Sanovnik.bg»Форум»Религия»Помолих се за някои неща и стана обратното

Помолих се за някои неща и стана обратното

  • 22.06.11 12:59#1kozarinakozarinaНовакРегистрация: Град: -Отговори: 3Помолих се за някои неща и стана обратнотоЗдравейте, незнаех за къде точно е моята тема и я написах тук извинявам се ако съм сбъркала раздела. Преди няколко дни ходих на църква и се помолих за някои неща и си поседях доста време. Но като излизах от там забравих да се прекръстя три пъти и си заминах с гръб...

    След два дни се случиха едни лоши неща точно обратното на това за което се бях помолила, сякаш съм се молила това да се случи, а аз се молих да не се случи. Защо се е получило така допуснала съм някаква грешка в църквата или какво може да е. Мислех да ида и да се помоля пак за същото, но се опасявам пак да не предизвикам нещо лошо.

    Някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, много ви моля за съвети и отговори, много ми е тежко.

    Благодаря, предварително!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 22.06.11 03:48#2SisssySisssyНовакРегистрация: 22.06.11Град: -Отговори: 1от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоkozarina :

    След два дни се случиха едни лоши неща, точно обратното на това, за което се бях помолила, сякаш съм се молила това да се случи, а аз се молих да не се случи.


    Всичко зависи от това как е формулирана молитвата - да се молиш нещо да не се случи е все едно да се молиш за здраве, но да се концентрираш върху болестта. По-добре се моли за това, което искаш да се случи, без отрицания. Например: Да съм здрава, вместо: Да не съм болна и т.н.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 23.06.11 07:19#3мариеламариелаНовакРегистрация: 23.06.11Град: -Отговори: 1от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоЗдравейте, за да молиш от бог, той трябва да е вътре в теб. Трябва молбите ти да излизат от чисто сърце и да вярваш, че бог ще ти помогне. Бог не е само в църквите, бог е в душите и сърцата на хората. A за това колко пъти си отишла на църква, колко молитви си казала, колко свещи си запалила, дали си се прекръстила или не няма никакво значение! Хубаво е човек да ходи на църква, но без вяра не става. А вярваш ли истински и от вас да се молиш, бог няма да те забрави. Успех.ОтговорОтговор с цитат
  • 25.06.11 03:31#4BiserkaBiserkaНовакРегистрация: 25.06.11Град: -Отговори: 5от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоЗдравей. Отиди отново в църквата и попитай какво точно трябва да направиш за проблема, които искаш да се реши. Ако си наистина вярваш човек, Бог няма да те остави. Можеш сашо да се помолиш на Свети Мина, той е бърз помощник, само така обещай че, ако всичко мине благополучно, ще поднесеш някакъв дар на иконата на Иисус Христос например, а може също да обещаеш да направиш 3 дена подред коленопоклони - 10 например на ден за благодарност. Има много неща, с които можеш да изпросиш Божието благоволение. Понякога ние се молим за едно, но бог преценя, че ако го удовлетвори, ще стане нешо по - лошо, както казват - неведоми са пътищата божии. Но най - важното дори молбата ти да не е изпълнена веднага, не изпадай в отчаяние, това е най - големия грях, това значи, че не вярваш достатъчно. Да се отчаеш ще означава, че не вярваш. Относно това, че си забравила да се прекръстиш 3 пъти при излизане с лице към олтара, не е огромен грях, според мен, просто може да е плод на вълнение, за това не се упреквай. Нали знаеш, че бог е благ и човеколюбив и винаги прощава стига да му потърсиш прошка в сърцето си. Бог да те благослови.




    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.06.11 03:46#5BiserkaBiserkaНовакРегистрация: 25.06.11Град: -Отговори: 5от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоЗдравей. Това, че си пропуснала да се прекръстиш, може би е вследствие на някакво вълнение, не се тревожи. Отиди в църквата и попитай за твоя проблем какво трябва да се направи - Параклис ли ? Маслосвет ли ? Четиридесятница ли ? Помоли се и на Свети Мина. Той е бърз помощник и обещай на Исус Христос, като се реши проблема да му поднесеш дар на иконата - хавлия, олио.Много помагат поклоните - коленопоклони и си намери Акатис на Всемогъшия. Въобще, ако си вярваща, нека в библиотеката ти да присъстват - Молитвеник, Евангелие, Псалтир и Библия. Не се отчайвай, това е най -важното, защото отчаянието е грях. Бог да те благослови.



    ОтговорОтговор с цитат
  • 25.06.11 02:20#6kozarinakozarinaНовакРегистрация: Град: -Отговори: 3от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоА мога ли да си чета в къщи този акатист, защото го намерих тук в нета и там пишеше, че е песнопение ?
    Имам и друг въпрос. Възможно ли е това, че не съм кръстена да ми повлиява. Не съм виновна, че родителите ми не са ме кръстили, сега като поотраснах и се осъзнах, искам да се кръстя и ще го направя, но това не значи, че като сега не съм кръстена не вярвам в Господ, напротив вярвам наистина искрено и силно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.06.11 12:37#7BiserkaBiserkaНовакРегистрация: 25.06.11Град: -Отговори: 5от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоАкатис на Всемогъшия е молитва, както Акатис на Света Богородица. Относно това дали трябва да се кръстиш, ако питаш мен, веднага отиди и се посъветвай със свещеника какво да приготвиш и не го отлагай. Естественно, че любовта ти към Бог никoй не може да ти отнеме, но кръщението е много важно. Без него не сме приети, за това действай. А и нещо друго това, че си влязла в църква, не означава, че проблема ти веднага трябва да се реши, понякога се изисква повече време за това, но никога да не забравяме, че Той е казал: Искайте и ще ви се даде. Търсете и ще намерите. Бъди търпелива и вярвай.



    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.06.11 03:41#8kozarinakozarinaНовакРегистрация: Град: -Отговори: 3от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоА има ли значение кога ще се кръстя, защото аз искам да е час по скоро, рожденният ми ден наближава.
    Искам да попитам, възможно ли е всичките ми проблеми и това, че съм нещастна цял живот да идват от това, че не съм кръстена, а в същото време се моля на Бог ?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.06.11 01:22#9BiserkaBiserkaНовакРегистрация: 25.06.11Град: -Отговори: 5от: Помолих се за някои неща и стана обратното Скъпа, няма значение кога, просто се кръсти и отиди в църквата да попиташ свещеника, той ще ти каже. А относно това, дали проблемите ти са от това, че не си кръстена, не мога да кажа. Провери, кръсти се и ще видим. Ела в скайп:

    bisoni_bs
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.07.11 11:56#10даниеладаниелаНовакРегистрация: 02.07.11Град: ВидинОтговори: 7от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоМили дами, престанете да пришпорвае момичето да ходи на църква, ами много е просто. Всичко е вътре в самата нея. Искам да я попитам, има ли на кого да се довери, предвид физическа личност. Съгласна съм с коментара на един мъж. Да, мила, бог е навсякъде, стига да вярваме искрено и в него и в нас самите. Казвам ти един съвет: предизвикай хубавите, добрите неща в живота ти и те сами ще дойдат. До скоро мила.ОтговорОтговор с цитат
  • 31.07.11 10:09#11AnastasiaAnastasiaНовакРегистрация: 31.07.11Град: -Отговори: 1от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоМило момиче, Бог обича всички хора и иска да дойдат при Него. А идването е чрез кръщението. И то не като малко дете, защото то не разбира какво става, а като съзнателна личност, за да осъзнава, че предава живота си на Христос т.е. решава да спазва Неговите изисквания и стандарти. Така, че кръщението е завет с Бога - ти се задължаваш да Го слушаш, Той се задължава да ти помага.Но ако твоите желания са против Неговите стандарти, не очаквай, да ти се сбъднат. Как ще разбереш кое е според Неговата воля, като четеш Библията. Но там няма да разбереш всичко както трябва, защото големи умове са я писали под Божие вдъхновение. Затова трябва да се посещава църква, където ще може да разбираш постепенно каква е Божята воля за правилен живот. Така че, животът не е елементарен - искам- получавам. За да получиш, ще трабва да дадеш - какво: усилия за праведен живот според Божиите стандарти. Не е съсвем лесно, но е благословено.
    Поздрави,
    sisivas.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.08.11 04:10#12vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоИскайте в мое име и ще ви се даде, казва Исус. Искайте и ще ви се даде, търсете и ще намерите, почукайте и ще ви се отвори.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 30.08.11 02:40#13BiserkaBiserkaНовакРегистрация: 25.06.11Град: -Отговори: 5от: Помолих се за някои неща и стана обратнотоБог дава на всеки толкова, колкото може да понесе. Бог кошара показва, но в кошара не вкарва. Не се отчайвай и не се предавай, бори се с това, което не ти харесва и го промени! Всеки мисли за себе си, че е най - ощетен от живота, докано не срещне някой, който е по-зле. Писах вече няколко пъти. С риск да стана досадна подчертавам, че некръстен, ти на практика не си приет в стадото Божие, ти си реши какво да правиш и знай, че никога не е късно. А относно това дали трябва да се ходи на църква: Да трябва, защото всяка душа е храм, да вярно е но, всички ние си имаме домове, за които милеем и, с които се гордеем, когато ни дойде гост и ни похвали за това, което сме съградили. А как тогава небесния Отец да няма Свои дом и да не се радва, когато бъде посещаван и хвален за това. Ще ви бъде ли приятно да изградите хубава къща с любов и лишения и да поканите гости, а те да не дойдат. По същия начин, посещението в храма е огромна радост за нашия небесен Отец, че и ние с Него се радваме на дома Му и го възхваляваме.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 03.10.11 03:54#14vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Помолих се за някои неща и стана обратното[quote=biserka]Бог дава на всеки толкова, колкото може да понесе. Бог кошара показва, но в кошара не вкарва. Не се отчайвай и не се предавай, бори се с това, което не ти харесва и го промени! Всеки мисли за себе си, че е най - ощетен от живота, докано не срещне някой, който е по-зле. Писах вече няколко пъти. С риск да стана досадна подчертавам, че некръстен, ти на практика не си приет в стадото Божие, ти си реши какво да правиш и знай, че никога не е късно. А относно това дали трябва да се ходи на църква: Да трябва, защото всяка душа е храм, да вярно е но, всички ние си имаме домове, за които милеем и, с които се гордеем, когато ни дойде гост и ни похвали за това, което сме съградили. А как тогава небесния Отец да няма Свои дом и да не се радва, когато бъде посещаван и хвален за това. Ще ви бъде ли приятно да изградите хубава къща с любов и лишения и да поканите гости, а те да не дойдат. По същия начин, посещението в храма е огромна радост за нашия небесен Отец, че и ние с Него се радваме на дома Му и го възхваляваме.
    Да, точно така, един човек да знае истината тук, евала :y:
    ОтговорОтговор с цитат
  • 17.10.12 11:17#15vqrna na isus vqrna na isus НовакРегистрация: 22.08.11Град: ПерникОтговори: 32от: Помолих се за някои неща и стана обратното :y: ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest