- 13.10.16 12:00#1Танцовата вечер (част 7)Тази вечер щяха да са танците. Аманда както винаги още от сутринта ме е заврънкала да се приготвяме, а аз и казах, че имаме предостатъчно време. Докато пиехме кафето, тя ми обясняваше колко хубаво щяло да бъде, колко съм щяла да се забавлявам. Аз се съмнявах, че ще е така защото за първи път отивам на танци. Чудех се Алекс как ли ще изглежда, дали ще ме покани? .
*Получавам съобщение*
Грабвам веднага телефона си. Виждам, че е от Алекс. Отварям съобщението.
" Здравей Ан, би ли дошла с мен на танците? "
Започвам да скачам от щастие. И му отговарям:
" С удоволствие. " След което оставям телефона.
- Аннн, бързо трябва да отидем до мола забравих едни обувки да си взема.
- Ох добре. - казвам с въздишка.
Паркираме на паркинга на мола и Аманда излиза от колата като стрела.
- Аз ще те чакам тук. - казвам и.
Тя ме чу но замина.
Телефонът ми звъни, виждам че е Алекс.
- Ало? - казвам.
- Здравей Ан как си? - пита ме той.
- Здравей добре съм ти? - отвръщам му.
- Аз също, с каква рокля ще бъдеш довечера? - казва той.
- Изненада. - казвам с лек присмях.
- Хах, добре ще затварям. - казва и затваря.
Аманда се връща.
- С кого говори?
- С Алекс.
- Супер. - каза тя.
След това запалваме колата и отиваме отново в нас. Часът е станал 16:00. Танците започват в 19:00. Аманда взема бързо кутията с обувките, заключва колата и бързо влиза в стаята ми.
- Ан имаме само 3 часа бързо. - казва притеснено.
- Добре спокойно ще се оправим.
Обличам роклята си, след което Аманда я завързва отзад. Започвам да оправям прическата си, като я дигам на кок. Нанасям внимателно СПИРАЛА след това очна линия. Слагам си не много наситен розов гланц. След като и двете сме готови със всичко поглеждаме часа. 18:45.
- Ох успяхме на време. - каза тя с въздишка.
- Така е.
На вратата се звъни. Аманда веднага хуква за да отвори. Аз отивам след нея. На вратата са Алекс и Бенджамин.
- Готови ли сте, дами? - пита Бенджамин с усмивка.
- Да разбира се. - казва му Аманда.
- Изглеждаш страхотно. - усмихва ми се Алекс.
- Благодаря. - отвръщам с усмивка.
Излизаме от нас и ще влизаме в колата. Изведнъж на отсрещния тротоар ми се привидя нещо. Нещо, като черна сянка на жена. Сънищата ми бяха спрели, а явно сега това следва.
- Ан идваш ли? - вика ми Аманда.
- А да разбира се просто се загледах.
Стигаме до училище. Алекс и Бенджамин слизат и ни отварят вратите, за да слезем и ние.
- Благодарим. - отвръщаме и двете.
Влизаме в балната зала. Тя е боядисана в цвят пепел от рози. Има доста маси и място за танци. Вътре беше препълнено. Цялото училище беше там.
- Здравейте. - приближават се към нас Алисън и Джеймс.
- Здравейте. - отвръщаме им.
Знаех, че Джеймс ме харесва. Не знаех към кого точно имах чувства. Всички ми казваха, че са към Алекс, дори и аз така го чувствах, но винаги съм имала някакво предчувствие за него. Имах и чувства към Джеймс. Не знам защо но и той ме привличаше по някакъв начин.
Нощта се проточваше дълго. Танцувах доста, за първи път се бях отпуснала толкова много. Всички ми правеха комплименти и ми казваха колко съм красива. Бях наистина щастлива.
- Ще отида до тоалетната. - каза Алекс.
Кимнах му.
Седнах на масата на която бяхме всички.
- Здравей, Ан.
- Здравей Джеймс.
- Страхотна си.
- Благодаря. - усмихнах му се.
Настъпи неловка мълчина. Опитвах се да избягвам разговора с него. Той добре знаеше, че по силните ми чувства са към Алекс.
- Съжалявам, че се забавих имаше доста хора в тоалетната.
- Еха, явно доста пияни има.
Той се засмя.
Вечерта минаваше страхотно. Стана ми малко топло и реших да изляза отвън. Седнах на стълбите пред училище, и. . . . . отново видях тази сянка, като чели ме следеше. Уплаших се и влязох вътре.
Когато танците свършиха Алекс ме изпрати до у нас.
- Беше страхотно. - каза той.
- Да. - усмихнах му се.
Той се наведе леко и ме целуна по бузата.
- Лека нощ. - отвърна той и си замина.
Влязох в стаята си и се цопнах на леглото. Бях щастлива, но и объркана. Леките ми чувства към Джеймс не ми даваха мира. Не знаех какво да правя.
(следва продължение. . . . . )ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest