Талисмани от кехлибар
Amber Talismans

Талисмани от кехлибар

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Талисмани от кехлибар
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Най-големите находища на кехлибар се намират на брега на Балтийско море, а в Доминиканската република се намира капковиден кехлибар, който прилича на сълзи.

Кехлибарът е бил една от съставките в еликсира за безсмъртие, който бил приготвил за папа Бонифаций VIII. За най-добри се смятат камъните, които са с цвят на восък, прозрачни и червеникави с жълтеникав нюанс.

В древността е съществувала легендата, че ако сложите къс кехлибар върху гърдите на жена, докато спи, тя ще си признае насън за всичките изневери.

В края на деветнадесети век кехлибарът се е използвал за цигарета заради антибактериалните си свойства. Ако го носите на врата си, кехлибарът ще ви дари с енергийни импулси и ще изчисти организма ви от токсини.

Талисмани от кехлибар

Ако носите диадема от кехлибар, ще забравите за главоболието, а душевното ви състояние винаги ще е прекрасно. Смята се, че колието от кехлибар помага при болести на щитовидната жлеза, както и при болести на ушите, носа и гърлото.

Срещат се и камъни, които са черни. Сред бижутерите се ценят високо късове кехлибар, в които има мехурчета въздух или вода. Кехлибарът е вкаменената смола на древни дървета, които са растяли на планетата ни преди сто милиона години.

Векове наред стритият на прах кехлибар се е използвал за лечението на всевъзможни болести. Със стрит кехлибар се натърквали зъбите, за да получат блясък и да бъдат здрави.

Смята се, че в късовете кехлибар живеят духове. За да има детето весел нрав, докато го кърмела, майката трябвало да носи кехлибарено колие. За да имате здрав сън, трябва да сложите под възглавницата си кехлибар.

Кехлибарът е камъкът на хората, родени под знака на Лъва. Жените от тази зодия трябва да носят бижута с кехлибар, а мъжете – ръкавели и игли за вратовръзка с кехлибар.

Кехлибарът е талисман за хора, които се опитват да разберат повече неща за древността – това са историци, археолози, антрополози. Кехлибарът предпазва от уроки, от врагове и зло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
45
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ради Райкова
Ради Райкова
19.04.2012 14:44
Здравете мога ли да ви попитам от къде мога да си закупя такова колие защото съм родина Август месец и съм здия лъв . А ми трябва късмет за утре защото ми предстои контролно . Мога ли да сси го закупя от Галея или НЕ ! Моля ви отговорете ми ! :)
0
1