7 – Банши

  • 26.10.14 01:22#1ДианаДианаНовакРегистрация: 05.07.12Град: -Отговори: 467 – Банши7 – Банши
    - Здравей. – Отвърна Лизи, усмихвайки се дяволито. – Виждам че се вече се оправяш в градът. Впечатляващо е как не си се изгубила по уличите, като лабиринт са!
    - А ти с твоето чувство за ориентация и в собствената си къща се губиш.
    Кай не искаше да бъде изключван от разговорът, макар че начинът му на намесване накара Лизи да го удари на чест.
    - Така ли, губя се в собствената си къща. Поне не съм като теб да имам фобия от малки деца, а щом чувството ми за ориентация не ти харесва си свободен да се изнесеш и да си намериш друго жилище, но чакай – ТИ НЕ МОЖЕШ!
    - Не може?
    - Не мога ли?! Ти така ще кажеш, 18 416 отиваме при ...
    - Кай, Кай – Гласът призоваваше жално и напомняше за носталгична песен. – Кай, къде си?
    Чуваха се хлипания и колкото повече се доближаваше толкова повече звучеше като тъжни стонове, напомнящи на загубената душа че е обречена. И ето от сенките излезе момиче, не по – възрастно от Лъв. Сребърната и коса се покриваше голяма част от тялото и, а сивкавата и рокля изглеждаше груба и неудобна.
    - Бара, какво е станало?
    Търсеният се взираше в търсещата, кръстосал мускулестите си ръце и чакаше за отговор.
    - О, Кай. Смирна те вика спешно. – Последното което каза почти не се разбра, заради засилилите и хлипания.
    - Защо?
    - Не зная.
    И отново зарида, но този път силно и гласно, дори пищеше. Нимю я гледаше с любопитство, погледът на Лизи се взираше към прозореца и се стараеше да не се срещне с този на Бара или Кай, който си пое дълбоко въздух и без да каже нищо излезе.
    А среброкосото момиче не спираше да плаче, докато не извика от болка. В този момент Нимю инстинктивно скочи да и помогне, но Лизи се намеси.
    - Недей, това е нормално за нея.
    - Тя се превива от болка. Как ще е нормално?!
    На 18 416 и причерня, Бара се скова за миг, но после се отпусна. Беше свършило.
    - Видя ли, сега е добре. Винаги е така.
    - И преди ли се е случвало?
    - Да, и ще се случва още много пъти. – Бара се бе изправила, макар и да изглеждаше замаяна. Кехлибарените и очи бяха сухи, сякаш не бе плакала.
    - Защо?
    - Аз съм банши, а това е нормално за нас.
    - Банши ли?
    - Да. Това са души на хора силно привързани към семейството си. След смъртта си те стават нещо като пазители на родът. Риданията и писъците им се чуват в човешкият свят, но за умиращият те са като песен. – Лизи обясни с досада, дори наподоби Кай. Но в гласът и се усещаше болка, погледът и бе забит в подът.
    - Значи така. – На Нимю и падна камък на сърцето. Ами ако и тя е трябвало да бъде банши.
    - Те дори не знаят за мен, или не искат да повярват. Но въпреки всичко трябва да го правя. Смирна ме помоли да извикам Кай, но по пътя усетих и почнах.
    - Това значи ли че и ти си спомняш животът си като смъртна?
    - Не, не точно. Само някои неща. Къщата в която съм живяла, какъв домашен любимец съм имала, гласът на майка ми, въпреки че не помня как е изглеждала.
    - И това е нещо.
    - Не. – Намеси се Лиза. Тонът и беше гневен, а късата и коса придаде на лицето и суровост. – Аз си спомням целият си живот и не минава и ден в който да не искам да забравя!
    След това излезе от стаята, и затръшна вратата на стаята си.
    - Лизи не ме харесва особено. – Баншито се опитваше да се усмихне докато го казваше, но не успя. Получи се само една гротесна изкривена линия. – Така е от самото начало.
    - От началото?
    - Да, и двете сме умрели в един ден. С минути разлика. Още от мигът в който се видяхме. Първоначално се опита да се държи дружелюбна, но видя че не се получава и се отказа. И така вече 7 века.
    - Дълго време да мразиш някого.
    - Тя не ме мрази. Просто съм и антипатична.
    - Не виждам голяма разлика. Ами отношенията ти с Кай?
    - Ние се разбираме, дори си правим услуги. Добър жътвар е, но е много затворен откъм страна на емоциите си. Още си спомням когато дойде. Целият бе окървавен, но погледът му беше железен. Само за няколко месеца приключи обучението си,
    - Но той не си спомня нищо за животът си като човек, и все пак е жътвар. Не ти ли се струва странно?
    - Малко е озадачаващо, но все пак се доказа и всички го уважават. Но горкият го е страх от Лизи. Колкото и да се опитва да го скрие, не му се получава.
    - От това което видях не му личеше.
    - Тя му беше ментор и партньор първата година и половина, но после я разпределиха в педиатрията. Имаха такива забавни спорове, а тя така го плашеше. Беше приятно да ги гледаш, но...
    - Ей, Нимю. – Ясният глас на Кай огласи цялата къща. – Къде си?
    - Горе съм. Станало ли е нещо?
    - Да, и то важно. – Тежките му стъпки караха стъпалата да скърцат, а когато се качи горе, просто каза. – Оливия ще постави второто изпитание.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 26.10.14 05:22#2********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: 7 – Банши - ... и по културно на опашката за мнения, моля! Вие там не се пререждайте и не люпете семки!ОтговорОтговор с цитат
  • 27.10.14 08:43#3viktoriqviktoriqНовакРегистрация: 25.08.14Град: СофияОтговори: 48от: 7 – Баншихаресва ми много особено искам да разбера какво ще стане с Кай чакам продължение :y: ОтговорОтговор с цитат
  • 27.10.14 06:05#4ДианаДианаНовакРегистрация: 05.07.12Град: -Отговори: 46от: 7 – БаншиПочнах да го пиша, но с тези спирания на тока не знам кога ще го публикувамОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest