Sanovnik.bg»Форум»Религия»10 причини , поради които не ми харесва християнството

10 причини , поради които не ми харесва християнството

  • 22.12.14 01:06#1AsmodeusAsmodeusНовакРегистрация: 31.07.14Град: -Отговори: 4610 причини , поради които не ми харесва християнството 10 ОСНОВНИ ПРИЧИНИ ПОРАДИ КОИТО НЕ МИ ХАРЕСВА ХРИСТИЯНСТВОТО:


    1) Хората, които са набожни , обикновено са адски невежи или другият вариант - са едни подли ЛИЦЕМЕРИ. Обикновено само бабичките от селцата казват, че са набожни и спазват стриктно църковните празници и ходят редовно да палят свещи и да се молят по църквите, но истината е, че нито са чели Библията, нито я знаят,нито я разбират.Освен това , така наречените баби християнмки вървят и кълнат наляво - надясно и се занимават с обреди и с магии. Лицемерки! Често тези бабички не са чели и история, и дори и не знаят, че големи учени като Галилео Галилей са били инквизирани именно от малоумните църковни папи - а тези папи обикновено, и до ден днешен са едни тъпи педофили и изнасилвачи, облечени във власт. (Те като са си забранили нормалния секс заради вярата, те естествено започват да се извращават и да налитат на малки момиченца и на малки момченца). Всички малоумни папи тъпанари са смятали, че земята е плоска и заради това, че Галилео се е опитвал да им докаже , че планетата ни е кръгла, именно заради това са го обезглавили!
    2) Библията според някои хора е много мъдра книга, но според мен е много неясно и скучно написана, и има много по - мъдри книги от нея, и ако през целия си живот си чел само Библията, без да си чел книгите на другите религии и на други учения, ще си много далеч от достигане на висше ниво на мъдрост.
    3) Християнството и другите авраамически религии налагат само догми на науката и така спират научния прогрес.
    Принципите на авраамическите религии са неприложими за съвремието, за 21 век, когато вече много неща са изследвани - и на земята, и под водата и във въздуха. Освен това , християнството постоянно си противоречи - уж ''не изобразявай бог, не си прави кумири и не се опитвай да си го представиш'', а същевременно е пълно с икони, на които са нарисувани ''светци''- хора, които са умрели за християнската вяра.
    4) Друго - не вярват в прераждането, а смятат, че човек живее само веднъж и след смъртта си отива в рая или в ада, ако не е живял ''праведно'', а то няма такива ''светци'', които да не са прекрачвали християнските закони, така че по тази логика всички отиват да горят в ада! Аз пък вярвам в прераждането и смятам, че всеки следващ живот е нов шанс за развитие на човешката душа, и намирам това обяснение за много по- смислено, много по - логично и доста по - обнадеждаващо!
    5) Не разрешават на човек да вярва в каквато си религия иска (т.е. - сам да намира пътят към божественото) , а уж християнския бог бил милостив и всепрощаващ, и уж човек имал право на свободна воля - за каква свободна воля можем да говорим изобщо в християнството?
    6) И още една причина: ПОПОВЕТЕ ЕКЗОРСИСТИ НЕ ПОБЕЖДАВАТ ДЕМОНИТЕ, КОИТО СА ОБСЕБИЛИ ХОРАТА ЧРЕЗ ДУМИТЕ ОТ БИБЛИЯТА, А ГИ ИЗГОНВАТ ЧРЕЗ МНОГО ПО - ДРЕВНИ ИЗТОЧНИЦИ ОТ БИБЛИЯТА- ЧРЕЗ ДРЕВНИ ЗАКЛИНАНИЯ, ДО КОИТО КОЙ ЗНАЕ КАК СА СЕ ДОКОПАЛИ ПАПИТЕ В РИМ! ТАКА ЧЕ КРЪСТЪТ НИКАК НЕ Е ВСЕМОГЪЩ, НИТО ПЪК ПОЛУМЕСЕЦА, НИТО ЕВРЕЙСКАТА ЗВЕЗДА!
    7) Библията демонизира образът на Жената. Жените са винаги били обвинявани за зли вещици, били са инквизирани и мразени, унижавани и смятани за ''по - нисше същество от мъжа'', така е във всичките авраамически религии. Като не можеш да разбереш и да спечелиш една жена е много по - лесно да я обявиш за вещица и да насъскаш всички против нея, нали? Сякаш на жената единствената и роля в живота й е като на една раждаща крава, която мие пода, бърше задниците на бебетата, готви и пере на мъжа си мръсните чорапи, и не може нищо да научи и не може да работи наравно с мъжете и с приятелките си - е да, ама не е точно така!!!
    8) Библията постоянно търси ''овчар'' и ''пастир'', който да ръководи стадото си, който едва ли не да бие подчинените си като овце, за да му свършат работата, ако това е било валидно в миналото, сега - във времето, когато хората съкооперират в големи колективи без да има изявен авторитарен лидер, или има дейности, в които човек е абсолютен индивидуалист - изобщо не е важен за съвремието такъв ''пастир''. И изобщо ''тартор'' не винаги е търсен и нужен, а да не говорим, че такъв тип насилници -тирани не са много уважавани по принцип.
    9) ''Почитай родителите си!'' - Ще ги почитам, защото са ми родители, това е едно, но да си съспивам живота заради тях и да им позволявам да ми осакатяват психиката и съдбата - това е съвсем друго. Ще се грижа за тях и ще ги обичам, ако са си заслужили и, още по - важното - АКО ЧУВСТВАМ ЖЕЛАНИЕТО ДА ГО ПРАВЯ! Защото има и добри родители, а има и лоши такива, така че и това правило не е общовалидно, както и правилото за продължаване на рода. Всеки човек би трябвало сам да си решава иска ли деца или не, и щастлив ли е със или без деца, съответно. Има много успели и щастливи хора без деца и това не значи, че хора, които смятат, че животът е безсмислен без деца - те нямат правото да решават за чуждият живот!А има и хора, които не могат да имат деца и те какво - да се обесят ли? И задължително ли е и те да осиновяват, ами ако не искат?
    10) ''ако те ударят по едната буза, дай да те ударят и по другата'' - това мазохизъм ли е, или какво?
    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.12.14 07:46#2AsmodeusAsmodeusНовакРегистрация: 31.07.14Град: -Отговори: 46от: 10 причини , поради които не ми харесва християнството Благодаря ти, alicha, за подкрепата и за това, че не ме съдиш, че дръзвам да казвам нещата с истинските им имена и да изравям факти, които противоречат на общественото статукво.
    А що се отнася до Rafael - не съм чел тези книги, но не смятам и да ги чета, за да не ми размътят мозъка - чел съм някои неща от Дънов и са ми се сторили доста големи измишльотини. Единствено рецептите му за лечение на някои болежки чрез народна медицина са му верни, но има такива и от баба Ванга , и от Петър Димков.
    А що се отнася до контактите на баба Ванга до мъртвите - не мисля, че това е задължително да е демонично, все пак и аз , и ти ще умрем някой ден, нали?
    (Май и ти не правиш разлика между ''демони'' и ''призраци'')
    И ако имаме недовършена работа на земята няма да можем да минем оттам и ще си бродим тука.
    Тогава какво пречи, ако имаме контакт с такава като нея, да й подсказваме някои неща, които знаем?
    Rafael, това, че се плашиш от нещо, защото не го разбираш и защото са те учили да се пазиш от него и да не го изследваш, това не означава, че трябва да отречеш всичко, свързано с него и да си караш като ''кон с капаци'', който повтаря едно и също като развален грамофон, без за миг да се усъмни в нищо и без да си зададе най - елементарни въпроси.
    Напротив, аз винаги търся въпросите и предизвикателствата и, както вече каза alicha, предпочитам да мисля ''извън рамките''.
    Защото ако мислиш само така , както другите мислят и ако четеш само това , което другите четат, така няма да стигнеш никога до никакъв прогрес.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.12.14 08:34#3StorybrookeStorybrookeНовакРегистрация: 28.12.14Град: -Отговори: 4от: 10 причини , поради които не ми харесва християнството Съгласен съм с всичко дотук, особено с това, че Петър Дънов е един сектант и самозванец! ОтговорОтговор с цитат
  • 08.01.15 02:08#4StorybrookeStorybrookeНовакРегистрация: 28.12.14Град: -Отговори: 4от: 10 причини , поради които не ми харесва християнството Мога да добавя и още:

    Библията е книга, която е пълна с безсмислици, бисери и абсурдни нелепици:

    Евангелие от Матфей-
    1:2 Авраам родил Исаака; Исаак родил Иакова; Иаков родил Иуду и братьев его;

    Много интересно - според Библията ту жените са наказани от Бог (Яхве, Отец...?!?) да раждат в адски мъки, ту мъжете раждат...?!?...

    И още една безсмислица, която може да чуете при попските песнопения:

    " и родил се от девица непорочно младенец с мъдрост като на старец" -
    Това много напомня на героя от филма "Странният случай на Бенджамин Бътън".

    С една дума - Библията е една книжка с приказки. При това Некадърно измислени приказки.

    Ето, сами виждате - не е необходимо да имате много акъл, а просто да отделите половин час да прочетете нелепиците, за да се убедите, че е точно така.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.05.15 03:58#5Ground ZeroGround ZeroНовакРегистрация: 18.03.14Град: -Отговори: 11от: 10 причини , поради които не ми харесва християнството mihala :А знаеш ли една заповед-Не изпитвай Господа твоя Бог. Какво ще отговориш на това, защото то е едно от условията на християнина.Ако си архангел би следвало да знаеш. Искам да ти кажа,че когато пишеш по тема засягай темата, а не доказвай с мисли от други теми т.е. едно е християнство, а друго е религия,едно е вяра, а друго е неразбиране що е вяра и т.н. Пожелавам ти да прочетеш от библията Притчи Соломонови 10гл и ми е интересно какво ще кажеш за това. :blush:

    Браво! Кратко и ясно истината в очите! Па нека кучетата си лаят... - това им е работата
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest