Условия и разяснения относно получаването на точки

Регистрация в сайта

За да участваш в кулинарната игра на Сановник.бг, трябва да се регистрираш на този линк.

Ако си регистриран потребител в някой от сайтовете на Град.бг ООД, можеш да използваш логина си и в Сановник.бг.

Един потребител може да участва с няколко профила в конкурса, като всеки профил е самостоятелен и точките му НЕ се сумират с точките от другите му профили.

Попълнен профил

За да получиш точки за попълнен профил, трябва да попълниш данните си в секция профил, на твоя админ панел. Достатъчно е да попълниш своето име, населено място и телефон.

Точки се дават само еднократно при първото попълване на профила.

Попълнен разширен профил

За да получиш точки за попълнен разширен профил, трябва да попълниш данните си в секция разширен профил, на твоя админ панел.

Точки се дават само еднократно при първото попълване на профила.

Добавяне на аватар (снимка) към твоя профил

За да си сложиш снимка (аватар) на профила си, трябва да влезнеш в админ панела си, да кликнеш на таб Профил и след това на линка Избор на Аватар. Можеш да качиш своя снимка или снимка на любим герой.

Аватарът ще се показва на всички твои рецепти и коментари.

Точките за аватар се дават към месеца на първото добавяне на аватар.

Добавяне на статия

От 1.03.2016 Сановник.бг предоставя възможност на потребителите да могат да публикуват и статии на кулинарна тематика в сайта. Статиите могат да бъдат от кулинарни събития, новини, както и информационни статии от света на кулинарията. Всяка статия трябва да отговаря на тези условия, за да бъде публикувана:

  • - Да не бъде копирана едно към едно от друго място. Можете да използвате други източници, но текстът трябва да бъде написан лично от вас с ваши думи;
  • - Да бъде поне 1000 символа. Държим на качеството в сайта и всяка статия трябва да бъде достатъчно информативна, за бъде публикувана в сайта;
  • - Да бъде написана на кирилица и не само с големи букви;
  • - Да не съдържа линкове към други сайтове;
  • - Да не бъде с чисто рекламна цел;
  • - Да не е вече написана в сайта;
  • - Добавянето на снимки към статиите не е задължително;

Статиите под 1600 символа се считат за кратки и получават по-малък брой точки, а всички останали над 1600 символа получават пълния брой точки.

Добавянето на статия става от линка Предложи Статия, намиращ се в таб Статии във вашия админ панел.

Сановник.бг си запазва правото да изтрива статии, да нулира точките, дадени към тях, ако статията не отговаря на критериите за качество и съдържание на сайта.

Добавяне на ЗАДАДЕНА статия

Пиши по зададена статия и спечели повече точки. Избери статия и кликни на линка НАПИШИ срещу всяка статия, за да я напишеш. Статията се резервира за теб, другите потребители няма да я виждат, и трябва да бъде написана в рамките на 1 ден, в противен случай се изтрива и точките за нея се нулират, а самата статия става отново достъпна за писане.

При публикуване на статия, статия получава стандартните точки за статия, но при нейното активиране редактор ще коригира точките, когато става дума за предварително зададена статия.

При писането на такава статия, можете да използвате различни източници, както български, така и чуждестранни, но текстът трябва да бъде написан с ваши думи. Т.е. статията не трябва да бъде копирана едно към едно от друго място. Можете да използвате повече от един източник. За да бъде одобрена една такава статия, тя трябва да отговаря на темата, по която пишете и да дава изчерпателна информация за темата.

Добавянето на статии става, както е посочено в предходната точка.

Статиите ще бъдат постоянно актуализирани и добавяни нови, Gotvach.bg не гарантира постоянното наличие на зададени статии..

Добавяне на ЗАДАДЕН съвет (въпрос)

Пиши по запитани от потребители в сайта въпроси и за спечели 20 точки за всеки одобрен въпрос. Избери въпрос и кликни на линка НАПИШИ, за да го напишеш. Избраният въпрос се резервира за теб за 24 часа, през които трябва да бъде написан. След 24 часа се активира или изтрива и става отново достъпен за писане.

Минималната дължина на всеки въпрос е 1000 символа! При писането на съвети е добре да има някакъв уводен текст преди да се пристъпи директно по темата. Съветите трябва да бъдат изчерпателни, затова има и ограничение.

При писането на съвети, можете да използвате различни източници, както български, така и чуждестранни, но текстът трябва да бъде написан с ваши думи, т.е. не трябва да бъде копиран едно към едно от друго място. Можете да използвате повече от един източник. За да бъде одобрен един един съвет, той трябва да отговаря на темата, по която пишете и да дава изчерпателна информация за нея.

Съветите ще бъдат постоянно актуализирани и добавяни нови, Gotvach.bg не гарантира постоянното наличие на зададени съвети..

Добавяне на споделена история

Сподели някоя своя лична история и спечели 10 точки за всяки одобрена и публикувана история.

Историите се пишат задължително на кирилица.

Историите трябва да бъдат лично ваши, а не копирани от друг сайт...

Добавяне на смислен коментар в статия

Под всяка статия има формуляр, където можеш да коментираш съответната статия. Поради многократно нарушаване на правилата на сайта и пълнене на сайта с безмислени коментари, точките за добавяне на коментар са ограничени до минимума.

Коментари, които не са по темата, които са обидни и непристойни или са спам, се изтриват без предупреждение.

Отваряне на нова форумна тема

Нова форумна тема можеш да добавиш, след като влезнеш в админ панела си, кликнеш на таб форум и след това на линка Нова Тема.

Точките се дават веднага при добавяне на темата. Теми, които нямат нищо общо с тематиката на сайта, които са обидни и непристойни или са спам, се изтриват без предупреждение и съответните точки се нулират.

Добавяне на отговор към форумна тема

Под всяка форумна тема има формуляр, видим само за регистрирани потребители, където можеш да добавиш свой коментар/отговор.

Поради многократно нарушаване на правилата на сайта и пълнене на сайта с безмислени теми и коментари, за добавяне на отговор към форумна тема се дава ограничен брой точки.

Покани Приятел

Покани приятел в Сановник.бг и печели точки, когато и той печели. Спечели 100 точки, когато твоят приятел спечели 100 точки. Спечели 500 точки, когато твоят приятел спечели 1000.

В твоя админ панел в секцията Покани Приятел има на разположение линк, който трябва да копираш и изпратиш на твоите приятели. Когато твой приятел се регистрира в сайта през изпратения от теб линк, в твоя профил в секцията "Покани Приятел" веднага ще бъде отразено, че се е регистрирал. Остава само той да направи необходите точки, за да си получиш ти твоите.

Секцията Покани Проятел може да бъде намерена по следния начин:

Получаване на нов ранг

Когато събереш необходимите точки за нов ранг, ще получиш и 20 точки бонус от нас за своята активност! Точките ще се актуализират автоматизирано в профила ти.