Sanovnik.bg»Форум»Изповеди»Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен враг

Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен враг

  • 07.08.14 12:39#1Tanya IvanovaTanya IvanovaНовакРегистрация: 04.03.11Град: ВарнаОтговори: 18Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагМило ми човечество, добри хора,

    обръщам се към Вас не според държавите, които считате за своя родина, защото принадлежността към определена държава не е част от основната Ви характеристика. Обръщам се към Вас не според религиите, към които принадлежите, защото и религията не е част от основните ни характеристики. Основна част от нашата характеристика е това, че принадлежим към вида човек, който предполагаемо е възникнал на планетата Земя. „Добри хора“ прибавих, защото се обръщам само към добрата част от Вас, на която сегашната ситуация на нашата планета не им харесва. Тези, които не тъпчат портфейлите и банковите си сметки със нашия труд, страх и кръв, а ако реално пресметнем това е 99% от населението на Земята.

    Не вярвайте на това, което политиците, религиозните водачи чрез купените си и подчинени медии ни казват. Ние не се делим на християни, мюсулмани, евреи, индуисти, будисти, шинтуисти, извинявам се на изповядващите религиите, които не съм споменала, чисто и просто не съм чувала за тях, ние се делим на добри и лоши хора. И ние сме 99% от човешката част на планетата Земя. Така че този 1% от хората, които трупат пари и власт за сметка на нашето страдание, може въобще да не чете текста, може и да го прочете от научен интерес, или със стратегическа цел, за да опознае врага. Защото да, мили хора, този 1% от човечеството, е нашият най-страшен враг.

    Не го знаехте нали, мили хора? Никой от тях не иска да го знаете. Това е тяхното оръжие в продължение на хилядолетната история на човечеството. Тяхната стратегия се основава на една заблуда, която те хиляди години са пропагандирали сред нас: че сме различни. Научно е доказано, че дори и хората от различни раси се различават само с около 1% от генетичната си информация, хората от различните раси могат да се чифтосват и да получават фертилно поколение помежду си, т.е колкото и различно да изглеждаме, според всички теории на биологията, ние принадлежим към един и същи вид: Хомо сапиенс. Теорите кога и как различните раси са произлезли нямат никакво отношение към въпроса. Има ли висши и нисши раси? Всички проучвания доказват, че 95% от развитието на даден индивид в интелектуално и социално отношение зависи от средата. А какво остава за биологичните различия между два съседни народа, пък били те и от различни религии, оставям на Вас сами да прецените.

    За този агресивен подвид, който съставлява по-малко от 1% от населението, също е доказано, че принадлежи към вида Хомо сапиенс. Т.е. той също се ражда по идентичен начин, израства с идентична скорост, боледува от идентични болести, получава идентична с други човеци(може и от добрия подвид)кръв, влияе се идентично от идентично лечение(естествено поради финансови причини има достъп до по-скъпо лечение) и умира по идентични причини и начин с останалите хора. Какво го различава? Спомняте ли си онези 95%, от които зависи нашето интелектуално и социално поведение? Да, точно така - средата.

    Друг важен въпрос е: какво определя социалната тежест и сила на един индивид?

    До голяма степен това са финасовите му възможности и социалните контакти, които има. И така от едната страна е 99% от човечеството, която също притежава известни финансови средства и социално контактува предимно със т.нар. си близки по народност и религиозни убеждения. А от друга страна е 1% агресивен подвид с огромни финансови възможности и ограничени в подвида социални контакти. Не, че този подвид не контактува и с останалите хора, но това не е пряко, той прилага медиите за социалните си контакти с останалите хора, той не показва истинското си лице, при него контактът се ограничава до вида началник-подчинен дори и в личните му и сексуални отношения.


    А, сега навлизаме в областта на психологичната спекулация.

    Какво ще стане ако тези 99% от човечеството разширят социалните си контакти извън националната и религиозната си група и някак си разберат, а това при социален контакт е напълно възможно, дори неизбежно, че не се различават помежду си?

    Какво ще стане ако евреинът почувства болката на палестинеца, когато губи децата и близките си при бомбардировките, ако палестинецът разбере болката на евреина, когато взривява близките му в автобуса, ако мюсулманинът спре геноцида над християните в Сирия и Ирак, ако християнинът спре да се намесват в политиката на ислямските страни, ако украинецът откаже да избива руски жени и деца, ако руснакът освобождава пленените украински войници? Кой тогава ще е по-силен?


    Какъв е изходът?

    Спрете да се избивате!

    Протестирайте срещу всяко военно действие!

    По новините често ни показват как мюсулманите по света протестират срещу нападенията в Газа и как евреите протестират срещу нападенията на Хамас. Дали това действа? Забравете! Как ще подейства, когато християните и евреите виждат хора от техните религиозни групи да биват избивани от мюсулманите в Сирия, Ирак и Израел? Как да подейства на мюсулманските водачи като те ежедневно виждат своите, избивани от евреи и християни?


    Кога и как би подействало?


    А сега си представете: мюсулманите протестират срещу избиването на християни в Сирия и Ирак. Християните и евреите протестират срещу избиването на мюсулмани в Газа. Украинците протестират срещу избиването на руснаци, а руснаците срещу разцепването на Украйна. Дали ще подейства? Нищо не губим ако опитаме.

    А можем да спечелим много.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 07.08.14 04:51#2IvanIvanНовакРегистрация: 31.01.13Град: Гоце ДелчевОтговори: 18от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагhttp://www.google.bg/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=3&cad=rja&uact=8&ved=0CDEQFjAC&url=http%3A%2F%2Fbg-bg.facebook.com%2Fpages%2F%25D0%2590%25D0%25BD%25D1%2582%25D0%25B8-%25D0%2591%25D1%258A%25D0%25BB%25D0%25B3%25D0%25B0%25D1%2580%25D0%25B8%25D1%258F%2F1450392181885152&ei=aITjU6eIHMv4yQPeiYHIBw&usg=AFQjCNESsbsyjkeSrTJVhYpRBFMz3bQo0g&sig2=hrMoYeD9mudp5gvcDDGWfQ&bvm=bv.72676100,d.bGQОтговорОтговор с цитат
  • 08.08.14 12:29#3AsparuxAsparuxНовакРегистрация: 08.04.14Град: БургасОтговори: 74от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагВече, го знам. Много ми хареса.ОтговорОтговор с цитат
  • 08.08.14 07:36#4Tanya IvanovaTanya IvanovaНовакРегистрация: 04.03.11Град: ВарнаОтговори: 18от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагЗначи си много интелигентен млад човек и това е факт, не комплимент. Защото и това иска години наред събиране на знания, обмислянето им и вземане на решение. ОтговорОтговор с цитат
  • 09.08.14 08:47#5stempzstempzНовакРегистрация: 27.11.13Град: ВарнаОтговори: 9от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагНе знам как си подреждаш информацията и как правиш психоанализ на геополитическа тема,навлизаш в теология и накрая излизаш през биология и социология!както и да е ,за едно си права и мога да те подкрепя-че не трябва да се избиваме.хората не се делят на добри и лоши-те са и добри и лоши,носят двете енергии в себе си едновременно и двете енергии са свързани така както слънцето и луната.говориш за глобализация,а точно този процент иска тази глобализация и знаеш ли защо ,точно за да мутират гените,да се контролират хората,да се следят хората.за произхода на човека няма да ти приказвам,нито че не случайно са 5 раси и всяка от тях носи определена качества и енергия,ще ти дам един пример-ти пиеш кафе сигурно,обичаш кафе и всяка сутрин го пиеш,идва млякото и добавяш в кафето,кажи ми оригиналния вкус на кафето,запазва ли се,прибави и захар или карамел-ще усетиш ли истинските му качества и вкус след разреждането?едва ли!знаеш ли че религия значи съюз,това е обединявало хората,защото имат нужда да вярват.това което този 1% а няма и един даже е да контролира мислите на хората,защото мисълта е ключът към гнозиса,мисълта е светлина,съгласен съм че нещата трябва да се променят,като се обединят,и наи-вече да разберат и да поискат да бъдат свободни и те да контролират ума си и душата,а не този 1%.ОтговорОтговор с цитат
  • 10.08.14 09:52#6Tanya IvanovaTanya IvanovaНовакРегистрация: 04.03.11Град: ВарнаОтговори: 18от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагНе си прав, че говоря за глобализация, напротив аз смятам, че всяка нация и религиозна група трябва да бъде оставена на мира да изповядва каквото си ще. Това, което проповядвам е толерантност и разбиране на различния от теб, защото той реално като човешко същество има същите чувства като теб. Разбирам, че това, което казвам, звучи като утопия особено на днешния ни етап на развитие, но ако достатъчно хора го разберат и свалят изкуствената си психологична защита, която също е илюзия, ще настъпи ново съзнание и вследствие на това нова епоха, в която насилието ще бъде ограничено до минимум.
    Между другото ще хвърля една бомба в религиозното ти самосъзнание: Реалната причина повечето християни да си мислят мюсулманите за идиоти е, че повечето християни никога не са чели Библията. Искаш пример? В Библията спомняш ли си една история, в която баща поставя собствения си син на олтара с намерението да го убие и това се хвали като висша степен на религиозна посветеност и любов към Бога. Спомняш ли си една историйка, когато една царица отказва да отиде на партито на мъжа си, защото е прекалено "горда", за да забавлява пияната компания на мъжа си царя и той се развежда с нея и това според Библията се счита за напълно правилно, щото там се проповядва пълно подчинение на мъжа, хилядите случаи на многоженство и т.н.
    Реалната причина мюсулманите да считат християните за безверници е, че те никога не са чели Библията, или дори друга художествена литература, дори Коранът им бива преподаван и тълкуван и те възприемат религиозните убеждения на някой от проповедниците си, който може и да е мюсулманския Хитлер, или Сталин.
    ОтговорОтговор с цитат
  • 10.08.14 12:14#7stempzstempzНовакРегистрация: 27.11.13Град: ВарнаОтговори: 9от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагвсъщност и двете книги са препис от различни истории,на различни пророци-една е преписана и допълнена от вавилонски и шумерски текстове и легенди,другата взела част от юдеизма,течението за дървото на живота.проблема на религиите са техните течения-от една страна католицизма,които няма нищо общо с ранното християннство,от друга салафизма които няма нищо общо с посланието на мухамад.проблема не е в информацията,тя си стои,проблема е как ти представят тази информация и под каква форма ти я проповядват ,четат,лецитират.първата форма за управление на човек е страхът,а основните религии използват този страх за да манипулират хората,ето там е невидимата нишка,направи така за да отидеш в рая,убии някого или заколи животно за да омилостивиш разярения си БОГ,моли се 20 пъти,за да те чуе и прочие глупости които мога да изреждам половин ден.ще доиде време,когато хората ще разберат,че всичко е едно на този свят и всички сме свързани и играем една и съща игра,деистват едни и същи прости закони и че трябва да спазваме тези закони за да управляваме материята в наша полза.единствената война която човек трява да води е със самия себе си и със своите мисли и чувства,затова ти казах че съм съгласен че не трябва да се избиваме един друг-като животни носени от първични инстинкти.това твоето не е утопия,то предстои да се случи,стига определен брои хора да го помислят и да го повярват,тогава то ще се роди и под материална форма и накрая една мисъл на крестос която ми е любима- ''И много лъжепророци ще се появят и ще заблудят мнозина''ОтговорОтговор с цитат
  • 25.08.14 12:12#8********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагНе знам точно какво си мислите че е 1% от хората, но това са медицински изследвания - 1% нямат такива и такива микроби, 1% се хранят еди как си, 1% са сувороядци, 1% са... Не мисла, че точно количеството на парите са определящи това. Как може да има такава масова заблуда?!!! Това е чисто невежество.ОтговорОтговор с цитат
  • 06.09.14 04:44#9********НовакРегистрация: 19.08.14Град: ПлевенОтговори: 361от: Този 1 процент от човечеството е нашият най-страшен врагМила Стрептукокус, освен че ми липсва твоето участие тук, аз непрекъснато събирам и съпоставям информация за най-различни неща, и според това мога да прибавя деветдесетте процента от човешкия геном, които западни лекари са хвърлили на боклука с определението "генетичен боклук". Това не е 99%, но е доста близо. Ако преобразуваме това в броя на хората, то пак получаваме ени 90% обидени, които като в реклама на белина показват юмруци от канала. Но и какво правят те за да изправят своето състояние? Мъчат ли се или си седят на задниците и маат консерви?
    Аз вярвам, че дори да е невъзможно това, към което биха могли да се стремят т.е. да не са генетичен боклук, би трябвало да се опитват свирепо да го променят, но без да вредят на другите. Последното явно се оказва причината тези неща да не са открити за всеки. Или поредното "пази боже сляпо да прогледне".
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest