът е най-добрият талисман от сектора на славата, подходящ и действащ на амбициозни хора, които поставят пред себе си големи задачи и искат да постигнат много в живота си. Орелът е символ на остро зрение и зрение духовно.

Жеравите и щъркелите са символ на здраве и дълголетие. Занесете в дома на немощен и хронично болен човек фигурка или изображение на тези изящни птици и сами ще се убедите в тяхното скорошно и благотворно влияние.

Камбанките трябва да се закачат пред вратата или над прозореца. Те трансформират негативната енергия и я преобразуват в благотворна. Камбанките, металните звънчета, ако често се звъни с тях, ще привлекат към вас бързи и енергични помощници.

Ветроходните лодки и корабите са забележителни талисмани, привличащ късмета. Поставяйте носа на корабчето така, че да е обърнат навътре към дома, така късметът ще пристигне в него. Поставете на палубата частички злато или сребро или тяхна имитация, за да увеличите ефективността на талисмана.

Свещите и фенерите са най-ефикасните талисмани на щастието. Красивите свещници и лампи са още един пример за мощен огнен талисман - универсални активизатори на благотворна енергия "ци" в дома. Ако имате нужда от подкрепата на светли енергии, запалвайте свещи и лампи всеки ден.

Патица означава съпружеско щастие, вярност, красота и блаженство. Патица и паток са символ на съюза на влюбените, на взаимно внимание и вярност. При юдеите патицата е символ на безсмъртие, за американските индианци - могъщ посредник между Небето и Водата.

Калинката е символ на късмет. Народът я свързва с Дева Мария, застъпница и просителка. Символ е на скорошен брак за онези, които копнеят да имат семейство.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

2.9
50
42
32
23
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Банко Пиронков
Банко Пиронков
25.11.2013 21:30
От всички глупости в този материал най-много ми харесва как Дева Мария се явява като калинка.
6
4
Kornelia
Kornelia
05.06.2013 04:10
Имам една малка позлатена свиня, подарък от "Пиреус банк" за Коледа. Какво ли е това според Фън Шуй?
1
3