Sanovnik.bg»Форум»Религия»Биополе и вяра

Биополе и вяра

  • 19.02.15 12:57#1NanaNanaНовакРегистрация: 17.02.14Град: ВарнаОтговори: 80Биополе и вяра" Който има вяра в Бога, никога не си ляга гладен, а дори това да се случи,храни го сънят." ( Критска поговорка)

    Необозрими са възможностите на вярата: мобилизира духовни, душевни и физически сили, прогонва съмнението,потъпква страха, превръща невъзможното в реалност, пришива крила за полет.Побеждава могъщи врагове, достига небето, превръща живота в небе.По време на богослужение, когато произнасяме гласно или наум молитва ние християните, смирено се кръстим.Запитвали ли сме се някога какво всъщност извършваме?
    "Жестовете на християнската молитва-сключени ръце или обърнати към небето длани, коленичене, кръстен знак,за съжаление днес са загубили значението си в очите на вярващите...Носители на традиция, религиозните ритуали крият тайни за съживяване."- пише Пако Рабан
    Какво се извършва с ритуала на кръстене? Автоматизирано движение на десницата по вертикала и хоризонтала със зов за помощ към Бога? Нищо в тоя свят не е елементарно еднопосочно.
    Трите пръста докосват челото с мисълта:"В името на Отца", доближават се до пъпа- "и Сина", а после дясната и лява гръд( при източноправославните) или обратно ( при католиците) с акордните слова: " и Светия дух.Амин"
    За вярващите кръстния знак е съпроводен с приток на жизнена сила и укрепване на упованието в Бога.Кръстът се очертава с дясната ръка, според биоенергията с нея се отдава енергия.
    В средновековните книги четем:" Ако срещнете дявол, вещица, призрак, прекръстете се.Могъщата сила на кръста ще ви избави от тях."
    В мрачното си ежедневие населено с неописуеми опастности и страхове, средновековният човек е трябвало да оцелее.С помощта на кръста той е овладявал стреса при срещи с духове на мъртви или прояви на същества от други астрални светове.Активирайки биоенергията си, е подобрявал психическата си устойчивост.С молитва, мисъл, слово е търсел астрален контакт и съдействие от Божествените сили.Биополето има и отбранителна функция, усилва се с мисъл и вяра.Всеки може да постигне онова, което му позволява убеждението.Документирано е в израза на Христос:"И всичко, което и да поискате в молитва, като вярвате, ще получите."( Матей,гл.21-22)
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.02.15 04:12#2antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Биополе и вяраНезнам дали е така,но според мен за да пишеш или да говориш за духовни неща,или за невидимия свят,трябва много добре да си запознат ,поне със съществуващата литература.
    В най-голяма степен се отнася до символите и Божиите писания.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 19.02.15 07:50#3NanaNanaНовакРегистрация: 17.02.14Град: ВарнаОтговори: 80от: Биополе и вяраТемата е за ВЯРАТА, СИЛАТА НА МОЛИТВАТА и за това, че ако вярваш и се молиш от сърце молбите ти ще бъдат чути!ОтговорОтговор с цитат
  • 20.02.15 05:49#4antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Биополе и вяраОт голямо значение е да си кръстен.Това значи,че си се отрекъл от злото.Освен това Бог ти е изпратил ангел пазител,който донася молитвите пред Бог.Бог е огън пояждащ и човек не бива да кореспондира директно с Него. Кръстния знак има друго значение. Свитите пръсти означават Светата троица,а двата останали сочат към нас. Поставя се на челото за осветяване на мислите, на кърдите за сърцето и от двете страни за освещаване делата на ръцете. Постенето е за изчистване на тялото от взяка зла умисъл.Тогава човек по ясно чува Божието водителство.Затова казах,че всяко значение трябва да е на мястто си.
    Давам кратко пояснение може някой да не знае.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 27.02.15 10:01#5NanaNanaНовакРегистрация: 17.02.14Град: ВарнаОтговори: 80от: Биополе и вяраmihala-уважавам твоето мнение, но недей да го налагаш, изразяването на становище по тема е едно, а налагане на мнение съвсем друго ps: ОтговорОтговор с цитат
  • 28.03.15 10:38#6ВиракочаВиракочаНовакРегистрация: 10.02.15Град: РазградОтговори: 22от: Биополе и вяра Ако знаеш механизъма на света и механизъма на християнството ще ти се прииска да заживееш на друга планета. Само с вяра в Бога и молитви, душата се върти в омагьосън кръг без изход. Парадокса на този свят е че сме вечни, а времето ни като човеци на този свят е твърде кратко за да достигнем прозрението че трябва да намерим изхода да излезем от безкрайния кръговрат на преражданията. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest