Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Карма и Съдба»Води ли промяната на поведението до промяна на съдбата ни?

Води ли промяната на поведението до промяна на съдбата ни?

Води ли промяната на поведението до промяна на съдбата ни?

Вероятно сте се си задавали точно този въпрос поне веднъж в живота. Ако никога не сте – време е да се запитате дали ако промените поведението, се променя и съдбата.

Ако променим поведението си, ще променим ли съдбата си?

Категорично да. Чували ли сте за ефекта на пеперудата? Най-просто казано, според тази теория, ако нещо някъде промени първоначалните си периметри, това ще доведе до изменения на други параметри на друго място. Звучи сложно, но обяснението е лесно – всяка промяна води до друга промяна. По тази логика промяната в поведението ви категорично ще промени и съдбата ви.

Ето, ако хипотетично предположим, че до вчера сте се държали лошо, били сте начумерени, демонстрирали сте негативизъм и омраза към света. Това е довело до там, че нямате приятели, не общувате с никого, не ви взимат на работа, не получавате внимание и подаръци, обиждат ви по-често, отколкото да ви хвалят.

Но ако решите да промените драстично поведението си и от утре да започнете да сте по-приветливи към околния свят, да се усмихвате, да отвръщате с позитивизъм на заобикалящите ви хора и да демонстрирате добронамереност, всичко ще се промени.

По-вероятно ще е да завържете приятелства, да ви назначат на желана от вас длъжност, да ви отправят похвали и комплименти, да започнете нова интимна връзка. Може би ще наемете по-добро жилище. Ще ви отстъпят място в трамвая. Може би ще ви сервират по-прясна салата с морски дарове. И вероятно няма да се натровите с миди например.

Промяна на съдбата ни

Всичко опира до причинно-следствената връзка. Ако някой следва определено поведение, то е много вероятно да му се случат определени неща. А на друг с друг тип поведение – съвсем различни неща.

Истината е, че всяка промяна води до извинения в обстоятелствата, които създават предпоставки за промяна и съдбовността. Затова психолозите съветват – ако искате да промените живота си, променете поведението си. Или поне гледната си точка, което, от своя страна – ще доведе отново до промяна в поведението.

Колкото и предначертана да е съдбата ни според някои виждания, тя винаги подлежи на промяна. Затова не се обричайте на безнадеждност и обреченост, а вярвайте, че може да промените живота си към по-добро, стига да направите правилните стъпки в правилната посока.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest