Sanovnik.bg»Форум»Съновник»Реализъм в съня

Реализъм в съня

  • 23.11.14 07:57#1IvanakiIvanakiНовакРегистрация: 23.11.14Град: -Отговори: 1Реализъм в съняПо принцип сънувам всевъзможни неща-сънувам че разказвам какво съм сънувал, на сън си спомням неща от реалността, на сън усещам че сънувам, и още една камара странни преплитащи се ситуации.

    Обаче за пръв път се сблъсквам със подобен сън.
    Сънувам че:
    Вечерно време около 23 часа, аз съм в стаята си , лампата е угасена,но аквариумната лампа свети. Аз по някаква причина съм отворил прозореца и гледам навън. След малко вече затварям прозореца и се обръщам и виждам в стаята зад мен някаква сянка на висок и слаб мъж.
    Виждам го едва едва, и не защото в стаята е тъмно (макар че аквариума осветява достатъчно), а защото едва гледам. Имам усещането че гледам с много усилия и всичко което виждам е някак си мъгливо.
    Стреснах се.
    След малко вече сянката я нямаше, но аз започнах да се чудя дали това се случва наистина.
    Лека полека ме обзе съмнение че всъщност това не е реално, а всъщност сънувам.
    Веднага си казах: добре, ще скоча през прозореца и ако полетя, значи е сън.
    Обаче веднага ме обзе съмнение : ами ако не е сън - ще се пребия.
    И започнах да мисля как да разбера че сънувам, защото всичко ми се струваше реално и не можех да определя сънувам или не.
    Реших да погледна в аквариума . Видях плуващи риби и много дребни рибки покрай тях. Стори ми се напълно реално. (в действителност, в този аквариум няма въобще никакви малки рибки, но явно достъпът до паметта ми по време на съня ми е попречил да съпоставя това което виждам с това което помня за реалната ситуация)
    Продължих да мисля как да тествам дали сънувам и реших нещо.
    Скочих и свих краката си . Размахах ръце и пожелах да не докосна пода. Така и стана - махах с ръце и висях на една педя от земята.
    В този момент си мислех : ето на - всичко е сън. Няма как да летя така в реалността.
    И тогава вече се почувствах удовлетворен, започхах да бягам из цялата стая и си повтарях "сънувам , сънувам"

    ОтговорОтговор с цитат
  • 28.11.14 01:30#2Потребител#95367Потребител#95367НовакРегистрация: 21.05.13Град: -Отговори: 3от: Реализъм в съняЗдрасти! Това ми прилича на осъзнато сънуване, една от първите стъпки по пътя към излизане от тялото. Някои хора с години се мъчат да го достигнат. Гугни осъзнато сънуване и чети. Може би те очакват приключения. [b]ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.15 11:13#3IvanakiIvanakiНовакРегистрация: 23.11.14Град: -Отговори: 1от: Реализъм в съняОсъзнато сънуване и излизане извън тялото са ми познати теми от 20 години
    Усещане за сънуване и насочване на съня в определена посока ми се случват неведнъж. Доста често се случва да осъзная че сънувам и да се възползвам от това , насочвайки действията си :летя и прочие интересни неща.
    Обаче да сънувам и да си мисля че е реално ,досега не ми се е случвало.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest