Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Страшните истории на петлите без глави

Страшните истории на петлите без глави

Нина НордНина Норд
Джедай
760496
Петел

Всички знаят, че ако се отсече главата на петел или кокошка, те могат още известно време да тичат, да пляскат с криле и да предизвикват невероятна суматоха, като постоянно се спъват.

Като цяло обаче животът без глава продължава не повече от пет минути. Но понякога се случва така, че недокланият петел продължава да живее дни наред.

Рекорд в това отношение държи американският петел Майк, който след отсичането на главата си тичал, ял и спал цели 18 месеца. Петелът бил доста тлъст и когато стопанинът му се опитал да му отсече главата, той отнесъл само две трети от нея, като при това не засегнал ствола на мозъка.

Петелът оживял и стопанинът му го показвал по панаирите в Калифорния срещу 25 цента в периода между 1945 и 1946 година. Майк останал без късмет, когато стопанинът му забравил да му промие гърлото, той се задавил и издъхнал.

Още по-лоша била съдбата на петела Бач, който също живял в Калифорния, но през 1949 година. Стопанката на Бач станала Марта Грин, която го купила от птичия пазар. Той бил предварително обезглавен, тъй като госпожа Грин не си падала по клането.

Още по пътя към вкъщи тя чула, че петелът кукурига. Жената го оставила в кухнята вечерта и била убедена, че сутринта ще може да приготви вкусен обяд. На сутринта обаче зомбито се събудило, плеснало с криле и закусило с мляко и жълтък, които добродушната госпожа Грин му напъхала в гърлото с помощта на капкомер.

Природозащитниците от Лос Анджелис били шокирани и настояли петелът да бъде убит за втори път. Марта Грин категорично отказала, защото видяла в оцеляването на петела послание свише. С помощта на свой приятел ветеринар тя дори наела адвокат в защита на петела. Юристът се произнесъл, че щом петелът е жив, значи никой няма право да го убива втори път.

Подобна история се случила през четиридесетте години в Охайо. Джон Марисън цял живот подготвял кокошки за обяда, който съпругата му готвела години наред. За празнуването на настъпването на 1946 година той слязъл до мазето, за да извади оттам заклания преди часове петел.

Птицата обаче си била жива и здрава, макар и без глава. Фермерът не посмял да посегне още веднъж на петела, но на другия ден пристигнали полицаи, за да застрелят зомбито. Стопанинът му с риск за живота си препречил пътя на полицаите и успял да запази живота на петела цели 39 дни, като го хранил с трици. След смъртта му той го превърнал в музеен експонат.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.1
53
43
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
кокошката на петела
кокошката на петела
06.04.2014 12:47
Как ще кукурига,като е обезглавен!Друг пък го хранят,а той също няма глава!Е,как стават тия работи.....
4
0