sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Ангелите не можели да летят

Ангелите не можели да летят

Ангелите не можели да летят
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
20.00 лв.
Виж ››

Ангелитете, митичните крилати същества, според изчисления на биолози, не умеят да летят. Един от водещите британски биолози професор Роджър Уотън от University College в Лондон публикува резултатите от свое проучване преди няколко месеца.

То със сигурност ще разочароват вярващите. В крайна сметка, заедно със своя екип, професорът всъщност поставя под въпрос съществуването на ангели.

А според християнството именно тези крилати божествени слуги, както е известно, са били предвестници на раждането на бебето Исус. Разбира се, професор Уотън не твърди с изрична категоричност, че ангелите не съществуват.

Но намеква това, тъй като никой никога не ги е виждал в натура. Нямат и точно описание. Наличните изображения на ангели пък абсолютно не отговаряли на митовете за тях.

Уотън е проучил много картини на европейски художници от различни епохи. И той стига до заключението: ангелите на тях не могат да летят. Те имат пера само върху крилата си, което не стига, за да се движат във въздуха. Мускулната им система пък е слаборазвита. Което предполага, че ангелите не могат да работят енергично с крилата си. Които, между другото, са твърди малки. Още по-лоши способности да летят притежават херувимите и купидоните, смята Уотън.

Ангелите не можели да летят

В религиозни източници се посочва, че някои ангели имат до 6 крила. Като шесткирилия Серафим. Теоретично шест крила биха могли да създадат приемлива за летене сила.

Очевидните физически недостатъци на ангелите да летят от гледна точна на аеродинамиката и енергетиката, не отказват много хора от това да вярват в тяхното съществуване.

Може би като близки до Бог същества, той ги е дарил с подемна сила и способности да левитират. И крилата са само за красота и лесно маневриране. И също, за да се различават Божествените същества от хората.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
41
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (15)

Изпрати
нинка гълъбова
нинка гълъбова
24.04.2014 11:00
абсолютно съм съгласна с отговора на михала. Точно така е.
1
0
antoaneta ardashes
antoaneta ardashes
27.01.2014 21:00
Ангелите са реални същества.Според това какво изпълняват са различни видове/както и при хората/.Ние не ги виждаме,защото съществуват различия в нивото на възприятията ни.Като имате предвид,че съотношението спрямо Бог и Човек е 1:1000 според библията,не трябва да искаме да действат за тях същите закони, които са за нас.Имат неимоверно по-голяма сила ,след като са по-близо до Бог.
5
1
тук
тук
08.07.2013 15:21
ангели съществуват, не знам дали летят, но среща с такова същество е незабравимо преживяване
5
0
Дамян
Дамян
28.05.2013 17:40
Ангелите съществуват. Те са сред вас, но вие хората не ги забелязвате. Аз съм ангел, децата също са ангели и затова само те ни виждат в пълната ни светлина.
6
0
Star soul
Star soul
24.01.2016 21:29
Здравей. Да, не знам дали ще го видиш за това вътрешно в някаква степен това което пиша ми се струва глуповато, но силно се надявам да го видиш. Ти си въплатен ангел нали?
Ако го видиш моля те отговори.
1
12
Seneor
Seneor
24.04.2013 13:36
Учените да гледат в ютуб Динамо невороятни магии и Крис Ейнджъл пак с подобни неща, ако се изключи гравитацията, което те със сигурност правят, колко сила е необходима за да полети нещо, няма да споменавам че, при определени обстоятелства гравитацията изчезва, явно тези учени са много ограничени!
1
0
Лулу
Лулу
07.03.2013 10:37
Абе според учените, те и пчелите не могат да летят, но явно е нямало кой да го обясни на самите пчели, защото ... те си летят и не им пука за мнението на учените!
6
0
бай иван
бай иван
16.01.2013 18:01
хахахаха ще ме уморят от смях тия
12
1
ввв
ввв
23.08.2011 16:36
Когато науката говори, другите мълчат.
3
12