Обърнатата пентаграма не е сатанински символ

 • 20.05.18 04:36#1emilvk.754emilvk.754Регистрация: 07.08.14Град: СмолникОтговори: -Обърнатата пентаграма не е сатанински символДнес доста хора смятат обърнатата пентаграма за сатанински и свързан с черната магия символ. Нищо не може да бъде по-далеч от истината.За подобна масова заблуда имат вина Елифас Леви, който първи популяризира обърнатата пентаграма като символ на черната магия, след това и Лавей. Езическите и питагорейските значения на пентаграмата настрана, но така, както се използва като права, така и обърната, тя е и християнски символ! И ето доказателствата.

  Обърнатата пентаграма стои като орнамент върху редица християнски църкви:
  Църквата Св.Мартин в Хановер, Германия  и изглед от по-близо:  Ето и църквата Notre-Dame de Vitry-le-François:  Има я и по мормонски храмове:  Ето и Първа презвитерианска църква в Апачи, Тексас:  Що се касае до правата пентаграма, тя също често се среща по разни католически църкви:  (Църквата Св.Маргарет и Вси светии в Лондон)  Църквата Св. Варнава в Лондон

  Също така, обърнатият кръст отново не означава дявол и сатана:  Това е кръстът на Св.Петър, който е бил разпнат с главата надолу.

  Така, че, хора, внимавайте като ви манипулират.
  ОтговорОтговор с цитат