sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Птиците предвещават какво ще е времето

Птиците предвещават какво ще е времето

Нина НордНина Норд
Джедай
788550
Птиците предвещават какво ще е времето
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Вглеждайте се в природата, за да разберете какво ще е времето. Зима, която е суха, предвещава сухо горещо лято. Снежната зима предвещава дъждовно лято. А топлата зима обещава студено лято.

Бледата луна е предвестница на силен снеговалеж, а яркобялата луна – на студ. Облаците, които се движат срещу вятъра, говорят, че скоро ще вали сняг.

Колкото по-далече се чува ехото през зимата, толкова по-страшни ще са студовете. Ако през зимата чуете гръм, чакайте студове, ако видите светкавица – очаквайте снежна буря.

Вглеждайте се в птиците – ако са накацали по върховете на дърветата, очаква се затопляне. Врани, които грачат, кацнали върху клоните на дърветата, предвещават виелица.

Птиците предвещават какво ще е времето

Ако пролетта е студена, през лятото ще има многобройни градушки. Ако през пролетта снегът много бързо се топи, очаквайте след нея много дъждовно лято.

Прекалено ранното идване на пролетта предвещава лошо време през лятото. Когато през пролетта се вдигне мъглата рано сутрин, като образува облаци, ще вали.

Ако облаците се движат много бързо в небето и много високо, времето ще бъде прекрасно. Когато през пролетта не се чуват птици, очаквайте буря. Долетят ли лястовичките – ще има голям дъжд.

Прекалено горещото лято предвещава студена зима. Ако има много боровинки и къпини в гората, това също предвещава студена зима. През лятото очаквайте слънчево време, ако предишната вечер по залез слънце небето е било светлосиньо, златисто или розово.

Кажете нещо и се вслушайте в гласа си – ако той се чува много ясно и отчетливо, времето на другия ден ще е хубаво. Ако дъгата е на запад, очаквайте дъжд.

Кукувиците кукат много – това означава, че времето ще е хубаво. Ако през деня пеят петли, а малките птички се мушват в гнездата си, очаквайте проливен дъжд.

През есента наблюдавайте първия сняг – ако той падне върху суха земя, лятото ще е топло. Ако падне много рано – пролетта ще дойде по-рано от обикновено.

Ако листата на дърветата започнат да падат късно, зимата ще е дълга и много студена. Ако листата са пожълтели, но не бързат да падат, студовете няма да дойдат скоро.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest