Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсказания и Пророчества»Животните също могат да предсказват бъдещето

Животните също могат да предсказват бъдещето

Животните също могат да предсказват бъдещето
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Не само хората, но и животните притежават дарба на гадатели. Най-пресният пример за това е октоподът Паул, който придоби световна известност като позна резултатите от мачовете на Световното първенство в ЮАР.

Паул не е прецедент в животинското царство. През вековете животните непрекъснато са били използвани за предсказване на бъдещето, пише вестник "Дейли Тереграф".

Това датира още от епохата на вавилонците, на елините и на римската цивилизация. Тогава се е прибягвало до така наречената екстисписия. Тя представлява древна форма на гадаене, при която гадателите са разглеждали вътрешностите на жертвени животни и са използвали всяка една аномалия в тях, за да предскажат бъдещи събития.

Като знаци на предстояща катастрофа са били считани необичайно голямо количество кръв, синкав на цвят орган на животното. Или пък неволно изпусне от жреца на вътрешностите на животното на земята.

Някои животни действително предусещат промени, които хората са неспособни да доловят. Така например канарчетата са били използвани в мините да сигнализират първи за наличието на токсични газове, които биха могли да доведат до експлозия.

Животните също могат да предсказват бъдещето

Хората също вярват, че когато когато кравите легнат посред бял ден, ще вали дъжд. В САЩ най-големите предсказатели на метеорологичните промени са мармотите. Всяка година на 2 февруари се организира церемония, в която участва прочутият мармот Фил. Той предсказва колко дълго време ще продължи зимата. Ако Фил хвърли сянка, зимата ще трае още 6 седмици. Ако няма сянка, пролетта ще настъпи рано.

Някои кучета са способни да предусетят кога едно дете ще получи елиптичен пристъп. От 60 анализирани кучета в хода на изследването, 15% познавали неизбежния пристъп на епилепсия.

В началото на годината в звезда се превърна и котаракът Оскар. Петгодишният любимец на обитателите на старческия дом в Род Айлънд, САЩ, умее да предсказва с абсолютна точност точно кои пациенти ще почине. 50 от неговите прогнози се оказали верни.

Подобни качества показали и шнауцерът Скамп от старчески дом в щата Охайо и Бъди, златният ретривър, чест посетител на дом за възрастни хора в Хонолулу, на Хавайските острови. Те надушвали смъртта и винаги обгрижвали онези пациенти, които скоро щели да си отидат в отвъдното.

Иначе октоподът Паул днес предсказва, че на финалния мач на Мондиал 2010 между Холандия и Испания, който ще се играе в неделя, победител ще бъде Испания.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest