sanovnik.bg»Статии»Астрология»Китайски Хороскоп»Китайски хороскоп: зодия Овца

Китайски хороскоп: зодия Овца

Китайски хороскоп: зодия Овца
Луксозна кутия за бижута и часовници
Препоръчано за деца:
Луксозна кутия за бижута и часовници
54.00 лв.
Виж ››

Китайската зодиакална система се основава на 12 животни, 5 елемента - огъня, водата, метала, земята, дървото и две състояния или качества - ин и ян. Комбинацията от 12 животни и 5 елемента задава цикъл от 60 години. Последният 60-ти цикъл е съпоставим с цикъла на Юпитер, който е 12 години и с цикъла на Сатурн, който е 30 години.

Животните в зодиака се делят на 6 мъжки и 6 женски, ин или ян. Всеки от петте елемента се проявява в ин или ян състояние.

Един представител на женското ин начало е зодия Овца, която също се среща като зодия Коза.

Родените през 1931, 1943, 1955, 1967, 1979, 1991, 2003 и 20015 са подвластни на зодия Овца. В западния хороскоп на Овцата съответства зодия Рак.

Личностни качества на зодия Овца

Тази зодия се доминира от женската енергия, от която възникват творческите проекти на човека. Това е пасивна енергия на медитацията, самовглъбяването, съзерцанието и затова хората от зодията не постигат целите си с груба сила или напористи действия, а подобно кроткото ромолене на рекичката, която упорито тече по зададеното русло и отклоняването от него не е по силите на никого. Интуицията води оформянето на всичките им копнежи, желания, намерения.

Това е знак на майчинството, семейството и децата. Представителите на зодия Овца са посветени на тези ценности, подхранващи нуждата на човешкото същество да пусне корен, да остави генетичен отпечатък, да преживее живота многократно чрез поколенията. Меката, подхранваща женска енергия ръководи помислите и делата на подвластните на Козата.

Те са интровертни, тихи, миротворци, отдадени на интимния живот, на съкровените преживявания, на емоционалните връзки, на тяхното излекуване и утвърждаване.

Като визия това са чаровниците, много елегантни, артистични и обожаващи природата. Ако трябва да ги класираме по креативност, те водят пред другите знаци в зодиака.

Тъй като Овцата е много деликатна, с отлични маниери и чаровност, тя винаги има много приятели и почитатели.

Тези деликатни същества имат нужда да бъдат обичани и да се чувстват защитени, тъй като са несигурни в житейското море. От тази зодия не може да се очаква конфронтация, Овцата винаги ще отстъпи и упорито ще избягва конфликтите.

Представителите на зодия Овца са мечтатели, нерешителни, песимистично настроени и твърде тревожни. Обичат да почиват, да бъдат оставени на спокойствие. Много държат на външността си, тя им дава чувство за лична стабилност.

Зодия Овца

Тъй като са нерешителни, родените под този знак се увличат от езотерика, търсят повече знания за непознатото, свръхестественото. Те се увличат от хороскопи и с удоволствие се потапят в тази материя, за да разчетат знаците на съдбата.

Който харесва романтичните, мили и нежни натури, ще намери приятел или половинка при тази зодия.

Родени естети, тези интересни личности винаги изненадват. Те искат повече от това, което имат и което другите могат да им предложат. Изненада е и тяхната пълна липса на дисциплина, вечно закъсняват и винаги са недоволни от нещо.

Тези неприятни черти от характера им се тушират от вродената им артистичност, която покорява околните.

Силни страни на зодия Овца

Елегантни, очарователни, артистични, обожаващи природата и много креативни, това са хората от този зодиакален знак. Тъй като са деликатни и с добри обноски, те имат много приятели. Това е зодията на нежните мечтатели, мили романтици, с изострена чувствителност. На нежната им и грижовна натура трудно може да се устои.

Слаби страни на зодия Овца

Тъй като са прекалено деликатни, Козите бягат от взимането на решения и ако се окажат в конфликтна ситуация, може да вземат непопулярна позиция. Могат да бъдат и деспотични, особено към тези, от които очакват да ги пазят и закрилят. Нерешителният им характер понякога е съпроводен от немалка доза мързел и това идва в повече на близките им. Ако не изглеждат добре, не са склонни да излязат от дома си, дори ако е важно.

Кариера и финанси на зодия Овца

Може да се каже, че интересите ръководят избора на представителите на зодията, особено от женски пол. Ако имат възможност, те винаги ще изберат да се омъжат за богат човек, за да подсигурят живота си по-нататък. Финансите свързват с осигуреност, която им дава свободата да бъдат такива, каквито са и каквито искат да бъдат.

Те самите не умеят да управляват пари, нямат нужната дисциплина, за да работят здраво и да постигат успех.

Тъй като обичат да четат материали за хороскопи и да разгадават какво готви съдбата, не е странно да се открие някой представител на зодията, който работи като астролог или предсказател. Бизнесът определено не им е силна страна, защото са неорганизирани, но пък роден под този знак може да стане чудесен майстор в някоя област. Силната им страна е психологията и затова подходящи за нея са професии, които изискват интуиция и креативност.

Артисти, писатели и други занимания, изискващи креативност, са подходящи за представителите на зодията. Художниците сред Овцете имат наистина нестандартно око, улавящо незабележими за останалите знаци, които го нареждат сред талантливите в това поле на изява.

Любов и партньорство на зодия Овца

Китайски хороскоп: зодия Овца

По природа представителите на зодията Овен са срамежливи и трудно се впускат във връзка. В това други зодии откриват чар и дават шанс на срамежливците.

Откриването на сродната душа е повод тези хора да изградят истинска стабилна връзка, основана на чувствителност във взаимоотношенията и разбирателство.

Сред тези хора не могат да се намерят почитатели на случайния флирт, защото техен приоритет са сериозните и стабилни връзки. Жените от зодия Овца са емоционални, непрекъснато изискват доказателства за любов и много внимание.

Мъжете бързо се влюбват и виждат във всяка партньорка потенциална съпруга. Бързо се обвързват и създават семейство. Както мъжете, така и жените от зодията са способни да изпаднат в депресия и други емоционални състояния, ако не получават подкрепа от своите партньори, на когото са в състояние да дадат първото място при задоволяване на потребностите.

Съвместимост на зодия Овца с други зодии

Овцата има интересни взаимовръзки с другите представители на зодиака. На зодия Тигър се възхищава за силата и могъществото му, но ако имат конфликти, може да се намразят взаимно. Най-често стават приятели, но не и партньори. Със зодия Заек създава добри връзки, които са хармонични, защото и двата знака са тихи и не търсят да доминират над другия.

С Дракона се разбират добре, ако той води във връзката. С Коня връзката почива на възхищение от властния характер и харизма на Конете. Маймуната им е приятел, но и противник, а глигана е най-добрата възможност за взаимодействие, както и собствената зодия. Със зодия Плъх, зодия Вол и Змията връзката не може да се получи, както и с Петела и Кучето.

Интересни закономерности за зодия Овца

Овцата е в средата на лятото и съответства на месец юли.

Елементът на зодията е огън, камъкът на зодията е смарагд, а цветето - ралица.

Благоприятният сезон е лято, а щастливите цветове са синьо и зелено.

Известни личности, родени под знака на Овцата, са Марк Твен, Леонардо да Винчи, Бил Гейтс, Сервантес, Флобер, Мусолини, Лорънс Оливие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest