- 12.01.15 07:47#1Обитаваната къща - Мислиш, че ни е страх да преспим в онази къща ? - вече ми лазеше по нервите.
- Александра, знам, че няма да издържиш там и 5 минути.
- Христо, предизвиквам те аз, ти, Мая, Симона, Кристиян, Мартин и Даниела да преспим в нощта на петък срещу събота в обитаваната къща. Ще докажем, че ние момичетата не сме страхливки.
-Дадено ! - отговори той нагло.
Разделихме се и тръгнахме към вкъщи. Аз се водех с Мая и Мартин.
- Христо вече е много нагъл. - въздиша Мартин.
- Просто компанията му с по- големи му се отрази зле. - добави Мая.
- Не ми харесва това, че вече стана боклук. Сигурно му се отразява от брат му. Той не е кой знае каква стока. - замислих се аз.
- Какво ще измислите за пред родителите ви ? - попита Мая.
- Ще кажа, че ще сме у Христо. Извадихме късмет с това, че поне на един от нас родителите му са в чужбина. - казах.
- И аз ще кажа същото. - казаха двамата в един глас.
- Страхувате ли се ? Аз лично не много. - попитах.
- Аз малко. Все пак сте чували историята за онзи скитник, който приспал там. Повече никой не го видял. -настръхна Мая. Тя не беше от най-смелите.
- Това е бил скитник. Може да се е бил запилял къде ли не ! - отговори Мартин.
Ето, че се разделихме.
Прибрах се в стаята си. Дори не поздравих сестра си. Сигурно родителите ми са били на работа.
- Александра ! - чу се от стълбите.
- Да ?
- Имаш ли да ми кажеш нещо ?
- Ами .... - позамислих се .
Сестра ми ме погледна с повдигната вежда.
- Здравей, како ! - ми светна лампичката изведнъж.
- Даа, това също трябваше да ми кажеш .
Какво трябваше да й казвам ?!
- Ъмм ... Нямам какво да ти кажа.
- А това по устните ти ? Александра, знаеш, че не искам да ми ползваш гримовете.
- Просто ме кефи това червило.
Мислех, че разговорът приключи и влезнах в стаята си.
Проверих фейса си. Имаше само харесвания на снимки. Тръгнах да се преобличам и изведнъж чух онзи гаден за мен звук от фейсбук когато ти пишат. Беше от Кристиян.
- ,, Хей, какво правиш ? ,,
- ,, Нищо. По пътя с Христо говорехте ли за петък вечер ?,,
- ,, Да. Каза, че няма начин да победите баса,,
- ,, Той така си мисли. Аз поне ще остана до края. А пък и кой вярва на това, че там имало духове и подобни. Сигурно са измислени от някое дете в 3клас може би. ,,
ОтговорОтговор с цитат - 13.01.15 11:58#2от: Обитаваната къщаЗабравих вече броят на такива статии.ОтговорОтговор с цитат
- 20.01.15 06:27#3от: Обитаваната къщаЩЕ ПИША ОТ ДРУГ ПРОФИЛ ЗАЩОТО ОТ ТУК НЕЩО СЕ ОБЪРКВА ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest