Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ванга»Какво казва Ванга за прераждането

Какво казва Ванга за прераждането

Какво казва Ванга за прераждането
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

В различни духовни и религиозни вярвания, най-вече в индуизма и в будизма, е застъпена идеята, че душата преминава през различни етапи на опита или живота по пътя на своето развитие.

По един или друг начин определена част от живото човешко същество преживява смъртта, съхранявайки натрупания жизнен опит и познания, а после ги проявява в ново тяло. Процесът се нарича прераждане.

Идеята е фундаментална както за индийските учения, така и за някои философски школи и религии в древна Гърция, най-вече за питагорейците.

Християнството, ислямът и юдаизмът не приемат тази концепция, но има отклонения от тези религии, които са склонни да поддържат идеята за следващи завръщания на душата в ново тяло на Земята.

Официалното християнство, което и ние изповядваме, поставя на централно място вярата във Възкресението, а тя не може да бъде съвместима с идеята на прераждане.

Все пак човек не престава да си задава въпроса: има ли нещо след смъртта и какво е то и няма как да не обърне внимание на концепцията за прераждането.

Тъй като официалната религия изключва каквато и да е информация, остава да се потърсят отговори сред представителите на така наречените гадатели и пророци. Почти всеки от тях е представил своята гледна точка относно концепцията за прераждането.

Ванга е най-известното име у нас и личността с най-голям авторитет. Затова е добре да обърнем внимание на нейните виждания по въпроса.

Какво казва Ванга за прераждането?

Тя смята, че предстои хората да започнат да се избавят от телата си, защото принципно може да се живее без тяло, само с личност, само с енергия както при мъртвите. Това обаче не е нещо, което ще се случи скоро на човечеството.

На въпроса има ли прераждане, тя отговаря, че не знае какво точно значи това, но тук на Земята от човека остава една искра, в която е събрана цялата информация за него, за миналото му, за неговите близки и за него самия и ако се взрем в небето, можем да видим тези частици как се движат, трептят около нас.

Сляпата пророчица дава просто и разбираемо за всеки обяснение на процесите след смъртта. Тя казва, че тялото след смъртта гние. Но част от човешкото същество е нетленна. С това, което не гние от човека, според нея се случва следното: то се развива, за да достигне едно по-висше състояние, но ние не знаем какво е то.

Какво казва Ванга за прераждането

Прераждането Ванга обяснява с примери от нашия живот: умираш прост, после умираш ученик, после висшист, после ставаш учен или заемаш голям пост. Същото е с душата. Тя не умира. Само на лошите хора духовете стават зли и не ги прибират горе. Те не се прераждат според Ванга.

Интересен момент е уточнението, което Ванга прави, а то е, че прераждане има, но това не засяга всички души. На Земята се връщат отново само най-добрите и най-смелите души.

Според сляпата пророчица се прераждаме най-малко 150 пъти и това е задължително. После е въпрос на желание, кой колкото си иска.

Смъртта е поправка. Няма ад и рай. Има само обучение в различните нива. Всеки път, преди да се преродим, ни взимат паметта, докато тече поредната съдба. Сами си избираме родителите още преди да се родим. И никога не сме на едно и също ниво с тях.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest