Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Влюбени ли сте в емоционален вампир?

Влюбени ли сте в емоционален вампир?

Нина НордНина Норд
Джедай
760493
Емоционален Вампир
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за теб:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Емоционален вампир или още енергиен вампир е някой, който източва вашата енергия. Как да разберете дали сте влюбени в такъв? Знак за това може да бъде ако често се изморявате около своя партньор и искате да си подремнете. Също така ако след спор вие се чувствате изцедени, а той или тя изглеждат по-жизнени.

Знаци по време или след взаимодействие с партньора, че той може би източва енергията ви:

Клепачите ви натежават – готови сте за дрямка

Чувствате се неоценени или обезсилени

Очите ви се изцъклят, когато той/тя говори

Внимателно заобикаляте някои теми

Тичате към хладилника, за да се натъпчете с храна

Вампир № 1 : Мърморкото

Тези вампири са като счупени плочи и няма да престанат да ви занимават с молбите си, докато не ги удовлетворите. Типични техни реплики са: “Обади ли се вече на майка ти? ”; “Кога започваш с диетата? ”. Те ще ви раздразнят със своето мърморене, заяждане за дребни неща и повтарящи се искания. Могат да са толкова упорити, че да се почувствате притиснати и изцедени.

Как да се защитите: Поставете ясни граници с нежен, но твърд тон. Например, кажете “Скъпи, обичам те, но ти ми оказваш прекалено силен натиск. Моля те, отдръпни се малко.”. Мърморковците често трябва внимателно да бъдат “превъзпитани”. Може да се наложи да поставяте граници за известно време, за да промените поведението им.

Вампир № 2: Жертвата / Оплакващият се

Те ви дразнят с отношението си на жертва. Светът винаги с срещу тях и това е причината за тяхното нещастие. Когато им предложите решение на някой техен проблем, те винаги казават” “Да, обаче …”.

Как да се защитите: За кратко можете да ги изслушате и им покажете, че им съчувствате. След това кажете на партньора си: “Виждам, че си разстроен, но не мисля, че е конструктивно да си повтаряме отново и отново какви проблеми имаме. Нека се концентрираме върху намирането на решения.”

Вампир № 3 : Критикът

Този тип вампири ненатрапчиво ви карат да се чувствате виновни или недостатъчно способни. Те могат да намерят вина навсякъде и да забележат грешка, след което да ви предложат как да промените поведението си “за ваше собствено добро”. Чрез подобни малки забележки и коментари те сериозно нараняват чувствата ви.

Как да се защитите: Опитайте се да отвърнете на критиката по позитивен начин, със спокоен, неутрален тон. Кажете: “Виждам, че се опитваш да помогнеш, но когато си критичен, за мен е по-трудно да те чуя.” Можете също така да се опитате да достигнете компромис.

Целувка

Вампир № 4 : Обсебеният от себе си

При тези вампири всичко опира до тях самите и те почти не се вслушват в нуждите на другите. Те могат да омаловажат вашите чувства и интереси, насочвайки разговора обратно към себе си.

Как да се защитите: Всеки има периоди, през които се концентрира върху себе си, но е важно да обърнете внимание на партньора си върху това, за да може бързо да се отърси от това състояние. Можете да кажете: “Скъпи, обожавам да те слушам, но бих се почувствала обичана, ако ти също чуеш какво искам да ти кажа.”

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари (6)

Изпрати
Gaby Atanns
Gaby Atanns
04.12.2013 21:18
Аз пък май съм от тези "вампири" , но понякога и аз правя така и се чуствам много добре да дразня някой,но когато те го правят аз не издържам сякаш ще избухна :х :Х
2
0
gfgu
gfgu
06.09.2013 09:26
УЖАССС.....МАЙ ЦЯЛ ЖИВОТ СЪМ ЖИВЯЛА С ВАМПИР...
1
0
красавица..........номер......1.........
красавица..........номер......1.........
13.02.2012 16:13
чудя се.................зали не съм вампир...............
щот понякога имам голямооооо...............желание.......
за................................кръвввввввввввввввввввв
Внимавай............................мога да изскоча от някъдеееееееееееееееееееееееееее............................ хахахахахахахахахахахахахахахахахахахаха
3
0
страх.ме.хвана
страх.ме.хвана
26.12.2013 11:26
хахаха тва ми хареса :Д
0
1
Gadnyuarkata
Gadnyuarkata
24.11.2011 23:56
Не съм сигурна,но аз съм енергиен вампир 1, 2, 3,неосъзнаващ вампир - и ако съм енергиен вампир, едва ли ще го осъзная, също така съм леко, както се казва "сексуален вампир" - и много често /не че го прява с умисъл - или пък нео такова незнам =[/ при определено движение на ръцете ми или когато се хвана за дланите се чувствам много силна- енергична, нещасна, пълна с енергия - а когато докосна някого когото обичам /роднина/ по ръката или главата - сякаш "изпивам" нещо - което после е като неутрално, а в случея моята баба се чувства, като че ... няма лоши мисли - пфффффффф - няма да проумея че съм ен.вампир и толкос - но как да не вредя на роднините си - на 12 карам 13 - ако е от значение .
0
1
eli
eli
28.09.2011 03:03
Това за енергийните вампири почти съм сигурна, че е така и че всеки ден съм заобиколена поне от един енергиен вампир, който ми изпива силите.
1
0
патил
патил
11.06.2011 00:44
Не мога да повярвам. Моята класификация е написана тук. Даже като ми каже "за твое добро е" има ехидна усмивка. Нямам време да ги хвана за рогата. Идвам по работа и си тръгвам. Те обаче имат много. Завиждам им за спокойствието, с което живееят, дебнат момента, в който ще си пуснат стреличката като домакини от запада. А може би възможностите им за изява са ограничени ?
0
0