Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Опасни езотерични сувенири

Опасни езотерични сувенири

  • 22.02.15 11:49#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Опасни езотерични сувенириЗапочва сезона на почивките и хората започват да пътуват. Примамват ги екзотични страни и при посещенията в тези страни хората си купуват различни сувенири, но е възможно с това се действие да се гмурнат в непознат омагьосваш свят, за това трябва да са внимателни.
    Опасни идоли
    Заредени по волята на магове и жреци много талисмани живеят своя таен мистически живот. Имайте на предвид , че държейки в дома си магически символи на непознати за вас култури или култове е много опасно. Нерядко купувайки безобиден на вид екзотичен сувенир вие се оказвате въвлечен в живота на магическия предмет. В много случаи всеки африкански идол не е нещо друго като изображение на починал човек. Местните шамани твърдят,неговата душа броди по света и твори лоши неща, докато не намери човек , които е приличал на него. Влиза в него и се успокоява. Затова африканците ги оставят в своите домове а от дървените двойник правят изображение на своите врагове се стараят да се избавят или изпратят колкото се може по- далеч от тях. Например да се продадат на чуждестранни туристи. Има не малко свидетелства за хора, които не са устояли на изкушението и са си купили такива сувенири. При пристигането си в къщи те са ги сложили на едно място а след време сувенира се е изместил на друго. Едновременно с това се е променила и атмосферата в къщи и е станала доста тягостна. Затова бъдете внимателни каква ще купите и донесете от Африка за спомен.
    Купувайки сувенири от Тибет трябва да знаем, че те се правят от жреци на Бон- По. Предназначението на тези фигурки е ритуалното убийство на врага. Туристите купуват тези фигурки и при възникнали проблеми с тях се надяват , че ще могат лесно да изгонят духа от тях. Такъв сувенир може дълго да буйства във вашият дом докато не намери път за вкъщи.
    Никога не купувайте фигурки от метал, които са плътно затворени от всякъде и особено ако на фигурката са нанесени тайнствени знаци. Много е възможно във вътрешността на фигурките да са поставени магически предмети, благодарение на което те стават много привлекателни за купувачите. Когато се занесат в къщи те се нуждаят от постоянно внимание и ако то не им се осигури те могат да ви огорчат живота.
    Източните жреци по време на ритуал могат да зареждат не само фигурки но и безобидни предмети като чаши, ножове, шалове. Ако ви предлагат гореспоменатите изделия поблагодарете и се отдалечете бързо от сергията.
    В Индия и Непал могат да ви предложат удивително красиви сребърни кутийки, които се използват като медальони. Обезателно проверете дали кутийките са празни. Местните хора слагат в тях пепелта на починали роднини, а на вас такава кутийка с пепелта на починал човек може да ви донесе много здравни проблеми.
    Какво може да се вземе като сувенир от други страни
    Арабските магове изработват от мед или сплави забележителни талисмани, които са изготвяни в съответствие на положението на Луната, Слънцето или определено съзвездие. Ако на талисмана е изобразен знака на Телеца е възможно да ви излекува от много болести,ако е изобразен знака на Дева са вероятни печалби, ако е изобразен Лъв е възможно връщане на изгубена любов.
    Как да неутрализираме негативното въздействие на езотерични сувенири ако те вече са попаднали във вашият дом?
    Постарайте се да уравновесите количеството на добрите и злите символи. Идолите и фигурките които имат очи не трябва да се гледат един друг или да виждат своето отражение в огледало. Отнасяте се уважително с любимите изображения, но никога не плачете пред тях, може да ги раздразните и те да започнат да ви се противопоставят.
    С тази статия се надявам да имате едно на ум при закупуване на сувенири от екзотични страни!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 18.08.15 04:44#2Потребител#153600Потребител#153600НовакРегистрация: 13.01.15Град: -Отговори: -от: Опасни езотерични сувенириАбе като иска да ми донесе сувенир под формата на нож, по-добре да ми вземе един керамичен такъв от Пазарувай Лесно. Доста повече работа ще ми свърши, отколкото този сувенирен и да ми виси по цял ден на стената и само да ме ядосва.ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest