Sanovnik.bg»Форум»Мистика и Езотерика»Амулети и талисмани за щастлив живот

Амулети и талисмани за щастлив живот

 • 19.12.14 01:05#1Ели ГраменоваЕли ГраменоваНовакРегистрация: 00.00.00Град: СофияОтговори: 89Амулети и талисмани за щастлив животМагически лампи, говорещи рибки, вълшебни огледала – те не живеят само в приказките, които сме слушали като малки. Мнозина вярват, че можем да ги срещнем и днес като талисмани или амулети, които помагат

  Талисмани и амулети за щастлив живот
  на своите собственици да сбъднат желанията си.

  Какво представляват талисманите и амулетите?
  Обикновено това са предмети, заредени с положителна енергия, с помощта на която ви помагат да изпълните най-съкровените си желания. За финансов успех, професионално израстване, семейно щастие, защита от проблеми или просто за да се чувствате добре – това е само една малка част от списъка с вълшебства на талисманите и амулетите. В зависимост от предназначението си те приемат различна форма – може да са както фигури на човек, животно, растение, така и монети, свещени надписи или символи на древни религии. Макар много хора да не откриват разликата между талисман и амулет, тя съществува:

  Талисмани и амулети за щастлив живот Талисманът се прави лично за своя собственик, като съгласува енергията си с неговата. Спорно е дали предметът трябва да е изложен на показ, за да упражнява влиянието си. Някои го носят като бижу(елемент от гривна, гердан или пръстен), а други го пришиват към дрехата или го крият в портмонето. Препоръчително е да е направен от естествени материали. Най-важното условие за правилното функциониране на талисмана е вярата, защото той изпълнява това, което е обсебило мислите ни, което искаме да ни се случи или да ни подмине.
  Внимание! Талисманът няма да ви сътрудничи, ако желанието ви е да навредите на някого.

  Амулетът насочва съхранената в него позитивна енергия към собственика си. Често това са предмети, наситени с определена символика, които подреждаме в дома си като олицетворение на стремежите и желанията ни.

  В офиса
  За да постигнат по-бързо успехи и реализация в професионален план, някои декорират бюрото си с различни амулети.


  Талисмани и амулети за щастлив живот


  Костенурка – осигурява на притежателя си подкрепата и сътрудничеството на подходящите хора и едновременно с това го предпазва от завистници;

  Слон – според поверията, ако се потърка по хобота, ще ви помогне да вземете решение по труден въпрос;

  Свиня – символ на богатството, печалбата и плодородието, затова е един от най-срещаните пазители на нашите спестявания;

  Риба – древен християнски символ, за когото днес се смята, че носи успехи на собственика си.
  У дома
  Талисмани и амулети за щастлив животОще от древността домът е мястото, около което човек изгражда живота си, затова той прави максималното, за да го съхрани сигурен и спокоен. Едно от неговите оръжия са талисманите и амулетите, които не само че красят жилището, но и го пазят.

  Вази, саксии и други керамични съдове сплотяват семейството и държат къщата пълна. Желателно е да не ги оставяте празни.

  Живи растения – зеленият им цвят излъчва положителна енергия. Най-разпространени са бамбукът, дървото на щастието и дървото на парите.

  Фигура на слонче ще запази обичта на близките и гарантира за тяхната вярност.

  Дракон – древен символ на дълголетието, който предпазва дома от врагове и зли сили.

  Според фън шуй подходящи амулети за жилището са още огледалото и камбанките.

  Египтяните вярват, че ако декорирате дома си с изображения или фигури на котки, те ще съхранят семейния уют.
  За любовно щастие

  Талисмани и амулети за щастлив живот
  Задължително условие е тези талисмани/амулети да са по двойки – например фигура на двойка птици. Патиците се олицетворение на съпружеската вярност и щастливия брак, лебедите – на неувяхващата любов, а гълъбите са смятани за пратеници на Венера – римската богиня на любовта.

  Други предназначения
  Талисмани и амулети за щастлив живот

  За финансово благополучие се препоръчва фигура на Буда - върховен бог на богатството и щастието. Когато го потъркате по корема, той ще ви донесе пари и професионални успехи.

  Срещу завист и черни магии носете Окото на Медуза(познато още като Окото на Пророка) – син камък, наподобяващ човешко око. Той има способността да отразява лошия поглед и да го връща към първоизточника му.

  Най-познатият талисман на щастието е четирилистната детелина. Тъй като се среща рядко, тя е изключително ценна за своя притежател. Листата й символизират вярата, надеждата, любовта и щастието.

  Ако някой ви подари талисман или амулет, трябва да го откупите символично – така официално ставате негов собственик. И не забравяйте - когато откриете вашия талисман, пожелайте си нещо!

  ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest