sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Сватбени традиции

Сватбени традиции

Нина НордНина Норд
Джедай
788554
Сватбени традиции
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Всяка страна има сватбени традиции, но на някои места по света сватбените ритуали са, меко казано, екзотични. В Самоа булченската рокля се прави от кората на черничевото дърво.

В Нигерия имат изградени критерии за красота. Ако булката не успее до сватбата или след нея да стане достатъчно закръглена, мъжът й има право да я върне на родителите.

В Кения съществува древен обичай, според който през първият месец след сватбата мъжът трябва да носи женски дрехи, за да усети колко е трудно да си жена.

В Намибия вместо воал булката слага специален аксесоар, който се нарича екори и се прави от козя кожа, натъркана със смола, различни видове мазнини и червена охра.

Сватбени традиции

В етиопското племе сурма съществува обичай, според който малко преди сватбата булката се лишава от долните си зъби и пробождат долната й устна, в която вграждат глинен диск.

На остров Ява преди регистрацията на гражданския брак двойката трябва да внесе данък в държавната хазна. Но не във вид на пари, а във вид на двадесет и пет опашки от плъхове.

Понятието първа брачна нощ в Албания е твърде условно. През първите три нощи след сватбата жената яростно се съпротивлява да изпълни съпружеския си дълг. Това се е правело преди векове за изгонване на зли духове.

На остров Тромбриан, който се намира до Нова Гвинея, процедурата за брак е изключително опростена. Достатъчно е да ядеш от една чиния с любимия човек пред всички и вече официално се смятате за женена двойка.

Ако попаднете на сватбено пиршество на остров Бали, ще се учудите. На масата има само жени. Докато те се хранят, мъжете си почиват, защото те са приготвили вкусотиите за сватбената трапеза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest