Sanovnik.bg»Форум»Поверия и Суеверия»Народни поверия, помагащи за зачеване

Народни поверия, помагащи за зачеване

  • 21.02.15 07:26#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Народни поверия, помагащи за зачеванеНа някои жени не им се отдава да забременеят въпреки че много го желаят. Дадените съвети и препоръки в тази статия се основават на народната мъдрост и на силата на мисълта.
    Талисман за зачеване- Жените които не им се отдава да заченат трябва да си купят някаква детска вещ като шапка, чорапи, и да ги сложат в своята спалня. По този начин имат шанс да осъществят своето желание.
    Растения помагащи на зачеването- Нашите предци са считали, че ако се постави в съпружеската спалня фикус или клонки от върба те ще помогнат за зачеването.
    Украшения за бъдещата майка- Смята се че подарени перли ще помогнат на жената да забременее.
    Зареждане с енергия от бременна жена- Ако не се получава забременяването, народните поверия препоръчват да се вземе някоя вещ от бременна жена, да се пие от чашата на бременна жена или да се погали корема на бременна жена.
    Да си вземат котка-Вярна крачка в това направление е взимането на бездомна котка от семейство което желае да има дете. При условие,че животното само се обвърже с тях.
    Хранене-Съществуват много примери, че за да забременее жената е необходимо да консумира определени храни. Тези храни трябва да съдържат зародиш за нов живот. Като яйца, орехи,семена,хайвер.
    Негативно мислене- Негативното мислене затормозява репродуктивните функции, но ако бременността стане натрапчива мисъл жената рискува да остане сама със своите мисли.
    Всички тези примери и суеверия имат за цел да настроят жената да си мисли позитивно дават и увереност във възможностите за зачатие, а там където има увереност има и резултат.
    Прочетена 204 пъти
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest