Из Архива

  • 09.09.14 02:20#1antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470Из АрхиваГледни точки, които разрошват глобализацията, в тяхната неистинност

    Погледната отстрани, икономиката на света се развива в своята поредност и последователност, като начало от новоразвиващи се кризи. Отразена в множествено число тази посочена за криза изменяемост не е такава, каквато някои се стремят да я представят.Тя е криза на умственото развитие, с което се замаскирва виждането на недовиждащи същината на развиващия се глобален строй. Строй на задържане и вманиачаване в своето собствено развитие и цялостно обсебване на ,едва ли не,в своите собствени истини. Недостатъчното разглеждане на проблемите от известни, натрапени като достоверни истини, доведе до насилствено задържане на проблеми в икономиката.Желанието на личности ,без необходимия потенциал, да бъдат водещи,в заблудата си продължават да вървят и да тласкат страните по надолнището на развитие. Вярата в собствените недоспособности, въвежда скрупули и оценки до ниво, което е твърде ниско от изискуемото. Този начин на разсъждение и факти, че са незаменими, обвързва цялостния организъм на развитие в застоялите рамки на остарелия прагматизъм- прагматизъм на собственото аз. Алегоричните излияния засенчват ясно чуващите се гласове за правилния път на развитие. Път на реално виждане и чуване на проблеми и човешки съдби, и съществувания.Не бихме си затворили очите за факта, че след водените за собствени облаги, войни, ще се премине към масовизация на нанасяните ответни удари от терористични организации, подготвяни едновременно с ядрените атаки. Унищожение и кръв, разруха и разорение, плач и скръб, фантазии и истинност, която ще раздере завесата на плачещите.Сълзите ще отворят очите на виждащите, а невиждащите ще ослепеят завинаги.Такава ли искат да бъде тяхната кончина, тяхния край.-Злокобен, неизброим промеждутък от незнание и самочувствие, което ще доведе човечеството да финала на неговото развитие.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.14 03:49#2********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Из АрхиваПри хората, Михала, същественото е секса. Там е потенцията, там е всичко. Ние се управляваме от внушения на същи такива майстори. Много ни зависи как те са умни и интелигентни, как са фермери от село... Борба за шефското място, силова борба за надмощие. Толкова е просто и губещо. Колкото повече хора погубиш, толкова по надарен е съпругът ти, което пък е тъпо, но голямо и управленско.
    Нещата се основават на печалби и загуби, като тук е сложено всичко, което съществува(дори духа на Лечитела лекува с набавяне от подобни на болното място - ако то е главата, то духа ще нареже достатъчно и ще ги положи върху твоята болка, та да има количество от тоя материал):

    ено нещо се губи и го печели друг,
    ени хоря губят, а печелят други,
    един дава, а друг взима,
    простото губи, а сложното печели.
    Когато ти кажеш прости татка, то явно го губиш.

    Гениалните неща са прости, гледам си се ориентирала към тях.

    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.14 04:10#3********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Из АрхиваПросто - загуба.

    Нека погледнем по друг начин същото нещо - да сложим думата измежду разлагане, опростяване, разграждане, елементизиране. Това в природата го правят гъбите, микроорганизмите, бактериите. При тази дейност се вижда как материята се губи.


    Сложно - печалба.

    Да земем един психопат(за да е ярко разбирането за некои работи що са така) с пари, който влага в строителство и гради, той си прави къща, прави завод, офиси... Той изразява качеството печалба, защото той организира простата материя в сложна и подредена - сградите. Усложнено състояние - печалба.



    ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.14 09:08#4antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Из АрхиваЩе ми покажеш ли простото и сложното като ги разгледаш от гледна точка на физика и от гледна точка на химия.Първо едното, а после другото.Как ще изглежда простото и сложното във физиката и как ще изглеждат като химични елементи. Кое къде ще се намира? :blush: ОтговорОтговор с цитат
  • 09.09.14 11:07#5********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Из АрхиваБиологията, Мише, биологията... тя е най-близо по организация до нас. Химията е при неща, които не са основно живи същества. Казват се неорганични. Те са доста масово срещани като различни вещества.
    А га идеш в гората с приятелката и хормоните бушуват, то растенията и другите същества казват, че хората стават за секс. Природа. Растенията харесват човешките секрети. За това те се радват, когато им ги даваме обилно.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.09.14 01:54#6antoaneta ardashesantoaneta ardashesНовакРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Из Архива Пълно разминаване във възприятията и изграждане на хипотези на различни основи.
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest