- 08.09.14 02:33#1СойкаСОЙКА
Вън птиците пеят...
Прощални камбани
поемат житейския звън,-
Земята трепти
от живот неразбрани -
и чувства
невзрачни плетат.
Сиренно предчувствие...
Плаче съдбата
за дните нерадостни
днес.
И скрива се някъде
слънце в позлата,
и плаче щастливият лес...
Тъга е налегнала
чувства отвечни-
за радост,веселие,смях...
Усмихната сойка
припряно прелитва
да търси по-хубав
бивак-
за своята песен,
за своята радост,
за своя живот...
5.4.2014 г.ОтговорОтговор с цитат - 08.09.14 03:41#2от: СойкаДокато го четях си го представях,беше страхотно.
Това ме подсеща за Сойка Присмехулка от игрите на глада заради името на заглавието.
Харесва ми,от мен :y: чудесно е.ОтговорОтговор с цитат - 08.09.14 03:44#3от: СойкаБлагодаря ти.Обичам си тази рожбица. ОтговорОтговор с цитат
- 09.09.14 02:31#4от: СойкаМихала, отвратителна си - как може да наречеш рожбица нещо, което не е излязло от утробата ти? Или съм в някаква грешка и имаш доказателства, че това наистина е така? Има различни неща на този свят, защо трябва да ги освинваме по този собственически и егоистичен начин? Не можеш ли да се въздържаш?!
Обилната човешка плът е отвратителна, тя е бреме не само за собственика й, но е и израз на неговите действия във всяка негова работа - да трупа излишни неща в разни депа. И е толкова естествено и оптимизирано... Хората когато остаряват се затрупват със всякакви предмети и какво ли не. Такъв човек на висок пост ще затрупа всички свои подчинени.
Но да оставим ергономията в човешките дела на някой по-развит народ. То остава и това да има значение на нашето сметище.ОтговорОтговор с цитат - 09.09.14 02:48#5от: СойкаЗаповядай, Михала!
Свиня и лъвица
- Дванадесет прасци родих -
стопана си обогатих!...
(Тъй бъбрела една свиня,
от много плодовитост изумяла...)
Благословени са онез поля,
онез гори,
където желъди съм яла
и динени кори!...
Дванадесет прасци -
и хубавички кат орли;
да имаха криле,
изпълнили би светлото небе...
Но само Бог е съвършен!
Все пак блазе, блазе на мен!
Туй село ако изгори
в един прекрасен ден,
мор ако го опустоши -
от мен само би могло да се насели,
единствено чрез мен!
Елате се чудете,
елате се дивете!
Свинчета - като херувими!
Ето ги - сучат!
Шопари - като серафими!
Ей ги - да квичат учат!
Да ти е мило, да ти е драго
да ги погледнеш само!...
И тоз рой, и таз чета,
и тоз сонм, и таз войска,
и туй прекрасно стадо -
е плод на моята утробица!...
- Пък аз,
отвърнала тогаз
могъщата лъвица -
едничка рожба аз родих, но Лъв се тя нарича!ОтговорОтговор с цитат - 09.09.14 11:32#6от: СойкаВъзмущението ти е показателно,че ти е харесало.Благодаря ти. ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest