Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Математик доказа,че има ангели-хранители

Математик доказа,че има ангели-хранители

Математик доказа,че има ангели-хранители
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Ангелите-хранители наистина съществуват, твърдят в свое странно проучване руски специалисти. То показва, че хората много по-често от обикновено връщат билети или закъсняват за самолети, които след това се разбиват.

Ръководеният от математика Валери Исаков екип изследвал статистически данни от международни полети. Оказало се, че през последните 20 години от полетите, завършвали с катастрофа, са се отказвали с 18% повече хора, отколкото от другите полети.

"Ние сме само математици, които са открили ясна статистическа аномалия. Но мистично мислещи хора може да я свързват със съществуването на някаква по-висша сила", коментира Исаков, цитиран от "Всеки ден".

Още през 1958 г. американският изследовател Джеймс Стаунтън разглеждал статистиката на железопътните и въздушните катастрофи. Той открил, че влакове и самолети, които катастрофирали, били запълнени средно само на 61%, докато в благополучните транспортни средства тази цифра била 76%.

Изследванията на Стаунтън направили впечатление на култовия американски хорър писател Стивън Кинг. Той на свой ред проучил самостоятелно катастрофа на самолет на "Маджестик еърлайнс", при която всички пътници и екипажът загинали.

Под прикритието на журналист той се обадил в офиса и помолил да му кажат колко човека със закупени билети в края на краищата не са летели. Оказало се, че са 16. В същото време от авиокомпанията обяснили, че такива пътници обикновено не са повече от трима.

Най-често срещани обаче са инцидентите, при които съдбата или някаква друга висша сила оказват по-голямо влияние върху хода на събитията от човешката интуиция.

Математик доказа,че има ангели-хранители

Пример са четирима програмисти от Екатеринбург. Те много искали да се качат на злополучния полет на "Рус Еър" в Петрозаводск, завършил с над 40 загинали.

Преди това програмистите трябвало да летят до Москва. В крайна сметка не успели, защото полетът им постоянно бил задържан. Програмистите дори се обадили в "Рус Еър" и поискали отлагане на полета от Москва, но авиокомпанията отказала.

Разочарованите компютърни спецове се прибрали по домовете си, а на следващата сутрин прочели във вестниците за щастливо пропуснатата катастрофа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.9
57
43
35
22
10
Дай твоята оценка:

Коментари (24)

Изпрати
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
09.07.2014 17:47
Не отричай това, за което не си сигурен, а просто го потърси и
се убеди.
6
0
WTF
WTF
08.02.2014 16:36
"Две неща са безгранични: Вселената и човешката глупост. За Вселената все пак не съм сигурен." - Алберт Айнщайн. Това е по въпроса със статията.

Аз бих добавил само, че човешкия мозък е нещо удивително и най-вече способността му да калкулира вероятното бъдещето.
3
6
Специална
Специална
24.08.2013 14:41
НИЕ ЗНАЕМ ЧЕ ИМА "АНГЕЛИ" ОЩЕ ОТ КАКТО СЪЩЕСТВУВА ТОЗИ СВЯТ, А ВИЕ ЧАК СЕГА ОТКРИВАТЕ.
ДА ВИ КАЖА ЛИ ОЩЕ ПО-ВАЖНО НЕЩО, ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА ПО 10 АНГЕЛА, И ТЕ СА:
- ИЗ ДЯСНАТА РЪКА; - ИЗ ЛЯВАТА РЪКА; - ИЗ ГЪРБА; - ИЗ ОТПРЕД; - ПОД ТЕБ; - НАД ТЕБ; - НА ЧЕЛОТО; - НА ДЯСНОТО ОКО; - НА ЛЯВОТО ОКО; - И В ГЪРЛОТО!!!
6
14
Петко
Петко
06.08.2013 00:51
Статистиката е не двусмислена. Не бързаме да умираме.
0
1
Анонимен
Анонимен
17.07.2013 14:33
Нямат доказателства. Иначе, като идея и теория е добре. Според мен в случая си е било просто късмет. А за програмистите съдба :)
2
4
Боби
Боби
15.07.2013 07:44
По-скоро всеки има понякога кратък "поглед в бъдещето", както във сериала "Поглед в бъдещето". Има още много да учим за мозъка на квантово кварки ниво, мисля аз.
6
0
Росица
Росица
14.07.2013 14:39
Приказката че "ако ти е писано да се обесиш-няма да се удавиш "е напълно вярна....на сред океана да паднеш-ще се намери една дъска,за която да се хванеш и ще се спасиш....каквото е писано,това ще е... :)
11
0
WTF
WTF
08.02.2014 16:41
Това е една невероятна глупост. Човек скача с парашут, който не му се отваря, но О, чудо той оцелява. Значи не му е писано да умре от това, ами от друго. Следователно няма нужда да полазва повече парашути. Да скача без. Всъщност защо му е врата, ако живее на 10тия или 15тия етаж. Направо да излиза през прозореца. Няма страшно, не му е писано да умре от падане.
4
8
D696
D696
12.07.2013 19:30
На един човек Господ му предсказал кога ще умре. След като научил денят на смъртта си, той решил този ден да не ходи никъде, да не яде и да не пие нищо.През целият ден лежал в леглото си и не ставал въобще. Но като дошло определеното време за смъртта му, картината която стояла на стената над главата му паднала ударил го и го убила, и така му се сбъднало предсказанието!
3
0