sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Късметлии по оцеляване

Късметлии по оцеляване

Късметлии по оцеляване
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Човешката съдба е нещо, колкото предвидимо, толкова е непонятно. Много често в живота ни се случва така, че оцеляване на косъм от нещастие и то благодарение на други, стекли се по определен начин събития.

Раис Ахметов от Татарстан, например, е абониран за травми и въпреки тях все още е жив. Нещастията започнали да се стоварват върху него още когато бил на 6 месеца. Тогава долазил до нагорещена до червено печка и изгорил доста голяма част от тялото си.

На 6 години баща му го завел със себе си на строежа, на който работел. Докато момчето си играело, камион изписал на главата му купчина пръст - 12 часа Раис останал затиснат под нея, докато го открият и спасят.

В по-късна възраст Ахметов паднал в огромен трап и при падането кожата на гърба му буквално се откъснала. Успял да се измъкне, долазил до близко шосе и вдигнал ръка, за да спре кола за помощ. Откарали го в болница.

Само месец, след като го изписали огромен чук премазал пръстите на ръката му. И до ден-днешен върху Раис Ахметов постоянно падат предмети, които обикновено спокойно си лежат на своите места.

74-годишният хърватин Франек Селяк е преживял 7 животоопасни катастрофи. Първата станала преди 40 години, когато влакът, в който пътувал, излязъл от релсите си и паднал в река. Загинали 17 пасажери, Селяк останал жив, но целият натрошен.

След година пътувал в самолет, на който във въздуха се разхемертизирал пътническият салон. Този път жертвите били 19. А Франек меко тупнал в купа сено.

Следващото му изпитание било, докато пътувал в междуградски автобус, който също паднал в река. Имало мъртви, но Франек, разбира се, не бил сред тях.

След няколко години колата му се взривила на оживена магистрала. Селяк оцелял, за да преживее същия инцидент след още 3 години със следващия си автомобил.

Късметлии по оцеляване

Щом излязъл от болницата, Франек си казал, че повече няма да седне зад волана. През 1995 г. го блъснал автобус и това произшествие му подсказало, че каквото и да прави, инцидентите ще го съпътстват. Отново започнал да шофира.

Спечелил от лотарията солидна сума. Купил си нова къща, нова кола и моторна лодка. С нея все още не е имал премеждия, пише сп. "НЛО".

Именно след печалба от лотария друг несретник започнал да страда от серия злополуки. Американският бизнесмен Бъди Поуст имал щастлив и спокоен живот - всичко се нареждало както го предвиждал. Като връх на късмета си сметнал печалбата от лотарията в размер на 10 милиона долара.

От този миг обаче късметът напуснал Бъди. Първо и двете му фирми фалирали. Съдружниците, на които дължал пари, му изпратили наемен бияч, който го обезобразил от бой.

Разводът пък му струвал баснословна сума. Яхтата му била опожарена. Накрая го арестували, след като стрелял по данъчен инспектор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
mary
mary
22.09.2011 07:48
Доста интересни истории, наистина не може да се каже дали е съдба или чисто и просто късмет. Но явно са някакви изпитания на живота или просто съдбата си играе с тях. Преди време четох, че всеки човек си има ангел хранител, който ни пази от беди.
0
0