Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Символика и значение на образа на паун в дома според фън шуй

Символика и значение на образа на паун в дома според фън шуй

Символика и значение на образа на паун в дома според фън шуй
Снимка: mirijah_photos/pixabay.com

Когато повечето хора се замислят за направлението фън шуй, веднага си представят как разместват мебелите си. Освен това те вярват, че това е свързано с огледалата. Това е вярно отчасти, но има много други аспекти на този традиционен китайски ритуал. Основната цел на фън шуй е да интегрира вътрешния и външния свят на нашите домове. Подобни техники за генериране на отлично Чи, известно още като енергия на жизнената сила, в застроени среди са разработени от цивилизации по целия свят.

Фън шуй има силна връзка с природата и се стреми да помогне на хората да живеят в хармония с нея. Тук са включени животни, растения и цветя. Паунът е птица, която представлява благодат, чест и добро Чи. Научете всичко, което трябва да знаете за символиката на пауна и как да го приложите към фън шуй във вашия дом.

Фън шуй символика и значение на пауните

Паунът е великолепна птица с отличителни и красиви пера на опашката. Техните ярки, преливащи се цветове, които имат многобройни „очи“, са екстравагантни и мистични. От древни времена в Китай пауните били отглеждани и се радвали на особена почит.

Паунът означава изящество и красота във фън шуй. Без съмнение е визуално привлекателна птица, следователно има смисъл да има връзка с красотата. Асоциацията на пауна с достойнството произтича от факта, че паунови пера са били давани на държавни служители в китайските императорски дворове.

Така тези пера са станали символи на постижение, богатство и значимост. Паунът е представително животно, свързано с Манджушри и състрадателния бог Куан Ин (богът на мъдростта). Във фън шуй грациозният паун също се разглежда като птица, която прилича на феникса. Едно от четирите небесни животни, свързани с Юга, е енигматичният феникс. Този маршрут е свързан с известност, репутация и богатство.

Как да използвате пауна във вашия дом?

Паун

Величественият паун може да бъде включен по различни начини във фън шуй на вашия дом. Ако паунът ви харесва като специална благоприятна емблема, можете да намерите прекрасни произведения на изкуството във всеки стил. Дизайнът на паун може да се види върху различни текстилни изделия, предмети, произведения на изкуството. Освен това можете да украсите дома си с истински паунови пера. Просто не забравяйте да използвате пера, събрани отговорно и състрадателно.

Включете огнения елемент

Петте елемента се използват във фън шуй за насочване на практиката. Огънят е един от петте елемента и е свързан с вашия успех, вашия ентусиазъм и вашата видимост. Подобно на феникса, символът на пауна може да се използва във вашия дом, за да подсили огнения елемент. Поставянето на изображение на паун или на перо в южния ъгъл на вашата къща или земя е една техника за постигане на това.

Получете повече признание

Паунът е най-добре описан като видим. Поради хипнотизиращия му блясък, всеки е привлечен от него. Работете със знака на пауна, ако искате да ви виждат повече в живота ви. Това може да бъде полезно, ако искате да бъдете забелязани повече на работа или в училище, или ако искате да привлечете вниманието на обект на потенциален романтичен интерес.

За да увеличите видимостта си, опитайте да включите символа на паун в спалнята си. Като алтернатива можете да поставите паунови пера на шапката си или да носите обеци с паунови пера.

Придобийте повече мъдрост

Друга връзка е между пауна и Манджушри, будистката богиня на знанието и мъдростта. Може да има скулптури или произведения на изкуството, които показват това божество. Като окачите снимка на Манджушри с паун в дома си, можете да увеличите желанието си да придобиете повече мъдрост и прозрение. Можете да поставите това в работното си пространство или в къта си за медитация.

Използване на символа пауна за добър фън шуй

Пауново перо като талисман
Снимка: Alexas_Fotos/pixabay.com

Всички ние се радваме да добавяме прекрасни декорации към къщите си, като кристали, стенни рисунки и орнаменти. Така че защо не опитате да използвате знака на пауна, за да извикате късмета си? За целта:

Поставете символа на пауна в хола

Можете да поставите изображение на паун в хола. За разлика от картини на свирепи животни, които означават агресивна енергия, той означава мир и хармония в семействата.

Местоположение във вашето работно пространство

В югозападния ъгъл на работното място можете да поставите паун за късмет или феникс. Това увеличава вероятността за успех в кариерата и насърчава развитието на солидна репутация, което ще ви даде повече възможности в работата.

Вижте още: Какво означава съня за паун

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest