Sanovnik.bg»Форум»Лично Творчество»Мисията да обичаш

Мисията да обичаш

• 04.02.14 12:20#1ЦветомираЦветомираРегистрация: 24.11.13Град: БургасОтговори: 1Мисията да обичашА сега ми разкажи за времето прекарано с него. -каза психоложката ми отегчено и с празен поглед, сякаш по задължение, само за да си свърши работата възможно по-скоро.
    -Виж, нали знаеш за тези чувства, които са толкова силни, че с думи трудно ги описваш. С него... с него се чувствах като Алиса в страната на чудесата-бях толкова щастлива, но сякаш изгубена, в плен на времето, което така бързаше и бягаше. Когато ме прегръщаше събираше цялата болка и тъга настанила се в мен и я изпращаше далече с вятъра да броди.Когато ме целунеше ме изпиваше с устни. Изсмукваше ме цяла, от глава до пети и поглъщаше духа ми, за да знам че ме притежава. Душата ми играеше весели танци и подскачаше с неговата. Сълзите му текоха с моите, дишаше със мен, даже в крачка бяхме заедно, един до друг всеки ден. Пламък гореше в моите очи. Криле ми даваше, от щастие политах..
    Разказвах и рисувах с думи от сърце, а тя ме гледаше в очите без и думичка да разбере. Очи с блясък, влюбени очи, копнеещи да зърнат щастието си. Но какво ли знаеше за любовта, тази тъй отегчена жена. Нима изпитвала е чувството безценно? Не мисля. С часове говорех, думите ми припкаха една след друга, политаха, във въздуха се носеха като мек, вълшебен звук на арфа. Пръсваха блясък магически в мрачната стая. Разтапяха се навсякъде... по мебелите, по мен, по нея, по стените, по прозорците като снежинки.
    -Прекрасно е да чувстваш, но по малко!-отсече тя.-Какво удоволствие ти носи любовта? Боли, бодат те безброй пъти, а после раните ти целуват.
    "Защо някой би говорил така за любовта" запитах се. Да, забиват ти бодли, но те са като от красива роза, не от болка, а от щастие боли и пак очакваш нова доза. Но какво разбираше една жена забулена във сивотата, щом любов във нея няма каква е мисията й на Земята?!
    ОтговорОтговор с цитат
  • 04.02.14 01:10#2antoaneta ardashesantoaneta ardashesРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Мисията да обичашПоздрав! Добре написано,с патос, но събуди в мен желание да отговоря на въпроса, който задаваш накрая-"Но каква е мисията на земята...".Между тази любов,която описваш и другата любов,която психоложката изпитва има разлика.Едната е наслада от първосигналната любов, а другата е претръпналата житейска любов.А мисията е жертвоготовната любов, когато си готов да положиш душа и сърце за непознатия.Успех. ОтговорОтговор с цитат
  • 04.02.14 08:23#3ЦветомираЦветомираРегистрация: 24.11.13Град: БургасОтговори: 1от: Мисията да обичашБлагодаря, хареса ми изказването ти! ОтговорОтговор с цитат
  • 08.02.14 02:51#4antoaneta ardashesantoaneta ardashesРегистрация: 02.01.14Град: СофияОтговори: 470от: Мисията да обичаш"4. Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, любовта се не превъзнася, не се гордее,
    5. не безчинствува, не дири своето, не се сърди, зло не мисли,
    6. на неправда се не радва, а се радва на истина;
    7. всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява.
    8. Любовта никога не отпада, а другите дарби, ако са пророчества, ще престанат, ако са езици, ще замлъкнат, ако са знание, ще изчезнат.
    9. Защото донейде знаем и донейде пророчествуваме;" -Библ.ІКор.13:4-9;
    ОтговорОтговор с цитат
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest