Sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Магнетизмът и влиянието му върху човека

Магнетизмът и влиянието му върху човека

Магнетизмът и влиянието му върху човека
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Магнитното поле подобно на въздуха и водата е едно от задължителните условия за живота на нашата планета. Установено е, че то въздейства върху организмите на всички възможни нива – молекула, клетки, тъкан, орган, организъм. Магнитното поле ни обгръща сякаш неусетно от всички страни с неговите две проявления – от една страна е магнитното поле на Земята, а от друга стоят електромагнитните космически лъчения.

По магнитното поле се ориентират редица живи организми по земята. Типичен пример са мигриращите ята през есента и пролетта, които следват геометричните силови линии на планетата, за да стигнат на юг и да се върнат после обратно. Знаете ли обаче как влияе магнетизмът върху човешкия организъм?

Магнитното поле има полезно действие върху хората – то води до подтикване, активизиране на адаптационните и защитни механизми. Магнетизмът обаче е в състояние да донесе и вреди на организма на хората. Прекаленият интензитет на магнитното поле води до изчерпване и подтискане на същите механизми, до срив на организма и болестни състояния.

Магнетизмът и влиянието му върху човека

Магнитното поле има и лечебно действие върху нас. То преминава през облеклото, гипсови превръзки, прониква във всички тъкани на организма и им въздейства. Междинният мозък е най-чувствителен и специализиран за приемането на магнитното поле, въпреки че то влияе върху всички мозъчни дялове. Най-голямо е значението на магнетизма върху нервната и ендокринната система.

Прилагано в лечебни дози магнитното поле има противовъзпалителен, обезболяващ, подобряващ регенерацията на тъканите ефект, нормализира артериалното влияние, подобрява кръвооросяването, отстранява спазмите и т.н. Силата на магнитното поле се „опитомява” под формата на лечебни гривни, колани, огърлици, легла и кресла, възглавници и др.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest