sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Действия, с които си докарваме лоша карма

Действия, с които си докарваме лоша карма

Действия, с които си докарваме лоша карма
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Кармата е понятие, което повечето хора познават. То обаче е явление, в което не всеки вярва – докато някои хора са убедени, че всяко действие си има противодействие, то други не вярват в такива теории.

Кармата всъщност представлява система от религиозни вярвания, която се заражда на изток в схващанията на джайнизма, будизма и хиндуизма. В тези религиозни култури кармата стои в центъра на човешкия живот и именно тя предопределя неговата съдба.

Смята се, че кармата е резултатът от минали действия и постъпки, протекли в минал или в настоящ живот. В зависимост от делата и думите на човек, кармата е това, което се случва със съдбата му в отговор на тях.

До голяма степен кармата зависи от собствените ни действия и думи. Ние сме тези, които я оформяме и контролираме своята съдбата. В този смисъл, ето кои действия могат да предизвикат лоша карма:

Законът на кармата

Законът на кармата важи в няколко направления от човешкия живот.

1. Действия към другите

Лоша карма

Най-прекият път към предизвикването на лоша карма в живота ни са действията към другите. В това число влизат всякакви действия или постъпки, с които се накърнява достойнството, чувствата или гордостта на даден човек;

Действията, които ви навличат лоша карма, са лъжи, измами, предателства, унижение, физическо или вербално насилие, обида и т.н. Всяко подобно непредизвикано действие е потенциално бъдещо наказание от съдбата.

2. Мисли, провокиращи лоша карма

Противно на повечето очаквания, това, че мислите ни не се чуват от другите, не значи, че те ще останат безнаказани. Когато мислите негативно за някого или мислено му желаете злото, то това неизбежно се отразява в лоши вибрации и енергия. Докато действията са физически и засягат тялото, то мислите се отразяват цялостно върху поведението и нагласата към живота.

Когато мислено пожелаваме лошото на някого или искаме нещо негативно да се случи на друг човек, то това вече е прегрешение, заслужаващо лоша карма. Отрицателните мисли носят голяма сила, която надвишава значително физическата такава.

3. Емоции и чувства

Действия, с които си докарваме лоша карма

Емоциите и чувствата също могат да станат причина за появата на лоша карма. Причината е, че подобно на мислите, те също променят нагласата и схващанията ви за света. Неприятни чувства или емоции към някого могат да са омраза, ярост или завист.

Вследствие се променя и вашата енергия, както и вибрации към света. Да мразите или да завиждате на някого, е знак за слабост и духовна липса, които най-вероятно ще предизвикат обратен удар от съдбата.

Вижте още как да изчистим лошата родова карма.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest