Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Магическата сила на внушението

Магическата сила на внушението

  • 27.02.15 09:18#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Магическата сила на внушениетоНие сами на себе си можем да бъдем лекари и психолози. За да постигнем това трябва да умеем да използваме скритите си резерви. Всеки човек е подвластен на внушението, едни по- леко се подават на чуждо влияние а други не. Искате ли да преминете от едната категория в другата. Тогава се подгответе за дълги тренировки. В тази статия ще ви разкажем за магическата сила на внушението, и за това как да се научим да го използваме за наше собствено благо.
    Какво можете да получите с помощта на внушението и как да го направите.
    Самовнушението е битов термин, от научна гледна точка може да се каже уменията на човека да управлява своите вътрешни психологически процеси и състояния. Умело да използва своите ресурси посредством което да се избави от душевния дискомфорт.
    Да премахнем болката
    С помощта на самовнушението човек има възможност да премахне болка или да е намали до поносима степен. Естествено напълно да се избави от заболяването не е възможно, но след дълги тренировки може временно да се намали или ограничи страданието. За да се постигне това може да използвате няколко способа.
    Отпуснете се и започнете да си внушавате мен нищо не ме боли, чувствам се добре, моят организъм работи добре. Трябва да повтаряте фразите съзнателно. Този метод помага ако си лежите в леглото и още по- добре ако заспите повтаряйки тези слова.
    Представете си много подробно как приемате обезболяващо лекарство. Въобразете си, че именно водата която пиете има разтворено такова лекарство. След известно време” лекарството” действа и болката отминава.
    Самовнушението помага на човек по- бързо да се адаптира към топлина и хлад. Съществуват факти, които потвърждават това.
    Тренинг
    Ако вие хладно, се отпуснете и започнете да се представяте как от пръстите на краката ви, коленете, бедрата и корема ви обзема приятна топлина. Постепенно увеличавайте температурата докато стане много интензивна. Когато почувствате, че ви става много топло задръжте в съзнанието си това усещане.
    Ако вие много топло, то си представете, че прохладен вятър минава и намалява вашата поплина. Задръжте това усещане и усилвайте вятъра , нека той става все по- хладен .
    Избавяне от страхове и фобии
    Чрез самовнушение можете да се избавите страхове и фобии.
    Например се страхувате от височини, то си представете, че стоите на висок връх и как вятъра духа във вашето лице. Свикнете с това усещане и после смело се спуснете . Постарайте се да си внушите, че имате крила и си представете как летите. Наслаждавайте се на представата как летите, но главното да си представяте и повтаряте: аз не се страхувам и не падам от високо.
    Премахване на безсъние
    Заемете най- благоприятна за вас поза. Отпуснете се и си представете,че ви обзема приятна дрямка. Повтаряйте си и си представяйте: аз заспивам, заспивам докато наистина заспите.
    Премахване на паника
    Ако вие често имате пристъпи на паника със саморегулация вие можете да се овладеете. Започнете да дишате дълбоко и си повтаряйте: аз съм спокоен,нищо не ме притеснява. Повтаряйте го до тогава до ката престанете да нервничете.
    Самовнушението може да ви помогне в различни ситуации, но са необходими тренировки за да се задействат заложените ресурси. Учете се да управлявате своето подсъзнание, вярвайте в своите сили и така ще се избавите от много психологически проблеми.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest